The Candle Factory, London by SPPARC Studio

the rhythmic skin echoing the texture of the Conservation Area

Project Specs

非常感谢 SPPARC Studio 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:SPPARC Studio on gooood 
Appreciations towards SPPARC Studio for providing the following description:

大楼位于肯辛顿保护街区内的肯辛顿-切尔西皇家自治区内。场地现状复杂,重要的节点空间没有得到充分利用。新的项目旨在提升周边环境,激活诺丁山门这处生机勃勃的混合街区。

The property is located in the Royal Borough of Kensington & Chelsea within the Kensington Conservation Area. The existing building masks the importance of this node junction and detracts from the enormous potential that the site offers to this vibrant and mixed area of Notting Hill Gate.

▼项目概览,overview © Ed Reeve

设计师希望新的地标能够为场地注入活力,提升辨识度,使这里从中心城区的混合开发区中脱颖而出,成为一处受欢迎、高质量的城市空间。方案首先推敲了建筑大概的规模、方向与布局,旨在找到最优方案,促进和带动这块“岛屿之地”的开发。

The ambition for this site is to produce an exceptional scheme that stands apart from many town centre mixed use developments to become a recognisable and welcome high quality addition to the changing characters of the Kensington Conservation area. The scheme has been conceived to promote and enhance the development of this important ‘island’ site – through a consideration of the proposed massing, orientation and layout the development approach is without compromise.

▼建筑与街道,the building and the street © Ed Reeve

▼临街界面,the frontage interface © Ed Reeve

▼建筑立面,the facades © Ed Reeve

SPPARC采用创新建筑技术,回溯场地的历史渊源,梳理街区的肌理变迁,在尊重与顺应现状条件的同时,设计出美感与历史价值兼具的大楼。建筑的立面构成与肯辛顿保护街区的风貌相协调,以现代设计手法诠释了传统材料,打造出富有层次的窗户,加强了保护区的个性与特征。

SPPARC has adopted innovative architectural techniques to generate the original design concepts for the site that reflect on the historic origins of the area to evolve an architectural composition of beauty and merit whilst respecting and responding to the inherent limitations of the location. The architectural composition is designed in harmony with the character of the Kensington Conservation Area, using modern interpretations of traditional materials, window hierarchy and features that will enhance the character and appearance of the conservation area.

▼表皮细部,details of the facade © Ed Reeve

▼露台空间,the terrace space © Ed Reeve

方案灵感源于当地特有的蜡烛制造文化。早在19世纪中叶,肯辛顿便作为向英国天主教堂提供蜡烛的重要供应商而享誉内外。设计概念中,富有韵律感的表皮从建筑基座缓缓爬升,随着体量的升起在垂直方向上逐渐展开,呼应着街道的肌理。而当人们站在东北或西南方向的肯辛顿教堂街观察建筑,屋顶的退台又使大楼巧妙地融入了环境。

The scheme design has been informed by the candle making heritage which dominated the area. From the mid 19th Century, Kensington had the reputation as the foremost supplier of candles to English Catholic churches. Through its concept the building has a vertical rhythm that rises elegantly from its base which integrates into the established street pattern, whilst the receding form of the roof pavilion is largely undetectable when standing in Kensington Church Street looking north east or south west.

▼入口,the entrance © Ed Reeve

▼入口细部,the details © Ed Reeve

▼公共多功能空间,the public multifunctional space  © Ed Reeve

▼客厅,the living room © Ed Reeve

▼厨房与餐厅的视野,the views from the kitchen and dining space © Ed Reeve

▼卧室,the bedrooms © Ed Reeve

▼从室内看立面细部,details of the facade © Ed Reeve

方案旨在以保护历史环境为前提,创造出一栋现代化的优雅建筑,为场地注入活力。新的设计将作为视觉和物理的纽带连结不同尺度的街道,并串联起边缘街和肯辛顿广场等重要节点。

The proposal’s objectives are to create a modern, elegant building that respects and enhances the conservation area whilst reinforcing the importance of the site. The modern intervention will act as a visual and physical conduit between the changing scales of the conservation area and its setting particularly between Edge Street and Kensington Place.

▼公寓中的露台,the terrace of the apartment © Ed Reeve

▼与立面统一的门窗,doors and windows corresponding to the facade © Ed Reeve

建筑表皮的深度与层次结构每上升一层都会随着空间功能而发生变化。从低层的轻量框架到高层规则排布的几何窗洞,图案的变化也反映出街区肌理的深度特征。

The hierarchy in the depth of the external surfaces places an important variety into each elevation which changes in character to respond to their context as they elegantly rise from the lightweight base of the lower levels into the regularised apertures of the upper levels that reflect the weight and character of the Conservation Area.

▼通向屋顶的楼梯,stairs leading to the roof terrace © Ed Reeve

▼屋顶露台,the roof terrace © Ed Reeve

由下至上,建筑的形式和体量逐渐生长,最终融入场地。浅色的立面材料相互交织,与边缘街和肯辛顿广场的丰富语境遥相呼应。

As the building rises the form and mass of the proposal recedes into the depth of the site and the elevation treatment responds with a palette of lighter materials articulated to respond to the differing contextual conditions of Edge Street and Kensington Place.

▼夜景,night view © Ed Reeve

More: SPPARC Studio,更多关于: SPPARC Studio on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment