Sticks ‘n’ Sushi Restaurant by Norm Architects

A Japanese and Scandinavian space of elegance

Project Specs

Category:

非常感谢 Norm Architects 将以下内容授权gooood发行。更多关于他们:Norm Architects on gooood
Appreciation towards Norm Architects for providing the following description:

建筑事务所Norm Architects近日完成了伦敦第一家Sticks ‘n’ Sushi寿司店的室内设计。该寿司店坐落于国王大道,位于时尚且高端的切尔西的中心地段。这是一个有着丰富质感的室内空间:在这里,通过对自然材料的强调,斯堪的纳维亚风格和日式审美相融合,营造出一种当代奢华的空间氛围。

Norm Architects have completed the interior design of the first Sticks ‘n’ Sushi restaurant in London, located on King’s Road in the heart of chic and high-end Chelsea. A richly textured space where Scandinavian and Japanese aesthetics meet through an emphasis on natural materials and an overall sense of contemporary luxury.

▼寿司店外观,overview

三层楼的材料反映了其各自的空间氛围。建筑师的设计思路是:当你渐渐迈向灯火通明的上层空间时,地下一层和私人用餐区仍旧隐藏在黑暗中,细微的差别和材料已经不可见,啤酒花悬挂在橡木的栅格天花板上,就这样,自然悄无声息地潜进了室内,空间变得柔软起来。地下一层既隐蔽又安静,在这里用餐,仿佛脱离了尘世的喧嚣,忘记了时间,置身于永恒之中。

▼地下一层空间中,啤酒花悬挂在橡木的栅格天花板上,hops hanging from a feature grid ceiling in oak on the lower ground floor

Materials chosen for the rooms reflect the moods set for the three floors. The idea is that you walk up into the light, so the lower ground floor and private dining area is kept in dark nuances and materials, with hops hanging from a feature grid ceiling in oak, inviting in nature as a sculptural element and softening up the space. Intimate and secluded, the lower ground floor is an atmospheric hideaway for parties to absorb the timeless elegance.

▼地下一层私人用餐区既隐蔽又安静,private dining area on the lower ground floor is intimate and secluded

▼地下一层空间细部,detailed views on the lower ground floor

▼地下一层楼梯细部,stairs details on the lower ground floor

寿司店的首层是餐厅的核心区,温馨的空间欢迎食客来品尝新鲜的味道;在这里,高品质的定制木制工艺品、丹麦式的古典设计、工业元素、天然石材桌面和黑色钢制的吧台相互碰撞相互融合,使空间充满了工业感,却不失典雅的氛围。一进入首层,你就会被雕塑般的真皮沙发所吸引——如果你是一个对餐厅氛围有着极高要求的人,那么这惊鸿一瞥足以让你下定决心在这座寿司店里享受美味的一餐;当然,你也可以在这里独自或者与朋友享用鸡尾酒,甚至是在迫不及待地等候进入餐厅的那一刻。

▼吧台空间,the bar

The ground floor and heart of the restaurant is a grounded, welcoming space; industrial and elegant, with subtle contrasts in the quality custom woodwork, Danish design classics, industrial elements, natural stone table top and bar in blackened steel. Upon entering the ground floor of the restaurant, you’re drawn to the sculptural leather sofas, perfect for visitors paying the restaurant a brief visit, having cocktails or waiting for a table.

▼一层入口处雕塑般的真皮沙发等候区,the sculptural leather sofas area at the entrance of the ground floor

▼入口座位区细节,detailed views of seating area at the entrance

连接着一二两层空间的楼梯犹如雕塑,有着引人注目的工业化的外观。二层空间里,被擦亮的定制日本锣灯随处可见,给人一种置身于日本的错觉。

The sharp and industrial look of the sculptural stairs connecting the ground- and first floor is echoed in the custom-made Japanese gong-like lamps in random polish.

▼连接着一二层空间的工业化的楼梯,the sharp and industrial look of the sculptural stairs connecting the first and second floors

进入二层空间后,客人就进入了一个明亮且精致的空间内,橡木桌面、椅子、隔板墙和开放式的平面布局,无一不使人身心愉悦。夜幕降临时,轻盈透明的纺织品将空间分隔开来,构成半透明的轻质元素。在半私人的用餐空间内,大理石桌子旁灯笼般的白色灯具营造出一个私密空间。来自丹麦的Carl Hansen椅子伴随着餐厅里所有的定制餐桌,象征着丹麦永恒的设计传统、高质量的木制品和工艺技术。此外,定制的长凳座椅区给予空间一种柔软的氛围,无声地邀请着客人融入进这个私密的环境中。

Upon entering the 1st floor, the guest is met by a bright and sophisticated space, conveyed by the oak tabletops, chairs, partition panel walls and open plan of the floor. Light, transparent textiles divide the space and make up translucent, light-bearing elements when they’re lit up at night. The lantern-like, white lamps create an intimate space around the large marble table in the semi-private dining room. Carl Hansen chairs accompany the bespoke tables throughout the restaurant as a reference to the timeless Danish design heritage, quality woodwork and craftsmanship. Also the custom-made banquette seating embodies that soft feel, inviting guests to engage in the intimate settings.

▼二层开放式的餐厅布局,the open dining space on the second floor

▼半私人的用餐空间内的大理石桌子用餐区,the large marble table in the semi-private dining room

整个餐厅的纺织品都经过精挑细选,以适应各种环境:当要营造温暖而私密的座椅区时,它们就会显现出一种厚重感,而当要与灯光搭配时,它们就会变得轻柔,作为轻盈而优雅的空间隔断。

The textiles throughout the restaurant were carefully selected to suit the various settings: heavy where needed to create a warm and private seating area and light where installed as subtle, elegant room dividers that play with the light.

▼餐厅中的纺织品用于营造各种不同氛围的空间,the textiles throughout the restaurant suit the various settings

所有的墙壁覆有Jotun Lady矿物质涂层,以便在干净的流线型室内空间中突出一种原始的感觉。

All walls are painted with Jotun Lady Minerals for a raw structure against the clean and streamlined interior.

▼突出餐厅原始感的墙面,walls express a raw structure

▼室内灯具细部,lamps

▼室内工艺品细部,art crafts

More:Norm Architects。更多关于他们:Norm Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment