UNTO by Studio DiDea

A long snack shop

Project Specs

Location:

来自Studio DiDea对gooood的分享。更多请至:Studio DiDea on gooood 
Appreciation towards Studio DiDea for providing the following description:

UNTOi 是一间位于意大利巴勒莫的快餐店。

The project is conceived as a reconversion of the previous space in a fast food.

2©StudioDiDeA Ai Giudici by Studio DiDea

来自Studio DiDea的设计师用混凝土,木材以及黑色穿孔钢板打造了一个酷酷的灰色调进餐空间。站在大门向城市直接开放的主入口往内部的一溜长空间望去,能发现空间顶部是拱状,这让这个狭窄的空间层高变高且不显得压抑。地面上的吧台将整个空间沿着长轴一分为二,一半是吧台内的厨房和酒水柜,另一半是吧台外的客人空间。大多数的座位沿着吧台布置,另一侧紧贴墙壁也放了一张小桌。原来的古老彩色陶瓷地面被保留下来,连同新进的混凝土墙壁,钢制家具,木质桌面,可调控金属灯,以及顶部的金属网面板以及其他要素组成了一个对比强烈,但风格十分协调的快餐店。

The former antique shop’s space was composed by interconnected rooms , that the architects have turned into a singular grey-tones place marked by an extended counter made of visual concrete and wood.
Over the counter, a suspended volume of perforated black metal panel acts as a little storage, and ad support for a series of adjustable lamps.
The materials selection ( perforated metalpanel, visual concrete, grey painted walls, iron stools) reminds of industrial atmosphere and it creates a strong contrast with the early 20th century decorated floor, left exposed.

The iron front doors open up to the street,providing a sense of continuity between interior and exterior spaces, and underlining Unto’s urban character.

plan Ai Giudici by Studio DiDea     cross section Ai Giudici by Studio DiDea

6©StudioDiDeA Ai Giudici by Studio DiDea     8©StudioDiDeA Ai Giudici by Studio DiDea

9©StudioDiDeA Ai Giudici by Studio DiDea     10©StudioDiDeA Ai Giudici by Studio DiDea

13©StudioDiDeA Ai Giudici by Studio DiDea

14©StudioDiDeA Ai Giudici by Studio DiDea     15©StudioDiDeA Ai Giudici by Studio DiDea

1©StudioDiDeA Ai Giudici by Studio DiDea

sections Ai Giudici by Studio DiDea

Type : fast food / fast food restaurant
Client : Unto s.r.l.
Year: 2015
Location: Palermo – Italia
Design: Studio DiDeA ( Nicola Giuseppe Andò, Emanuela di Gaetano, Alfonso Riccio, Giuseppe De Lisi)
Program : ristrutturazione, progetto d’interni, immagine / Refurbishment, interior design, brand design
Surface: 49 mq
Contractor : Edilcrea Tognetti
Photo: © Studio DiDeA

MORE:  Studio DiDea,更多请至:Studio DiDea on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment