Aesop自由之丘店,东京 / ciguë

明亮素雅的商店空间

项目标签

设计公司 :
位置 :
类型 :
文章分类 :

非常感谢 Ciguë 将以下内容授权gooood发行。更多关于他们:Ciguë on gooood
Appreciation towards Ciguë for providing the following description:

Aesop成立于1987年,是一家深受追捧的皮肤及头发护理产品。秉承品牌一贯的环保主张,来自ciguë的设计团队利用取自当地的原材料,倾力打造了这座全新的零售商店。项目位于东京最著名的居住社区之一自由之丘。宽敞明亮的空间和简约素雅的设计,让商店于周边社区里融入的无比和谐。

Founded in 1987, the Aesop company has became the most popular and renowned skin-and-hair-care-product brand. Following the philosophy of eco-Friendly and sustainable of this brand, designers of ciguë have finished the interior design of this new store with the materials all comes from the local spaces. Located in one of the most famous neighborhood Jiyugaoka, the store,with its bright and spacious atmosphere and the concise and domestic design, is in harmony with the surrounding neighborhood.

▼商店外观,exterior view

商店地面与墙壁采用未做过度处理的毛面混凝土,为展示商店营造了沉静的空间氛围。通透的玻璃立面让自然光恣意在空间中游走。设计师以铁轨为模板,打造了一系列树脂展示架。半透明的树脂材料,微微地透出自然光,让陈列在其中的商品更加明亮清晰。水磨石销售台和水槽为空间增加了一丝稳重,并建立了整个空间的平衡关系。此外,定向聚光灯的布置,让来访者更容易捕捉到突出展示的商品。

The ground and wall are presented with rough concrete which contributes to a quiet and calm atmosphere. The glazed front and large openings bring in the natural light and contribute to a bright space. By imitating the rail track, the display shelves are made with laminated resin. The sun light goes through the translucent laminated resin shelves and illuminate the products. The sale and basin points are made of terrazzo. The dark terrazzo keeps the balance of this  interior. Directional spotlights highlighting the products and make them easy to be caught by the customers’ attention. 

▼毛面混凝土地面和墙面,水磨石柜台和树脂展示架塑成的空间,the space of rough concrete walls and ground, terrazzo point and laminated resin shelves

▼水磨石台面平衡空间视觉关系,the dark terrazzo keeps the balance of this  interior

▼以轨道为模板的半透明树脂展示架透出自然光,the sun light goes through the translucent laminated resin shelves and illuminate the products

▼以轨道为模型打造的树脂展示架, the display shelves imitates the rail track

   

▼树脂展台制作模型, the rail track act as the model of shelves

▼水磨石细部,detail of the terrazzo

floor: rough concrete
walls: rough concrete
product display: fiberglass and laminated resin, vibrated aluminum
point of sale and water point: terrazzo
light: directional spotlights
Total area: 74 m²
Commercial area: 64 m²
Client: Aesop
Design: ciguë
Local architrect : D.brain Co., Ltd
General contractor : D.brain Co., Ltd
© photo : Aesop, ciguë

Chinese & English: gooood

More: Ciguë 更多关于他们:Ciguë on gooood



发表评论

1 条评论

  1. Profile Photo

    Aesop 模范级零售空间设计

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×