Strategic Refurbishment at Surrey Docks Farm by Pup Architects

Opening up the riverside with new public realm

Project Specs

非常感谢 Pup Architects 予gooood分享以下内容。
Appreciations towards Pup Architects for providing the following description:

在罗瑟希德的Surrey Docks城市农场,Pup Architects完成了一系列教育和办公建筑的翻新和扩建。除了对250平方米的既有设施进行升级和扩建,该项目还新增了320平方米的公共区域,并策略性地将其敞开于泰晤士河岸,从而加强了场地与泰晤士小径的连通性。

Pup Architects has completed an refurbishment and extension of a number of educational and office buildings for a city farm in Rotherhithe. As well as upgrading and expanding 250m2 of existing facilities, the project strategically opens up the riverside with 320㎡ of new public realm, enhancing access and connectivity from the Thames Path.

▼项目概览,overall view ©Simone Bossi 

项目的关键部分是翻新自十几年前的大火以来便一直空置的三层建筑,为农场赋予新的城市面貌。 扩建的新空间包括教学厨房、会议室、办公室、洗手间、多功能河景房间以及一间以玻璃围合、面向开阔河岸的“温室”。项目并未对建筑进行彻底的拆除和重建,而是采取了一系列谨慎的干预和补充措施。景观配置促使既有建筑敞开于河岸,同时为农场创造了户外休闲空间和新的“前门”。

▼一层平面图,ground floor plan ©Pup Architects

Crucial to the project is the reinstatement of a three-storey tower, empty since a major fire over a decade ago, which presents a new civic face for the farm. Key new spaces include a teaching kitchen, meeting rooms, offices, a toilet block, multi-use River Room and a glazed ‘orangery’ opening up the building to the expansive river views. Rather than wholescale demolition and rebuilding, a series of careful interventions and additions were proposed. The reconfiguration of the landscaping serves to expose the existing buildings to the river, whilst creating outdoor leisure space and new ‘front door’ to the farm.

▼新建建筑与既有的三层建筑,
the new volume and the existing three-storey tower ©Simone Bossi 

▼新增的“玻璃房”使既有建筑面向开阔河岸,
the ‘orangery’ opens up the building to the expansive river views ©Simone Bossi 

在将建筑朝向泰晤士河布局的过程中,河边新置入了一个以玻璃围合的结构,作为介于室内与室外之间的区域,用于容纳农场的教育活动。该空间使得首层的教学空间增加了一倍,不仅可以被用作“河景房间”的宽敞前厅,也可以成为教室本身。该体量由道格拉斯冷杉木制成,其结构与屋顶相接并固定,从而仅需要4个边长为10厘米的方形立柱进行支撑,有助于为房间带来无阻碍的视野。通过这一温暖且富有表现力的结构,既有建筑得以向河岸敞开,同时与户外环境建立了紧密的连接。

▼新增的玻璃结构,the new, glazed orangery ©Simone Bossi 

▼朝向河岸的视野,view to the river ©Simone Bossi 

The presence of a new, glazed orangery on the riverside is central in the reorientation of buildings towards the Thames. Conceived as a partly indoor, partly outdoor space, it facilitates the farm’s educational activities. Almost doubling the teaching spaces of the ground floor it can either be used as a spacious foyer for the River Room or as a classroom in itself. This opens up the existing spaces towards the river and creates a strong connection to the outdoors through an expressive and warm structure. Constructed from douglas fir timber, it is structurally braced in the roof, which resting on only four 10cm square columns allows uninterrupted views.

▼玻璃房内部,orangery interior view ©Simone Bossi 

材料的选择旨在实现新旧建筑的相互平衡,同时营造轻盈和通透的空间。镀锌钢、锌板、铝板、混凝土、松木和道格拉斯冷杉木等一系列简单而耐用的材料均保持了其自然的状态。

The choice of materials aims to carefully mediate between existing and new architecture whilst creating light and fresh spaces. Reflecting the hybrid agricultural, educational and social function of the farm, simple robust materials are left in their natural state: galvanised steel, zinc, aluminium, concrete, pine and Douglas Fir.

▼洗手间区域,toilet block ©Simone Bossi 

▼既有建筑的室内空间,room detailed view of the existing building ©Simone Bossi 

▼河景房间,River Room ©Simone Bossi 

建筑的立面覆盖以纵向分布的黑色粗锯木板,并通过横向的带状元素打破。前板的宽度为标准的52mm,后板的尺寸则随着建筑的高度逐渐增加。这样的变化为立面赋予了一种向顶部逐渐开放的观感。日间不断变化的光线也为建筑创造出丰富的光影和纹理。

The buildings are clad in black, rough-sawn vertical board-on-board timber, broken by horizontal bands as it moves upwards. While the front board is a regular 52mm width, the rear board increases in size moving up the tower. This variation creates a subtle opening-up of the facade towards the top of the tower, catching the light and creating a rich texture of shadow pattern that changes throughout the day.

▼黑色粗锯木板的尺寸随着建筑的高度逐渐增加,
the rough-sawn timber increases in size moving up the tower ©Simone Bossi 

▼楼顶的金猪风向标,the golden pig weathervane atop the roof ©Greens Vanes

在节能方面,建筑主要选用了带有隔热层的外部饰面和高性能的门窗。景观建造中剩余的砖料和花岗岩得到了重新利用;基座部分经过了精心设计,可最大程度地减少混凝土的使用;塑料和复合材料也尽可能地被避免。容量为5000升的水箱可以收集屋顶雨水并用于洗手间冲水和现场灌溉。

A ‘fabric first’ approach to sustainability has been integrated into the construction from the start, increasing the thermal performance of the existing building whilst minimising embodied carbon. The project included re-cladding and insulating externally with high performance windows and doors throughout. Existing materials from the landscaping, such as brick and granite have been reused; the foundations were engineered to minimise the use of concrete and end of life re-use was considered as much as possible to avoid plastics and complex compound products. A 5000ltr water tank incorporated into the landscaping collects rainwater from rooftops, to be used for the toilets and irrigation on-site.

▼建筑选用带有隔热层的外部饰面和高性能的门窗, ©Simone Bossi 
the project included re-cladding and insulating externally with high performance windows and doors throughout

▼建筑远景,a distant view ©Simone Bossi 

▼二层平面图,first floor plan ©Pup Architects

▼立面图,elevation ©Pup Architects

▼剖面图,section ©Pup Architects

Project Information
Date of completion: February 2020

Architect: Pup Architects
Contractor: John Perkins Projects
Structural engineer: Structure Workshop
Client: Surrey Docks Farm
Location: Rotherhithe, London
Project value: £860,000

More: Pup Architects

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment