Apartment Palatina II by rar. studio

Interlink various sections of the intervention by using a carpentry system

Project Specs

Location:
Materials:

来自 rar. studio 对gooood的分享。更多关于他们:rar. studio on gooood.
Appreciation towards rar. studio for providing the following description:

Palatina位于里斯本市中心,是一座修建于20世纪中期的小型宫殿。建筑师Carlos Rebelo de Andrade为之赋予了葡萄牙传统风格(Português Suave)的平面布局。建筑起初被用作独户家庭住宅,后来在本世纪初被转变为四间独立的公寓。Palatina 2号公寓占据了倒数第二个楼层和顶层阁楼,这里曾经被用作服务和起居空间,包括佣人房间、洗衣房、熨衣和裁缝间等。

▼室内概览,overview

Palatina is a small palace built in the centre of Lisbon in the mid-20th century according to a plan designed by Architect Carlos Rebelo de Andrade in the Português Suave style. Originally conceived to serve the purpose of a single family residence, the building was converted into four distinct apartments earlier this century. Apartment Palatina II takes up the penultimate floor and the attics of the mansion, formerly service areas and the living quarters for household staff – maids quarters, laundry, ironing and seamstress rooms.

▼客厅,living room

▼厨房操作台上方设置了全新的窗户,the kitchen was fully restructured, opening up a new window over the workbench area

▼室内细部,detailed view

该项目旨在通过有限的干预来实现公寓的现代化升级。设计师对厨房低矮的天花板进行了彻底的改造,在操作台上方设置了全新的窗户。原本用于分隔客厅和餐厅的隔墙也被打断。设计师利用一套独特的木制家具系统对入口区域进行了合理的分割,为住宅带来一个小型的走廊、一座巨大的书架以及一个功能性的衣柜。

Through the means of a restricted scope of intervention, the project sought to modernise and upgrade the apartment. With a very low ceiling height, the kitchen was fully restructured, opening up a new window over the workbench area. The wall separating the living room – formerly interior – from the dining room was eliminated. The design and installation of a feature, in carpentry, divided the disproportionate entrance area and providing for a small hallway, a generous bookshelf and a technical wardrobe.

▼入口区域,entrance area

▼设计师利用一套独特的木制家具系统对入口区域进行了合理的分割,the design and installation of a feature, in carpentry, divided the disproportionate entrance area

▼家具系统为住宅带来一座巨大的书架以及一个功能性的衣柜,the carpentry system provides for a small hallway, a generous bookshelf and a technical wardrobe

▼楼梯也被整合到这一家具系统中,the staircase leading up to the attics was unveiled and integrated into this same carpentry system

原本隐藏在墙内的楼梯重新裸露出来,并被整合到这一家具系统中,从而使新增的各个部分实现连接。建筑师还拆除了阁楼中用于隐藏木质结构的墙壁,从而为这一抬升的空间赋予强烈的戏剧感。

The staircase leading up to the attics, formerly contained within walls, was unveiled and integrated into this same carpentry system that interlinks the various sections of this intervention. Furthermore, in the attic, the walls that had hidden the wooden structure were eliminated and thus taking due advantage of the amplitude of this raised space.

▼阁楼中用于隐藏木质结构的墙壁被拆除,为空间赋予了强烈的戏剧感,in the attic, the walls that had hidden the wooden structure were eliminated and thus taking due advantage of the amplitude of this raised space

▼室内细部,detailed view

▼地面材料细部,material of the floor

▼改造前平面图,existing floor plan

▼改造后平面图,floor plan

▼剖面图,section

Date: 2015 – 2016
Gross Internal Area: 200 m2
Location: Lisbon
Client: Private
Architecture: Rita Aguiar Rodrigues
Contractor: RVI – Recuperação e Valorização de Imóveis, Lda.
Photography: Francisco Nogueira

More:rar. studio 。更多关于他们:rar. studio on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment