Agencia de publicidad Sra. Emilia by Erbalunga estudio

A sequence of transparencies

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自Erbalunga estudio 对gooood的分享。
Appreciation towards Erbalunga estudio for providing the following description:

该项目旨在为一家广告公司设计一个商业办公区域。既有的空间较为狭窄,西侧是巨大的玻璃立面,东侧是两扇宽阔的窗户,因此设计的主要原则是:将光线作为首要考虑因素,使之贯穿整个纵深的空间。依据业主的需求,功能空间主要分为三个不同的区域:接待处、会议室以及带有消音室的办公空间。

The commission of this project is the design of a commercial area for a communication and advertising company. The existing conditions such as an elongated floor plan, with a large glass facade facing west and two large windows at rear facing east establish the main principle: a longitudinal path where natural light is the claim to advance and travel through space. The program is divided in three differentiated areas according to the client´s requirements. These are: reception, meeting room and a working space with an anechoic chamber.

▼建筑外观,exterior view

按照上述几点要求,设计师为之打造了一个线性的功能方案,从视觉上互联的空间序列使业主可以依次经过不同的工作场景,从而直观地了解公司的运行状态。从设计的角度来看,空间提供了一组幻灯片式的叙事,使每个空间随着脚步的移动得到清晰的阐释。

According to these mentioned premises, a functional linear diagram is proposed, where a sequence of visually connected spaces, leads the client through the different work stages showing how the company works. From a design perspective it is proposed a sequence of transparencies, which are clarified while walking towards through the space.

▼自然光作为首要考虑因素贯穿整个纵深的空间,a longitudinal path where natural light is the claim to advance and travel through space

▼接待处是一个展示区域,the reception is a display area

▼柱列为空间带来不同形式的路径,columns establish different ways of walking through the space

会议室是整个空间的核心,因此被安排在最中央的位置。这是一个没有多余装饰、信息和产品的静态空间,一切只关乎于想法,这里无需任何物质性的参照来确认创意和概念是否仍旧有用。接待处是一个展示区域,人们在这里进行活动以及相关材料的挑选和整理。几排柱列为空间带来不同形式的路径。

The meeting room is the core of the business and therefore occupies a central position in the design. A static space, without ornament, information or neither products, where just ideas matter. A space designated to sell ideas without any material reference to make sure that concepts are still working. The reception is a display area, where shows people the actions of moving, sorting out and picking up the material related to the activity. It is proposed a weave of columns, which establish different ways of walking through the space.

▼会议室是整个空间的核心,the meeting room occupies a central position in the design

▼会议室是一个没有多余装饰、信息和产品的静态空间,a static space, without ornament, information or neither products

▼会议室与办公区的过渡,the transition between meeting room and work space

▼每个空间随着脚步的移动得到清晰的阐释, a sequence of transparencies are clarified while walking towards through the space 

   

▼办公区域内部,work space

为突出设计本身,颜色和材料的使用尽可能简化。黑色被用于既有的体量,作为外层空间,白色部分使用了透视语言,使外层空间呈现消隐的观感。除此之外,白色还包含了中纤板和铁等不同的材料,欧松板则维持了自然面貌,为空间带来些许暖意。

The use of colors and materials have been simplified to enhance the proposal. Black relates to the existing container and white to the proposal using a scenographic language where the container disappears. In the meanwhile white colour bands together different materials such as MDF or iron, allowing OSB to express itself giving some warmness to the space.

▼欧松板为空间带来些许暖意,OSB gives some warmness to the space

▼室内细部,detail

▼材料细部,detail of the material

▼天花板细部,a shot of the ceiling

▼平面图及剖面图,plan and section

Project: Sra. Emilia | Agencia de comunicación y publicidad
Architects: Erbalunga estudio
Eeb: www.erbalunga-estudio.com
E-mail: info@erbalunga-estudio.com
Location: Galicia. España
Year: 2017
Area: 95 m2
Photographer: Iván Casal Nieto | www.ivancasalnieto.com
Manufacturers: AGM Ebanistas, Aluminios Sestelo Silva, Construcciones Cohemara.
Products
1. Zava, Ledbcn | Lighting
2. Ikea | Office chairs
3. Ondarreta | Chairs

More: Erbalunga estudio

Post a Comment