VISION coffee store, Shanghai by A3 VISION

Indoor “Street Park”

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 艾舍尔设计予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:A3 VISION on gooood
Appreciation towards A3 VISION for providing the following description:

衡山坊位于天平路以东衡山路以北,始建于上世纪30、40年代,包括11幢独立花园洋房和两排新式里弄住宅,建筑具有海派民居典型样式,是一处承载着历史记忆的地点,同时也体现着这座城市文化的多样性。

Hengshan square was built in the 1930s and 1940s. It is located to the east of Tianping road and to the north of Hengshan Road, including 11 independent garden houses and two rows of new style lane houses. The architecture in this area is typical representative of Shanghai-style residential buildings, bearing historical memory and reflecting the cultural diversity of the city.

▼室内概览,overview ©YUUUUNSTUDIO

VISION 咖啡馆在这片建筑群中的2号楼,一幢三层洋房的三楼。窗外是车水马龙的衡山路,高大的法国梧桐枝叶繁茂;另一侧毗邻徐汇公园,夏天傍晚的公园里,阿叔阿姨们衣着讲究,在石凳上坐着聊天,孩子们吹着彩色的泡泡在追逐嘻闹……

VISION coffee store is located in building 2 of this complex. It’s a three-story house. The Hengshan road is on the front with heavy traffic and lush and tall French Platanus. On the other side, it is adjacent to Xujiahui Park. In the summer evening, manywell-dressed uncles and aunts sit on stone benches and chat. Children chase and play with color bubbles.

▼从洋房楼梯进入咖啡馆,entering through the stairs ©YUUUUNSTUDIO

▼用餐区,the tasting area ©YUUUUNSTUDIO

室内座位区的设计灵感来自于街心公园,软木瑜伽砖砌成的凳子,像是公园里的石凳;开放的大空间内,站立、围坐或是对坐,通过座位方式的设定来消除人与人之间的距离感,让聊天或是独处都变得更加自在;留出大面积的窗,室外的绿意充分融入到室内。

The design concept comes from the street park. The bench made of yoga bricks is similar to the stone bench in the park; people can stand, sit around, or sit opposite in this open space. Through seat setting, it can eliminate the sense of distance between people and make it easier to chat or be alone; the window design in a large area ensures the full integration of the outdoor environment.

▼软木瑜伽砖砌成的凳子,the bench made of yoga bricks ©YUUUUNSTUDIO

▼大面积窗引入室外景观
the large window bringing in the outdoor environment ©YUUUUNSTUDIO

▼用餐区家具
furnitures in the tasting area ©YUUUUNSTUDIO

基础空间裸露出部分原始的墙面,中间大长桌和操作台使用了具有未来感的氧化铝,让粗糙与精致对撞出一个艺术气质的氛围。

Part of the original wall is exposed in the basic space, and futuristic alumina is used for the large long table in the middle and the operating table, creating an artistic atmosphere of roughness and fine.

▼阅览区和吧台,the reading area and the bar ©YUUUUNSTUDIO

▼望向中间长桌,view of the large long table ©YUUUUNSTUDIO

▼阅览区,the reading area ©YUUUUNSTUDIO

▼阅览区家具
furnitures in the reading area ©YUUUUNSTUDIO

夏日午后,蝉在树上鸣叫,日光穿过窗外的梧桐树,影子落在地上,像星星一样闪烁,是一天当中最美好的光景。

In summer afternoon, cicadas are singing in the trees. Sunlight fells on the ground
through the plane trees outside the window, and the shadows sparkle like stars. It’s
the best time of the day.

▼细部,details ©YUUUUNSTUDIO

▼平面图,plan ©艾舍尔设计

项目名称:VISION 咖啡馆
项目地点:上海市徐汇区衡山路890号衡山坊2号楼3楼
设计团队:王志峰、范进、谢佳秀
主要材料:涂白木地板、氧化铝板,瑜珈砖
项目年份:2021
项目面积:60平方米
摄影:YUUUUNSTUDIO

Project Name : VISION coffee store
ProjectLocation: Building 2, Hengshan Square, No. 890 of Hengshan Road, Xuhui District, Shanghai
Design team: Wang Zhifeng 、Fan Jin、Xie Jiaxiu
Material list: wood floor, alumina facing,yoga bricks
Project Year: 2021.3
Project Area: 60㎡
Photographer: @YUUUUNSTUDIO

More:艾舍尔设计。更多关于他们,请至:A3 VISION on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment