The EXP. Company, China by E Studio

A truly psychedelic and rock’ n’ roll atmosphere with the feeling of being in the future

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 壹所设计工作室(联系邮箱:e-studio@foxmail.com)予gooood分享以下内容。更多请至:E Studio on gooood
Appreciations towards E Studio (contact: e-studio@foxmail.com) for providing the following description:

赛博朋克是科学技术与社会碰撞形成的产物,赛博朋克想探讨的就是高度发展的科技和人类自由意识之间的矛盾,其实每一部赛博朋克电影,永远都在问“我是谁?”EXP酒吧整体统一延用了赛博朋克其多色灯光相撞的特点,希望表达整体空间的未来感,结合烟雾,形成强烈迷幻及摇滚氛围。

”Low life, high tech.” Cyberpunk is born when technology meets society. The contradiction of rapidly developing technology and the free will of human beings is the main topic of Cyberpunk. Each Cyberpunk movie raises the same question “who am I ?” The EXP bar uses the combination of lights which conveys the feeling of being in the future in the typical Cyberpank manner. The smoke-filled space builds a truly psychedelic and rock’ n’ roll atmosphere.

▼EXP酒吧局部,结合烟雾形成强烈迷幻及摇滚氛围,partial view of the EXP bar, the smoke-filled space builds a truly psychedelic and rock’ n’ roll atmosphere ©E Studio

 

首层空间:公共区 | Ground Floor: Public Area

参观者通过一个窄而高的裂缝作为主入口,入口尽头悬吊着整面透明屏,让人联想到系统或服务器室。介于纯粹功能和人工智能之间,通过数字化参数生成不同的视觉标志,粗糙的水刷石用统一的灰色和所有部分互连为一个整体来象征性地表达,建造纯粹、忠实的反映本质,使整个空间具有强烈的特性。壹所设计通常是对现有空间的翻新,没有遵循别人甚至自己设定的特定风格规则,质疑其惯例和传统。

▼窄而高的主入口,入口尽头悬吊着整面透明屏,通过数字化参数生成不同的视觉标志,the tall and narrow main entrance with a transparent screen at the end, the screen can generate different visual signs ©E Studio

▼主入口,粗糙的水刷石用统一的灰色和所有部分互连为一个整体,the main entrance, the rough grey granitic plaster is interconnected with the space to express integrality ©E Studio

Visitors walk through a tall and narrow main entrance and are welcomed by a transparent screen, which takes them to a procedure room. The space is presented between the functional and artificial spaces, and generates different visual signs. The rough grey granitic plaster is interconnected with the space to express integrality. The pure construction and the faithful reflection of the essence contributes to the strong characteristics of the whole space. E studio always renovates the space instead of following a personal wish and always questions the original rules.

▼夜景,除了主入口外,外立面还增加了方形窗口,由此方便进出外摆区域,night view, despite the main entrance, there are also square windows on the facade that enable visitors to go outside ©E Studio

这种雕塑性的几何形式超越了功能;夹层悬挑玻璃盒包间与环境发生碰撞,创建了一个互锁的体积和空隙的跳跃式样,在空间中相互补充。

▼一层功能空间分析图,program of the first floor ©E Studio

The overhanging glass room creates the feeling of bouncing in the void which complements the whole space.

▼一层咖啡区,the cafe area on the first floor ©E Studio

▼室内空间,夹层悬挑玻璃盒包间与环境发生碰撞,interior view, overhanging glass room responds to the environment ©E Studio

被熟悉所包围可以让我们感到舒适,但可能会变得沉闷;新奇可以给我们的生活带来新的感觉,但它可能会带来不适。这个项目的主题是保持两者之间的平衡,让熟悉的感觉变得陌生,让熟悉的感觉变得熟悉。

While visitors are comfortable with familiarity, they may also get bored. Even originality can bring uncomfortable feelings. The purpose of this project is to keep the balance between familiar and unfamiliar.

▼吧台远景,distant view of the bar counter ©E Studio

▼吧台,背面设有旋转幕墙,the bar with the turning wall behind it ©E Studio

▼旋转幕墙分析,diagram of the turning wall ©E Studio

洗手间墙面为原始结构墙面,蓝色阳光板通过金属框架固定,将LOGO拆分碎片化无序整列排布在墙面结合霓虹灯管,霓虹灯透过阳光板形成扭曲,让人感觉进入了一个异空间。

▼洗手间灯光装置,the light installation in the washroom ©E Studio

We kept the original walls in the washroom. Blue panels are fixed on the metal frames, and the logo is fragmented and fixed on the walls with neon lights. Neon lights go through through the blue panels creating a light twist that brings the feeling of being in a different Space.

▼洗手间的灯光效果,the light effect in the washroom ©E Studio

 

二层空间:贵宾区 | Second Floor: Vip Area

设计师在二层区域创建了一个巨大岛屿,围绕它自然而成与整个空间相连的隧道,并形成孤岛。再把孤岛进行拆解,二层空间其实是一个复合了VIP包间、后勤办公室、窄长形观察窗、倾斜墙体的一个综合形态,以景观的方式呈现在酒吧内部。

The designer created an island on the second floor which, at the same time, forms a tunnel that connects with the whole space. Except the island, the space on the second floor includes the VIP room, office room, narrow windows and fastigiate walls. All those elements are presented as sceneries in this bar.

▼二层功能空间分析图,program of the second floor ©E Studio

激光装置将一束红色的激光投射成网格状结构的延伸,以增强其物理边界的错觉,投射的光网格使隧道形成流动的空间,一个能让你自由支配的空间。

Space with lasers creates a red laser grid which enhances the visitor’s optical illusions. One may feel the motion of this laser tunnel and enjoy the vibe of this space.

▼二层激光通道,激光装置将一束红色的激光投射成网格状结构的延伸,the laser corridor, space with lasers creates a red laser grid ©E Studio

二层全透明包间是一个拥有开阔视野的隐私空间,在透明性与敏感性之间取得平衡。

The transparent room on the second floor is a private space with the broad view where transparency and sensitivity exist together.

▼灯带和透明包间的窄窗,the light strip and the window of the transparent room ©E Studio

▼私密的全透明包间,拥有开阔的视野,the transparent room with privacy ©E Studio

▼材质细节,material details ©E Studio

项目名称:经验公司
项目地点:中国 深圳
项目面积:375平方米
项目时间: 2019年10月
设计单位:壹所设计工作室(E Studio)
设计师:范君健、周炫焯

Project name: The EXP. Company
Location: Shenzhen, China
Project area: 375 square meters
Project period: Completion 10/2019
Design unit: E Studio
Designers: Ken Junjian, Zhou Xuanzhuo

More: E Studio (联系邮箱 | contact: e-studio@foxmail.com)        更多请至:E Studio on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment