Trask solution a.s. office by Studio Perspektiv s.r.o.

Working space with swings

Project Specs

Location:

非常感谢 Studio Perspektiv s.r.o. 予gooood分享以下内容。更多关于:Studio Perspektiv s.r.o. on gooood
Appreciation towards Studio Perspektiv s.r.o.   for providing the following description:

 

高级朋克
High-class punk

布拉格建筑事务所Studio Perspektiv为Trask solutions a.s.技术和咨询公司设计了一个全新的办公室,这家公司是大型公司与机构的长期合作伙伴。起初,设计师面对的是一位高要求、果敢、富有远见的业主和位于布拉格发展中的Pankrác商业区的一栋具有挑战性的建筑。经过难以言表的经历,设计师最终成功设计了一个用原始材料塑造的高级朋克感空间。

Studio Perspektiv, a Prague based team of architects, designed a brand new office for the technological & consulting company Trask solutions a.s., a long term innovations partner of big companies and institutions. In the beginning, there was a demanding, courageous client with a vision, and a challenging building in Prague’s developing business district Pankrác. In the end, there is an experience. Difficult to describe. A perfect storm of raw materials, a high-class punk.

▼使用胶合板、波纹板和夹丝玻璃墙的入口空间,the entrance area is in juxtaposition of raw plywood, corrugated sheets and wired glass on individual walls

▼半透明材料制成的巨大接待台,the massive reception desk is made of translucent material

 

好的早餐就是一切
Good breakfast is everything

Trask 丰富的公司文化直接影响了项目的许多重要决定。休息室和公共空间的布置能够清晰的体现出公司的历史和社区文化。丰富色彩的会议区和主要的社区“客厅”占据了几百平方米的面积,展现出Trask公司对员工的关心。

Trask’s rich company culture directly influenced many important decisions in the course of the project. The power of tradition and community is clearly visible in the arrangement of lounges and common spaces. Both the colorful conference area and the main community “living room” spanning over several hundred square meters prove that Trask takes good care of its employees.

▼色彩丰富的会议区,colorful conference area

▼接待会客区,area for meeting and conversation

与奢华混凝土制品厂Gravelli合作,Studio Perspektiv设计了一个具有坚实基础的早餐区域,一个由钢和混凝土制成的6米长的吧台。从客户角度出发,入口区域的设计也很重要。这个区域由分别使用胶合板、波纹板和夹丝玻璃的墙体构成,并且可以稍微窥见内部的空间布局。半透明LiCrete(C)制成的巨大接待台,让人无法忽视。

Together with Gravelli – a luxury concrete products manufactory, Studio Perspektiv prepared a literally solid ground for company breakfasts, a six meter long bar made of steel and concrete. With all dear guests in mind, the entrance area doesn’t fall behind either. It provides a little sneak peek of the spatial arrangement and the juxtaposition of raw plywood, corrugated sheets and wired glass on individual walls. The massive reception desk, made of translucent LiCrete(C), will not leave you indifferent.

▼早餐区域和钢与混凝土制作的6米长吧台,breakfast area with a six meter long bar made of steel and concrete

 

在秋千上更容易完成困难的事情
It is easier to go through the difficult stuff on a swing

仅通过白色板分隔,办公桌隔间呼应建筑的有机形态,没有人是孤立的。即使没有走廊,每个人也能找到自己通行的路。在工作隔间中,设计师设置了带图书馆的自习室、用来休闲放松的休息处、一个聚焦室用于处理需要额外精力的任务。你愿意荡一下秋千然后和同事一起完成这个项目吗?当然你会愿意。或者你更愿意舒展一下,回想起自己的小学时期?以前曾经用过的体育器材静候你的使用。你不得不带孩子来上班?是的,这里有一个儿童角(带有秋千)。

▼通过白色板分隔的办公桌隔间呼应建筑的有机形态,separated only by whiteboards, the bays of work desks follow the organic shape of the building

▼员工一边荡秋千一边与同事处理工作,staff can swing a bit and go through the project with their co-worker

▼员工可以在工作的同时照顾小孩,staff can work when they have to bring their children to the office

▼带有秋千的儿童角落,a children’s corner with swings included

▼处理需要额外精力任务的聚焦室,a focus room for tasks demanding extra concentration

Separated only by whiteboards, the bays of work desks follow the organic shape of the building. No one is isolated. Everyone is able to find their way even though there are no corridors. In between work bays the authors located study room with a library, lounge nests to relax and chill, a focus room for tasks demanding extra concentration. Would you like to swing a bit and go through the project with your co-worker? Sure you can. Or would you rather get a stretch and remind yourself of the elementary school? Old PE equipment is at your service. Do you have to bring your child with you? Yup, there’s a children’s corner (with swings included).

▼办公空间旁的休息区,leisure area near the working space

老式的旧墙非常老气,会议室由定制的高橱柜围合,通过安装在坚固炭黑色格栅中的夹丝玻璃板与公共区域分隔开。橱柜界定了单独的空间,将柱子隐藏起来并且作为存储空间被布置在所有需要它们的地方。合作的达成不仅仅是在会议室紧闭的门后,重要的决定常常是在不可能的地方发生的。这就是办公空间内有一个安放着圆形高桌子的桦木林、一个设备齐全的游戏室和一个专门的健身房的原因。(由于某些原因,健身房叫做海滩——也许是因为出汗?)

▼内部安放着圆形高桌子的桦木林, a birch grove with a round high desk in it

Old fashioned walls are… well, old fashioned. Meeting rooms are defined by high, custom made cabinets and separated from the common space by wired glass panels encased in a robust anthracite grid. Cabinet walls define individual spaces, hide columns and serve as storage space – always exactly where you need them to be. Collaboration doesn’t happen solely behind the closed doors of meeting rooms. The fundamental decisions are often made in improbable places. That’s why there’s a birch grove with a round high desk in it, a fully equipped game room and a dedicated gym (that’s called Beach for some reason – could it be because of the sweat?).

▼橱柜,波纹板、炭黑色框夹丝玻璃围合出不同大小的会议室,cabinets, wired glass panels in a robust anthracite grid, corrugated sheets define meeting rooms in different scales

▼不同装饰风格的会议室,interior of meeting rooms decorated in various style

▼健身房,gym

 

不要在石膏板上画画
Don’t draw on the plasterboard

Trask办公室内部空间是设计、勇气和细节追求之间独特共生的结果。所有的东西都是自然而然不带有欺骗性质的。空间采用原始纯粹的材料——桦木胶合板、大尺寸金属板、混凝土、玻璃和夹丝玻璃。由于原始石膏板直接作为装饰表面,设计师无法预料的挑战之一就是确保它们的品质。向工人解释他们不能在石膏板上写写画画是很困难的一件事情。墙面装饰着新锐捷克画家和图形艺术家的画作。每一个图案都经过慎重的考虑。每一朵花都有它的位置和意义。在很多情况下,品质才是可持续的基石。

Trask’s office interior is the result of the rare symbiosis of design, courage and obsession with detail. Everything is natural, nothing is a lie. The area is dominated by raw and genuine materials – birch plywood, large format sheet metal, concrete, glass and wired glass. Since the raw plasterboard is used as a decorative surface, one of the less expected challenges for the authors was to assure its quality. It was complicated to explain to the workers that they cannot draw and write on the gypsum panels. The walls are decorated by paintings of emerging Czech painters and graphic artists. Every single pictogram was carefully considered. Every last flower has its place and meaning. Because in many cases, quality seems to be the cornerstone of sustainability.

▼墙面装饰着新锐捷克画家和图形艺术家的画作,the walls are decorated by paintings of emerging Czech painters and graphic artists

▼平面,plan

Project name: Trask solution a.s. office
Architect: Studio Perspektiv s.r.o.
Website: www.perspektiv.cz
Contact e-mail: info@perspektiv.cz
Project location: Prague
Client: Trask solutions a.s.
Project : 2017- 2018
Completion: 2018
Project size: 2 800 m2
Photo credits: Boysplaynice, www.boysplaynice.com
Authors: Martin Stára Ján Antal
Collaboraters: Vojtěch Hasalík
Products and brands
Viroc, cement bonded particle boards
concrete reception desk and bar table by Gravelli
Verti glass partition / www.verti.cz
Bespoke furniture & joinery Brick / www.brickpraha.cz
raw plasterboard
Wästberg lighs
Zero lights
Vitra furniture&Tradition furniture
graphic design Ondrej Jelínek
statues by Jakub Flejšar
artworks by Beata Alexová
design rugs by Lenka Vacková

More:Studio Perspektiv s.r.o.。更多关于:Studio Perspektiv s.r.o. on gooood

Post a Comment