Sculptural Landmarks by Giles Miller Studio

inspired by the beautiful and ancient mountainous setting

Project Specs

感谢 Giles Miller Studio 予gooood分享以下内容 。更多关于:Giles Miller Studio on gooood.
Appreciation towards Giles Miller Studio  for providing the following description:

GMS事务所受邀设计了三个雕塑地标,赋予美丽古老的山区环境新的标识。团队以项目为契机,创造了三个不同姿态的结构体,展示出契合地域的独特构想。一致的结构美学贯穿始终,呈现出一道连贯统一的风景。

第一件作品通过参数化的建筑手法将两个相邻的拱形相融合。场地的地质结构主要形成于冰河时代,融化的溪流汇合起来撞击山脉形成了山谷。GMS团队通过连接两个并立的拱形,将“覆冰的山谷”倒置,构成了雕塑上方的拱券。

GMS was invited to design a series of three sculptural landmarks to create iconographic place-makers within a beautiful and ancient mountainous setting.   The team took the opportunity to create three distinct structures with their own individual informants to form and aspect, but applying the same artistic structural system across the three sculptures, bringing a sense of consistency for visitors.

The first structure takes its form from the fusion of two adjacent arches, joined through an architectural sweep. The geology of the region is largely derived from a series of meltwater streams that impacted on the valleys between the mountains during the melting of the last ice-age. The GMS team looked to reference these ice-filled valleys through the marriage of two opposing arch structures. The form is a polar loft between the two shapes, leaving a ‘valley’ between them which creates the roof of the sculpture.

▼作品一:拱的融合
1st: the fusion of two adjacent arches © Giles Miller Studio

▼结构图纸
the structure drawings © Giles Miller Studio

第二件作品呈垂直椭圆体,立于十分显眼的圆形场地正中。锯齿状的表皮图案垂直展开,椭圆形体向天空延展,标识出山岭景观环绕的场地入口。灯塔般的雕塑形体与自然环境交织融合,形成互文。

The second structure in our series of sculptural landmarking manifested a vertical ellipse located in the centre of a prominent roundabout. A jagged intervention of verticality and texture, the form pierces the sky and marks the entrance to the mountainous surrounding landscape; a beacon in the distance, natural in shape and contextual scale.

▼作品二:垂直椭圆体
2nd: a vertical ellipse © Giles Miller Studio

▼结构图纸
the structure drawings © Giles Miller Studio

第三件作品的灵感源于场地附近发现的古代浴场。圆拱构造将结构性与社会性合二为一,穹顶内的空间和环绕四周的座椅都让人联想起铁器时代的构造。

The final addition to our tryptic of sculptural landmarks was inspired by ancient Raths which were discovered near the site. Their circular construction was structural as well as social, and the perimeter seating element as well as the shape of the piece is a direct reference to the iron-age structures.

▼作品三:圆拱构造
3rd: the circular construction © Giles Miller Studio

▼结构图纸
the structure drawings © Giles Miller Studio

Visuals: Darc Studio

More: Giles Miller Studio
更多关于:Giles Miller Studio on gooood

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment