Loop by FAHR 021.3

Repetition is never equal

Project Specs

Design Firm:
Location:
Materials:

感谢 FAHR 021.3 予gooood分享以下内容。更多关于他们:FAHR 021.3 on goooodAppreciation towards FAHR 021.3 for providing the following description:

为庆祝波尔图大学科技园(UPTEC)成立10周年,FAHR工作室在中央大楼前的花园建造了一个独特的结构“Loop”,并使其作为园区的标志在未来继续发挥作用。设计师希望构建一个具有凝聚力的简单结构,能够在与校园形成融合的同时,创造一个富有趣味的公共空间。

For the celebration of the 10th anniversary of the creation of the Science and Technology Park of the University of Porto, (UPTEC), FAHR was challenged to develop a structure for the garden in front of the central building that symbolized this mark in time and made it last in the future as a symbol of the park.  We started by looking for a silhouette capable of being a center in Asprela, mainly characterized for being a pole of great concentration of health and educational facilities, that generates a daily flow of people without many reasons for permanence by the absence of points of interest in the public space.

▼鸟瞰图,aerial view

▼Loop位于波尔图大学科技园的花园,Loop is located at the garden in front of the central building of UPTEC

▼一个混凝材质的环状长凳,a concrete circle bench with an organic texture

▼从不同的视角看,Loop呈现出不同的造型,the profile of Loop changes with the angle of view

Loop是一个混凝材质的环状长凳,拥有细腻的肌理和动态流畅的造型。该设计所传达的思路是,重复不等于苟同,世界上并不存在两个完全一样的圆。每个闭合的圆都拥有它独一无二的特质。Loop在花园中形成一个聚合性的场所,促进着对话和讨论的发生,任何经过的人都可以随心所欲地加入进来。

In the combination of a concrete circle bench with an organic texture, LOOP assumes the idea that repetition is never equal, the same round will never be the same. With each circle that closes new textures are generated, bringing their own identity. The meeting in the garden allows the conversation, democratizes the themes, leaving without limits the participation of those who pass by.

▼动态流畅的造型,a concrete circle bench with an organic texture


▼一个新的焦点场所,a new focal point in the garden

▼混凝土长椅细部,detailed views

  

▼夜景,night view

▼施工现场,construction phase

▼平面图,plan

▼立面图,elevations

Team: Filipa Frois Almeida, Hugo Reis, Sérgio Marafona, Catarina Azevedo
Engineering Streng
Construction: Fernando Moreira da Silva & Filhos, OpoLab
Photography:João Morgado
Client:UPTEC
Location:Porto, Portugal
Built:2018

More:FAHR 021.3。更多关于他们:FAHR 021.3 on gooood

Post a Comment