Sihlpost, Zurich by Max Dudler

A Swiss icon of “Neues Bauen”architecture, the historical building is characterised by its 123-metre long façade, 800 windows, and its distinctive tower.

Project Specs

Design:
Location:
Materials:

非常感谢 Max Dudler 予gooood分享以下内容。更多关于他们: Max Dudler on gooood 。
Appreciation towards Max Dudler for providing the following description:

由Bräm brothers在1929年建造的尔河邮局是瑞士历史地标性建筑,也是瑞士“Neues Bauen”建筑风格的标志建筑,是苏黎世走向现代化的里程碑。坐落于尔河河畔的这栋历史建筑以其123米长的立面为主要特征,立面上的800个窗户和其独特的塔楼在城市景观中十分引人注目。改造期间,Max Dudler遵循了遗产建筑保护条例来翻新室内空间并创造了新的出入口。建筑首层包含了众多美食和商业设施。建筑清新的外表为Stadtquartier Europaallee的新城市发展开启了重要的一步。

Built in 1929 by the Bräm brothers, the Sihlpost is an historic landmark and considered a Swiss icon of “Neues Bauen” architecture that marked Zurich’s path towards Modernity. Prominently located on the banks of the Sihl River, the historical building is characterised by its 123-metre long façade, 800 windows, and its distinctive tower, resulting in a striking presence in the urban landscape. During its restoration, carried out in accordance with heritage preservation regulations by Max Dudler, the interior spaces were renovated and new access routes created. The ground floor now accommodates gastronomy and commercial facilities. With its fresh face, the Sihlpost constitutes a fitting prelude to the new urban development, Stadtquartier Europaallee.

▼坐落于尔河河畔,建筑以其123米长的立面为主要特征,立面上的800个窗户和其独特的塔楼在城市景观中十分引人注目,Prominently located on the banks of the Sihl River, the historical building is characterised by its 123-metre long façade, 800 windows, and its distinctive tower, resulting in a striking presence in the urban landscape.

1-Sihlpost, Zurich by Max Dudler

▼立面上的800个窗户和其独特的塔楼在城市景观中十分引人注目,800 windows, and its distinctive tower, resulting in a striking presence in the urban landscape.

2-Sihlpost, Zurich by Max Dudler

自20世纪30年代以来,尔河邮局就是苏黎世主要的邮局办公建筑,建筑内还有瑞士联邦铁路的办公室。Neues Bauen的建筑风格使其和宏伟壮丽的苏黎世圣母大教堂邮局形成了鲜明的对比。欧洲大陆的城市规划发展已经将历史建筑迁移到城市内部高密度的中心区域。建筑别致的塔楼使其成为新区域的标志性建筑,同时与Bahnhofstrasse区域传统丰富的建筑风格相衔接。

▼建筑别致的塔楼使其成为新区域的标志性建筑,its distinctive tower, it now serves as an architectural landmark for the new quarter

3-Sihlpost, Zurich by Max Dudler

在与苏黎世历史保护协会的合作下,催生出一系列的条例推动建筑改造的设计发展。Kasernenstrasse一侧额外的入口扩大了首层的主入口,同时也为KV苏黎世商学院的学生提供了通往一层的独立入口。新建筑入口由暴露混凝土建造。突出的屋顶借鉴了原有主入口的建筑形态,但不打破原有建筑结构的层级关系和层次感。暴露混凝土与建筑首层的原有材质相呼应,其光滑的外观和幽深的颜色也创造了新旧之间的联系。

▼新建筑入口由暴露混凝土建造,The new entrances were constructed as exposed concrete structures.

4-Sihlpost, Zurich by Max Dudler

原建筑首层中心区域的邮局被保留。在建筑山墙的一端增添了餐厅,咖啡厅和新的商业空间。别具一格沿着Kasernenstrasse的长立面保留了其原始的外观,将铁艺格栅和大木框架窗户隐藏在后面。山墙一侧的格栅被新窗所取代以适应新餐厅。经过翻修的建筑里面,室内立面金属窗框的增强了建筑保温和声学效果。轻微的颜色调整使立面与传统与现代协调统一。特征性的钟楼也运用了深色翻新,衬托出邮局黄色的字母。

▼原建筑首层中心区域的邮局被保留,The original use of the ground floor’s central area as Zurich’s main post office could be preserved

7-Sihlpost, Zurich by Max Dudler

8-Sihlpost, Zurich by Max Dudler

6-Sihlpost, Zurich by Max Dudler

室内空间全部翻新过。为了应对不断增长的旅客数量,建筑师在楼梯间后面增添了两部新电梯。原有位于空间中心的电梯被移除,旋转的楼梯间吸引了更多的视觉关注。

▼ 旋转的楼梯间吸引了更多的视觉关注,The present state now affords a vertical view that extends through all floors

9-Sihlpost, Zurich by Max Dudler

10-Sihlpost, Zurich by Max Dudler

Since the 1930s, the Sihlpost has served as Zurich’s main post office building, also housing the offices of the Swiss Bundesbahn. With its Neues Bauen style, it served as a striking contrast to the palatial buildings of the Fraumünster Post. Urban planning developments around the Europaallee have shifted the historic building into a central position in an area of inner-city densification. Thanks to its distinctive tower, it now serves as an architectural landmark for the new quarter, while also connecting the rich traditional style of the Bahnhofstrasse quarter with the new Europaallee.

In cooperation with Zurich’s historical preservation association, a set of guidelines was created to guide the historic building’s renovation process. The main entrance from Kasernenstrasse has been expanded through additional entrances on the ground floor; those leading from the rear elevated Sihlpostgasse also provide students at the KV Zürich Business School a separate entrance directly into the 1st floor. The new entrances were constructed as exposed concrete structures. The projecting roof references the pre-existing main entrances in its volume while subordinating to the building’s existing structural hierarchy. Constructed in exposed concrete, it echoes the pre-existing materiality of the ground floor, while remaining distinct (thanks to its dark colour scheme and smooth surfaces) and acts as a link between the old and new.

The original use of the ground floor’s central area as Zurich’s main post office could be preserved. Restaurants and cafes (by Bindella and Rolf Hiltl) on the gable ends of the building and new commercial spaces were added. The characteristic longer façade along Kasernenstrasse has kept its original appearance, de ned by the projecting wrought iron grilles and the large wood-framed windows behind. On the gable ends the grilles have been replaced by open fenestration to accommodate new restaurant usage. Behind the restored storefront windows, an interior façade with metal window frames was also added to improve the building’s thermal and acoustic insulation. Subtle colour adjustments result in a façade that successfully links tradition and modernity. The same is demonstrated by the characteristic clock tower, whose new darker hue offsets the original yellow lettering to its best advantage.

The interior spaces have been completely renovated. To cope with increased visitor numbers, interior access has been provided via two new elevators behind the stairwells. Thanks to the removal of the existing elevators in the centre of these spaces, the stairwells attain a striking spatial focus. The present state now affords a vertical view that extends through all floors.

▼总平面,Site Plan

Lageplan abstrakt副本

▼平面图,Floor Plan

PR Grundrisse-p9

PR Grundrisse-p7副本

PR Grundrisse-p2副本

PR Grundrisse-p1副本

▼剖面图,Section

PR Schnitte-p2副本

PR Schnitte-p1副本      PR Schnitte-p1-2 PR Schnitte-p1-1

Location: Kasernenstrasse 95–97 , CH-8004 Zurich
Contractor/Representative: Schweizerische Bundesbahnen SBB Immobilien
Tenants: Schweizerische Post, Hiltl, Bindella, Transa, Kaufmännischer Verband Zürich, Google
Construction volume: 21.000 m2
Planning period: 01/2006–06/2013
Construction period: 01/2014–10/2015
Architect: Max Dudler
Project managers
Project, submission and concept:
Christian Moeller Deplazes
Implementation: Helene Bihlmaier (GAB), Matthias Lovis, Tobias Schaer (MAB)
Team
Project: Aysu Gümüstekin, Julia Hemmerling, Anna-Katharina Hüveler, Tillmann Weissinger, Johann Moeller, Iman Charara, Valentin Niessen
Realisation: Nina Behjati, Merry Claßen, Anne Gramatzki, Yves Geisser, Leeony Haus, Maren Jatzek, Vivien Merchak, Sandra Schank, Axel Schmidt, Maria Theis, Daisy Jacobs
Structural engineering: MWV Bauingenieure AG, CH-5400 Baden
Electrical planning: Bürgin & Keller AG, CH-8305 Dietikon
Building physics & acoustics: Kopitsis Bauphysik AG, CH-5610 Wohlen
Fire safety concept: BDS AG, CH-3006 Bern
Façade planning: GKP Fassadentechnik AG, CH-8355 Aadorf
Photographer: Stefan Müller, Berlin info@stefanjosefmueller.de

More: Max Dudler  ,更多关于他们: Max Dudler on gooood 。

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment