Singapore Pavilion at Expo Dubai by WOHA

A sustainable oasis in the desert

Project Specs

Design:

感谢 WOHA 将以下内容授权gooood发行。更多关于:WOHA on gooood.
Appreciation towards WOHA for providing the following description:

2020年迪拜世博会新加坡馆由新加坡城市重建局委托WOHA事务所设计建造。世博会将于2021年10月1日正式向公众开放,展期持续至2022年3月31日。新加坡展馆将一座沙漠中的可持续绿洲展示在大众眼前,设计融合了建筑、自然与创新,体现了新加坡成为自然之城的愿景。

Singapore’s Urban Redevelopment Authority appointed WOHA to design the Singapore Pavilion for the 2020 World Expo, Dubai. The Expo officially opens its doors to the public on 1 October 2021 and will run until 31 March 2022. The Singapore Pavilion will welcome visitors into a sustainable oasis in the desert that integrates nature, innovation and architecture and encapsulates Singapore’s vision of becoming a City in Nature.

▼项目概览,overall of the Singapore Pavilion © Singapore Pavilion, Expo 2020 Dubai

该展馆将作为试验原型展示出人造建筑环境如何与自然和谐共存,同时,它也象征了新加坡在充满挑战的环境中蓬勃发展的进程。作为世界上最小的国家之一,新加坡的国土面积十分有限,而新加坡馆所坐落的场地亦是世博会中最小的地块之一,尽管场地的面积有限,但是该建筑却向大众做出了一个强而有力的生态声明。

The pavilion is a prototype that demonstrates how the built environment can co-exist with nature. It also mirrors Singapore’s story of thriving in a challenging environment, and, just like land-limited Singapore, the pavilion sits on one of the smallest plots of the Expo but makes an impactful statement despite its size.

▼展馆入口,Entrance © Singapore Pavilion, Expo 2020 Dubai

为了最大限度地利用场地面积,设计采用了分层处理的方法,将多个层次和功能叠加在一起,最终形成展馆全貌。游客穿越树冠在雨林中漫步,沿着蜿蜒的步道浏览展馆中不同的楼层,并沉浸在这充满了郁郁葱葱的棕榈树、乔木、灌木丛以及盛开的兰花的植物世界中。

To maximise the usable site area, the design takes a layered approach, stacking multiple levels and functions on top of each other. Visitors will go on an experiential journey by following the canopy walk that meanders through the pavilion’s multiple levels while being surrounded by verdant palms, trees, shrubs and vibrant orchids.

▼展馆室内概览,View of Canopy Walk © Singapore Pavilion, Expo 2020 Dubai

▼空中步道,Canopy Walk © Singapore Pavilion, Expo 2020 Dubai

▼漫步在空中步道宛如置身真实的雨林之中,passing through the canopy walk is like being in a real rainforest © Quentin Sim

展馆内,三座锥形的立体种植结构构成了空中花园,这种身临其境的体验进一步拉近了游客与自然的距离。新加坡馆内共种植了170多种植物,在世博会期间,这些植物将随着生长变得愈加茂密。除了带给游客们沉浸式的自然体验外,植物还具有可观的生态功能与优势,例如:吸收阳光的辐射与热量、封存温室气体、减少如PM10颗粒等的其他污染物、氧气生产、贮存雨水,以及为动物提供栖息地。

The Hanging Garden as well as three thematic cones that are draped in vertical greenery add to this immersive, three-dimensional biophilic experience. The Singapore Pavilion houses over 170 varieties of plants which will grow to be even more dense and lush over the Expo period. Besides giving visitors a beautiful biophilic experience, the plants provide measurable ecosystem services like solar heat reduction, sequestration of greenhouse gases, reduction of other pollutants such as PM10 particles, oxygen production, rainwater remediation as well as providing habitats for animals.

▼多层次的绿化,Multi-layered greenery © Singapore Pavilion, Expo 2020 Dubai

▼底层花园,Ground Garden © Quentin Sim

▼身临其境的亲自然体验,An immersive, close experience of nature© Singapore Pavilion, Expo 2020 Dubai

▼沿轨道移动的监测机器人,Climbing robot in action © Singapore Pavilion, Expo 2020 Dubai

▼垂直绿化系统,Thematic cones © Singapore Pavilion, Expo 2020 Dubai

▼由底层花园看空中步道,viewing the canopy walk from the ground garden © Quentin Sim

▼雨林主题锥形展区内部,Rainforest Cone © Singapore Pavilion, Expo 2020 Dubai

顶层的露天开放市场将作为展馆中集会、互动的主要场所。展馆顶部设有太阳能顶棚,除了为室内空间遮风挡雨外,顶棚上的太阳能电池板还能够为展馆提供电能。在能源使用方面,通过遮蔽整个结构的太阳能顶棚自行发电,新加坡馆基本能够实现净零能耗。此外,高效的太阳能反渗透海水淡化系统能够满足展馆内用水的需求。为了减少能源和其他资源的浪费,新加坡馆的设计还采用了一系列被动式节能策略,如自然交叉通风、遮阳,以及利用植物来为游客营造舒适的气候,相应的,展馆中的植物也能够在适宜的环境中茁壮成长。

The Open Sky Market platform at the top level is a place for congregation and engagement and is topped by a solar canopy which shelters the pavilion from the elements and generates electricity. The Singapore Pavilion is net-zero in its energy usage and produces its own electricity with its solar canopy that shelters the entire structure. It uses an efficient solar reverse-osmosis desalination system to meet its water needs. To reduce the usage of energy and other resources, passive strategies like natural cross-ventilation, sun-shading and planting were implemented to create comfortable climate for visitors to enjoy and plants to thrive in.

▼顶层露天开放市场论坛展区,Arena at Sky Market © Singapore Pavilion, Expo 2020 Dubai

通过丰富的展览与身临其境式的体验,新加坡馆向大众展示出如何建造具有弹性的、自给自足的、亲生物的、友好的、功能强大的、与自然共存的建筑。项目中应用的设计策略可以适应不同的气候、地理,并可以扩展到地区甚至城市水平。频发的气候危机敲响着警钟,人类活动对地球的影响不容忽视,我们必须马上行动起来。这正是新加坡馆设计的愿景与初衷:利用设计改变未来,创造一个可持续的、有弹性的环境,让人类与自然和谐共存。

Through exhibits and experiences, the Singapore Pavilion shows how we can build resilient, self- sufficient, biophilic, friendly yet highly functional structures that co-exist with nature. The design strategies can be adapted to suit different climates, geographies and can be scaled up to district or even city level. Our climate crisis shows us that the impact of human actions on the planet cannot be ignored, and that urgent action needs to be taken. This reinforces the aspirations of the SG Pavilion: to design a different future and to create a sustainable, resilient environment in which humans co-exist with nature.

▼城市主题展区多媒体秀,City Cone multimedia show © Singapore Pavilion, Expo 2020 Dubai

More:WOHA   更多关于:WOHA on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment