Basic Coffee Sun House In City, Beijing, China by Nazodesign Studio

Simplify all the design to create a bright and natural cafe space.

Project Specs

Location:
Category:

非常感谢 谜舍设计工作室 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Nazodesign Studio on gooood
Appreciations towards Nazodesign Studio for providing the following description:

Basic Coffee选址于北京建外Soho,是北京出名的快节奏繁华商务地段。委托建筑师设计的Monica将咖啡馆命名为“Basic Coffee”,意在做一个纯粹简单、更接近于咖啡本质的咖啡厅。基于这样的定位,建筑师也试图通过设计的语言去探索场所空间的本质,以最自然最轻盈的姿态去呈现这个咖啡厅。

Basic Coffee locates in Jianwai Soho, the famous and passionate Business Central Disrict of Beijing. In pursuit of the pure spirit of coffee, the owner Monica named it “Basic Coffee”, forming up an atmosphere of easy and simple feeling for every client. In order to achieve this, and to present the coffee shop in a most natural and comfortable way, we will express our design concept as following.

▼ 室内一览,overall view of the interior

场地使用面积不大,双面采光。位于场地中间的旋转楼梯间占掉了很大的空间,使可利用的空间稍显局促。但直通屋面的楼梯间为空间的中间部分带来了光线,加上双面的采光条件,整个空间的光线条件非常棒,于是我们决定“让光线来做设计”:简化整个空间的设计元素,让设计最大程度的服务于光线。

The usable floor area in the shop is average, natural lighting from both sides. Space can be used for design is limited due to one spiral stairs in the middle of the room. However in parallel, spiral stairs help added some light in the center of the room space in addition to the natural lighting from both sides, which make the room rich in light resources. This triggered us to think about “Let lights design”, namely simplify the all design elements in the space while let all elements serving the light in the room.

▼ 明亮的室内,bright interior

   

空间的主色调我们定义为白色和木色,这也是能将光线最好的呈现出的色系。白色的天花,白色墙面,白色咖啡台,白色地面,木制桌子,木制沙发,木制层板,木制门框……光线充满整个白木色空间,营造出自然清新的氛围。

Main color tone is defined in white and wooden color, which is commonly known best in pairing and presenting the lights. White in ceiling, white in wall, white coffee bar table, white floor, wooden color table and sofa, wooden color layer board and door frame. A fresh and natural atmosphere can be felt easily in this white and wooden color world.

▼ 通过印有白色格栅的透明拉门分隔空间,separate the space by transparent sliding door with white pattern

在照明的处理上,我们也尽量简化灯具的色系以及光源的数量,避免人工光源“喧宾夺主”。旋转楼梯具有强烈的造型雕塑感,我们将空间的视觉元素处理得自然简约,无浮夸的造型,与旋转楼梯相得益彰。

About room illumination, we tried to minimize the lights as well as the light color scheme, in order to avoid artificial lightings being overwhelming. The spiral stairs in the room stands for a sculptural vision, strong and impacting, in perfect compare, other elements in the room are designed and distributed natural and soft, no exaggeration.

▼ 简洁的过道与旋转楼梯,simple corridor corresponded with the spiral stairs

卫生间也以白色作为主色,并将光源适度隐藏,以模拟自然光的氛围。

Main color tone for toilet Is also set in white, while making the light source half hide. Though simulates, It Is very close to natual light feeling.

▼ 卫生间,toilet

▼ 细部,details

   

▼ 平面图,floor plan

项目:Basic Coffee
项目团队成员:田少寅,袁智洋,曾煜娴
项目地点:北京朝阳区建外SOHO东区9号别墅西南角三层
照明设计:马超
面积:122平方米
完工时间:2017年1月
照片拍摄:王屴
谜舍设计位置:北京西四环南路103号—设计师广场2号楼1303
联系方式:18613820192

Project: Basic Coffee
Project team: Tian Shaoyin,Yuan Zhiyang,Zeng Yuxian
Project location:Villa 9,East Area of Jianwai Soho ,Chaoyang Disctrict,Beijing,China
Lighting design:Ma Chao
Area: 122 sqm
Completion date: January 2017
Photography:Wangli
Nazodesign Studio Location:1303 Room,No.2 Building,Designer Plaza,Fengtai District
Contact:18613820192

More: Nazodesign Studio ,更多关于他们:Nazodesign Studio on gooood

Post a Comment