Zhi Yi, Taizhou, China by Mountain Soil Interior Design

Space with freedom created by varying curves

Project Specs

Location:

非常感谢 杭州山地土壤室内设计有限公司(联系邮箱:mountainsoil@163.com)予gooood的分享以下内容。更多关于他们,请至:Mountain Soil Interior Design on gooood
Appreciation towards Mountain Soil Interior Design (contact: mountainsoil@163.com) for providing the following description:

 

场地分析
The Analysis of Site

项目场地位于浙江省台州市黄岩区。整体建筑为框架结构,长16米宽7米高5米,呈长方体状。

The project site is located in Huangyan District, Taizhou City, Zhejiang Province. The whole building is a frame structure with 16 meters long, 7 meters wide and 5 meters high and in cuboid shape.

▼空间概览
overall view of the space ©稳摄影

 

体块构建
The Architectural design

设计灵感来自于日常生活中的一个三角饭团。设计师在用餐的时候发现三角饭团的造型坚固且柔和,提取其三角造型,在此基础上进行推演再追加立体形变,最终形成我们最后所看到的楼梯中景。

The design inspiration comes from a triangle rice ball in daily life. The designer found that the shape of the triangle rice ball was firm and soft during the meal, and then he extracted its triangle shape, deduced on this basis, added three-dimensional deformation, finally he designed the middle view of the stairs that we saw in the end.

▼空间俯瞰
look down at the space ©稳摄影

▼空间中部的楼梯
spiral stair at the center of the space ©稳摄影

▼楼梯下的收银台
cashier under the stair ©稳摄影

 

空间秩序
The Spatial Order

无常的曲面赋予空间自由的形态,运动中的流线围合出不同的功能分区。置身场景内部,以人眼视角来推动整体空间,曲线像是流动的河水,维持原本秩序的同时却又在发生微妙的形变。

The variable camber endows the space with free form, and the moving streamline encloses different functional zones. Inside the scene, from the perspective of human eyes to see the overall space, the curve is like a flowing river, maintaining the original order, but at the same time, subtle deformation occurs.

▼从收银台看向商品陈列区
view to the display area from the cashier ©稳摄影

▼流动变化的陈列空间
fluid display space ©稳摄影

▼展示台
display podium ©稳摄影

 

建筑肌理
The Architectural Texture

墙面、地面、顶面以灰色涂料为基底,视觉统一触觉温润。中心区域放置天然大理石作为点缀,与楼梯造型联结为一体,构成独特的空间语言,陈设展示区域的枯木与金属搭配调和整体空间氛围。

The wall, ground and top are based on gray paint, with unified vision and warm touch. The central area is decorated with natural marble, which is connected with the stair shape to form a unique space presentation. The dead wood and metal in the display area are matched to harmonize the overall space atmosphere.

▼空间中部的天然大理石点缀
natural marble decoration at the center of the space ©稳摄影

▼细部
details ©稳摄影

▼平面图
plan ©山地土壤室内设计

▼楼梯立面
elevation of the stair ©山地土壤室内设计

项目名称:之一
设计方:杭州山地土壤室内设计
联系邮箱:mountainsoil@163.com
项目设计&完成年份:2020年09月 & 2020.12月
主创:董甜甜
项目地址:浙江省台州市黄岩区
建筑面积:135m²
摄影版权:稳摄影
客户:之一服装
品牌:艺术涂料、微水泥、大理石

Project Name: Zhi Yi
Design: Hangzhou mountain soil Interior Design Co., Ltd
Contact e-mail: mountainsoil@163.com
Design & Completion Year: September.2020 & December 2020
Leader Designer: Tiantian Dong
Project Location: Huangyan District, Taizhou City, Zhejiang Province
Gross Built Area: 135m²
Photo Credits: Wen Photo Studio
Clients: Zhi Yi
Materials: art coatings, micro cement, marble

More: Mountain Soil Interior Design on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment