Office Design for Bairong Yunchuang Technology Co., Ltd. in Beijing, China by Ujing Interior Design

Bring attractions into the office.

Project Specs

Location:
Materials:

感谢 优景室内设计公司 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:Ujing Interior Design on gooood
Appreciations towards Ujing Interior Design for providing the following description:

百融云创,是一家利用人工智能、大数据、云计算等先进技术帮助金融客户提升运营、管理水平。本次邀请优景公司为其设计北京6000平米总部,设计上首先保留原有大挑空天井,以其为空间中的核心区、交通汇集区、交流讨论区,将楼梯、茶室、茶水间、会议室等交织在此。设计上不是简单的排列上面功能,而是将它们巧妙、合理的穿插在空间中,在视觉上让它们相互形成对景。这样更好的把靠窗采光区安排给员工。

Bairong Yunchuang is a company that uses advanced technologies such as artificial intelligence, big data, and cloud computing to help their customers improve operation and management level. We – Beijing Ujing Interior Design as is invited to design its headquarters office (6000 square meters) in Beijing. Designers retain the original indoor courtyard, and interwove stairwell, tearoom, pantry, and conference room in here to make it be the core area, transportation hub, and discussion area. From the design point of view, designers are not simply arranging the above functions, but artistically and reasonably interpolate them in space to make them interacted each other visually. At the same time, the arrangement also give the employees the best window lighting area.

▼空间一览,overall view of the office

天井有着三层高的挑空区,巨幅的“延绵雪山”实景图,一下就把大家带入欧洲的阿尔卑斯山脉,几位勇攀高峰的登山者,也是暗示激励着百融人不断探索前进和挑战自我。

Designers put a huge “stretching snow mountain” scene on the wall of the three-story courtyard, and it immediately brought people into the European Alps. Moreover, the images of a few brave climbers constantly climbing upwards also inspire Bairong people to explore the future and challenge themselves.

▼挑空区一侧墙面为雪山实景图,scene of snow mountain on the wall of the three-story courtyard

从二层到三层的空中楼梯犹如“空中楼阁”,意境来源于中国山西的悬空寺,木构的造型映射中国古建筑中的斗拱,在其内行走也正好对望雪景。

The air stairs from the second to the third floors are like “aerial castle”. The idea comes from the Hanging Monastery in Shanxi, China. The wooden shape reflects the dome arch in the ancient Chinese architecture, and walking in it is just looking at the snowscape.

▼二层到三层的楼梯设在木结构构件后,与雪山图对望,staircase connecting the second and third floors hidden behind wooden trellis, looking at the snow sacpe

▼透过木结构的空隙可以看到办公区,work place could be seen through the hollowed wooden structure

▼办公区,空间通透,可以看到中庭景观,work place with glass walls, through which could enjoy view to the atrium

天井边上的狭长讨论室,犹如“幽深峡谷”,层层曲折变化,概念来源于美国大峡谷,是膜拜大自然的鬼斧神工。

The narrow discussion room on the side of the courtyard is like a “deep canyon”, which is layers of twists and turns. The concept originates from the Grand Canyon of the United States, which is a magic work of worshiping nature.

▼狭长的休闲区,木结构给人以自然温馨之感,narrow leisure space, wooden structure created a warm and natural feeling

▼天井边的休闲区,leisure space on the side of the courtyard

▼一层茶水区,pantry on the first floor

将景点带入办公室,这是设计师的初衷,也是对大自然的敬畏和搬运,让员工身临其境,惊叹大自然的巧夺天工、并能感受到它的优美,在心情愉悦中更好提升工作效率。

The designer’s original intention is to bring the scenic spots into the office, which is also the reverence and handling of nature. Designers believe that if employees are able to experience the ingenuity of nature and marvel at its beauty, they can enjoy it and improve their work efficiency at the same time.

▼富有自然气息的办公区,work place with a touch of nature

▼木盒子里的会议室,meeting room in a wooden box

▼一层平面图,first floor plan

▼二层平面图,second floor plan

▼三层平面图,third floor plan

项目名称:百融云创科技股份有限公司
设计公司:北京优景室内设计公司(原叶工室内设计公司)
设计团队:叶山河,钟霞,刘甲瑞
设计总监:叶山河
施工公司:技良行(北京)建筑装饰工程有限公司
管理公司:仲量联行
项目位置:北京市朝阳区望京阜荣街
项目面积:6000平米
完成时间:2019年07月
摄影师:鲁鲁西

Project Name: Bairong Yunchuang Technology Co., Ltd.
Design Company: Beijing Ujing Interior Design (Original YeGong INTERIOR DESIGN)
Design Team: Ye Shanhe, Zhong Xia, Liu Jiarui
Design Director: Ye Shanhe
Construction Company: abnSpace Design & Construction Co., Ltd.
Project Size: 6000㎡
Complete Time: 2019.07
Lensman: Lu Luxi

More: Ujing Interior DesignUjing Interior Design on gooood

Post a Comment