Times Eureka Pavilion by Nex

Mimic leaf capillaries

Project Specs

Design:

感谢 Nex 对gooood的分享。更多关于他们:Nex on gooood
Appreciation towards Nex for providing the following description:

该项目位于伦敦邱园,是NEX事务所与景观设计师Marcus Barnett为泰晤士报社设计的公共凉亭装置,这座临时花园和亭子探索了植物对科学和社会的重要性。《泰晤士报》委托Marcus Barnett事务所设计并建造花园,以示报社对科学的奉献并反映其科学杂志月刊《Eureka》的关注议题。Barnett邀请NEX事务所设计Eureka凉亭,委托Buro Happold提供结构支持。Eureka花园的植物体现了它们在医疗、商业、工业领域对社会的贡献,强调出没有植物人类就无法生存的事实。装置的设计也反映了这一主题。

Public Pavilion at Royal Botanic Gardens in Kew, London for the London Times Newspaper. Designed in collaboration with Landscape Designer Marcus Barnett, the temporary garden and pavilion explore the significance of plants to science and society. The Times commissioned Marcus Barnett Landscape Architects to design and build the garden demonstrating a commitment to science and reflecting the focus of The Times monthly science magazine, Eureka. Barnett asked award winning NEX Architecture to design the Eureka Pavilion, and appointed Buro Happold to provide structural engineering. Plant species chosen for the Eureka Garden reflect their benefits to society including medicinal, commercial and industrial uses underlining the fact we could not survive without them. The pavilion design brief was to reflect the same theme.

▼装置外观,external view of the installation © Marcus Peel

NEX的负责人Alan Dempsey说:“我们通过仔细观察植物的细胞结构及其生长过程,扩展了花园的设计理念,为装置设计提供了信息。采用计算机算法模拟自然生长设计出最终结构,带给游客不一样的尺度体验。主体结构采用可持续的云杉木,并且顶部嵌有玻璃。”

NEX Principal Alan Dempsey says: “We extended the design concepts of the garden by looking closely at the cellular structure of plants and their processes of growth to inform the design’s development. The final structure was designed using computer algorithms that mimic natural growth and is intended to allow visitors to experience the patterns of biological structure at an unfamiliar scale. The primary structure is timber sourced from sustainable spruce forests with a glass panelled roof.”

▼结构模拟自然生长,the structure mimic natural growth © Marcus Peel

▼入口,主体结构采用可持续的云杉木 © Marcus Peel
entrance, primary structure is sustainable spruce

▼内部种植花草,planting flowers and plants inside © Marcus Peel

装置的设计聚焦于“模拟生物”,将树叶脉络嵌入四周。装置最终以截面为300mm x 140mm的木材模拟脉络,形成了凉亭的基本形状和支撑结构,并置入细木框固定结构。设计团队完成了满足建筑和结构要求的3D模型后,专业木材商对其进行了详细的分析并采用数字化制造方式制作装置。

▼3D模型,3D model © Nex

The design development of the pavilion focused on the ‘bio-mimicry’ of leaf capillaries being embedded in the walls. The structural geometry was finalised to use primary timber capillaries (300dp x 140wd) to form the basic shape and supporting structure of the pavilion, inset with secondary timber cassettes that hold the cladding. Following completion of the 3D modelling to meet architectural and structural needs, specialist timber fabricators undertook detailed analysis and digital manufacturing of the structure.

▼游客与装置互动,interaction between visitors and installation © Marcus Peel

▼细部,details © Marcus Peel

装置四周和顶部覆盖再生塑料“细胞”,勾勒出花园景观。雨水顺着木结构从屋顶流至地面。装置坐落在云杉框架构成的木基础上,细砂填充其间的空隙,增加了装置的重量,抵抗了风荷载的作用。

The walls and roof are clad with recycled plastic ‘cells’ that frame views out to the garden. Rain water literally runs down the capillaries in the walls of the cube from the roof into the ground. The pavilion sits on a timber raft constructed from spruce beams. Sand ballast fills the voids between the raft timbers to give the pavilion increased weight to resist uplift from wind loads.

▼夜景,night view © Marcus Peel

▼花园平面与立面,plan and elevation of the garden © Nex

▼装置立面,elevation of the installation © Nex

▼结构细部,details of the structure © Nex

Project size: 30 m2
Project Budget: $85000
Completion date: 2011
Building levels: 1
Architect: Nex—
Landscape Design: Marcus Barnett Studio
Engineering: Buro Happold

More:  Nex     更多关于他们:Nex on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment