Steven Holl Architects commissioned to design new hybrid building in Beijing

Light curves and sculpted cuts

Project Specs

Location:

感谢 Steven Holl Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Steven Holl Architects on gooood
Appreciation towards Steven Holl Architects for providing the following description.

斯蒂文霍尔建筑师事务所被委托设计占地面积为 26,000 平方米的北京旭辉集团新商业办公楼。新大楼位于北京丰台区,是斯蒂文霍尔建筑师事务所在北京设计的第二个综合体项目。

该综合体建筑的设计基于围绕着五个核心要点:
• 光线
• 结构
• 城市空间通透性,景观及生态设计
• 结构开放式办公
• 生态及景观

Steven Holl Architects has been commissioned to design a new 26,000 sm hybrid building of offices and retail for CIFI Group in Beijing. The mixed-use complex will be located in Fengtai, Beijing, and will be Steven Holl Architects’ second mixed-use building in the city.

The design for the hybrid building is based on five central points:
• Light
• Structure
• Urban Porosity and Gardens
• Open Office
• Ecology and Gardens

▼以五个核心为要点的商业办公楼内部,interior of a new hybrid building of offices and retail based on five central points ©Steven Holl Architects

光的设计赋予了这个商办建筑独特的外形和空间。北面的曲线屋面既回应了北侧居民楼建筑间距要求, 又给室内灵活的空间提供了柔和均匀的漫射光线。南立面的雕塑式切口巧妙地将光线引入到办公空间及地下商业空间。

Varying qualities of light give this office and retail building a unique geometry and shape dynamic spaces. The north light curves — in response to code setback requirements — provide soft and evenly diffused light to the interiors on the upper floors. On the south facade, sculpted cuts bring light to the office spaces and to retail below grade.

▼设计草图-光的设计赋予了这个商办建筑独特的外形和空间,design sketch-varying qualities of light give this office and retail building a unique geometry and shape dynamic spaces ©Steven Holl

北面的曲线屋面采用 Okalux夹层玻璃,结构包含了四层:玻璃、金属桁架、圆管辅助梁、透光的 barrisol或newmat软膜天花。外立面染色混凝土自身作为结构帮助空间灵活布局。大楼顶层将为灵活开放的办公空间。喷铝混凝土为刨花板构成,与北面曲线屋面的光滑、哑光形成鲜明对比。多处水池及绿色设计让商办楼于城市空间互相渗透,给地上地下商业创造了开放性。 雨水通过水池循环利用,世界顶级的生态系统作为绿色建筑标准将增强建筑的可持续性。

The north light curves will be developed together with Okalux. The structure consists of four layers: a glass exterior laid over truss, secondary tubes, and an interior layer of translucent barrisol or newmat.The exterior concrete structure helps to allow for flexibility in interior space. The top levels of the building will house flexible open office space. The aluminum-painted concrete will be OSB formed, contrasting the smooth, matte finish of the north light curves. The retail at grade is shaped around reflecting pools and gardens, giving the building an inspiring urban porosity and a pedestrian-friendly scale. Rainwater recycling in the pools and state-of-the-art ecological systems are envisioned to amplify the sustainable quality of the building.

▼模型-北面的曲线屋面、水池及绿色设计,model-north light curves, pools and gardens ©Steven Holl Architects

More:  Steven Holl Architects。更多关于他们:Steven Holl Architects on gooood

Post a Comment