School House by eklund_terbeek architects

Transform a century-old school building into loft apartments

Project Specs

Location:

感谢 eklund_terbeek architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们:eklund_terbeek architects on gooood
Appreciation towards eklund_terbeek architects for providing the following description:

鹿特丹建筑事务所eklund_terbeek architects在1912年的校舍内设计了loft空间,通过集体私人委托,该校舍已被改造成六套公寓。eklund_terbeek建筑事务所负责整栋楼的改造,并进一步设计了其中一套公寓。

Rotterdam based firm eklund_terbeek architects designed a spatial loft in a former school building from 1912. The building has been transformed into six apartments through Collective Private Commissioning. eklund_terbeek architects were responsible for the transformation of the whole building and designed one apartment in detail.

▼项目外观,exterior view ©René de Wit

该公寓由两间原来的教室和相邻的走廊区域组成。设计团队拆除了两间教室之间的墙壁,创造出大型loft式生活空间。五米高的天花高度为创建夹层以及更加私密的区域提供了可能性。除了教室和走廊之间特有的蘑菇形窗户外,设计团队还巧妙地设置了一些洞口,提升了视线流通、空间感和采光效果。

The apartment consists of two former classrooms and the adjacent hallway zone. The wall between the two classrooms is removed to create a large loft-like living space. The ceiling height of five meters offered possibilities for creating new intermediate floors and more intimate areas. In addition to the characteristic mushroom shaped windows between classroom and corridor a few strategically placed new openings create sightline and increase the sense of spatiality and light.

▼室内一览:大型loft式生活空间 ©René de Wit
preview: a large loft-like living space

在生活空间中,一个白色盒子悬挂在天花上,在下方创造出更低、更私密的休息区。盒子内部是工作区,可以由隐藏在大书架后面的楼梯到达。工作区具有私密的氛围,可以看到花园的景色,同时又是生活的一部分。盒子上设有一处小洞口,可以通过它看到下面的厨房和用餐区。厨房是生活空间另一端的核心,在这里,大型混凝土岛台占据主导,承重梁上还挂有大尺寸抽油烟机,“映照”了另一端的办公盒子。

In the living space a white box is suspended from the ceiling, creating a lower and more intimate sitting area underneath. Inside the box the workspace is situated, which can be reached by a stair hidden behind the large bookshelves. The workspace has a private atmosphere, with views directed towards the garden, but is yet part of the living. A small opening provides an overview of the kitchen and dining area underneath. The kitchen, mainly consisting of a large concrete island, is placed in the high part at the opposite end of the living space. An oversized extractor hood, suspended from one of the loadbearing beams, “mirrors” the workspace box on the other side.

▼入口区域,entrance area ©René de Wit

▼白色盒子悬在空中,the white box hanging in the air ©René de Wit

▼盒子下方的休息区,sitting area under the box ©René de Wit

▼盒子内部的工作区,workspace in the box ©René de Wit

▼双侧开窗提升视线流通和采光效果,open windows on both sides to enhance the sight and light ©René de Wit

▼厨房&用餐区,kitchen & dining area ©René de Wit

▼混凝土岛台与悬挂抽油烟机 ©René de Wit
the concrete island and the suspended extractor hood

设计团队在相邻的走廊区域增设了夹层,为两间卧室提供空间。卧室具有低矮的天花和壁室床,并且两个房间都设有内部窗户,与门厅和生活空间相连。在一层,步入式衣柜和通往卧室的楼梯将入口大厅和浴室分隔开来。浴室的主要部分被设计成交通空间,直接与餐厅相连,并在私密使用时可以关闭。学校原来的五间厕所被赋予不同的功能,并融入新浴室。在贯穿浴室后墙的镜面的反射下,十个厕所门体现了学校走廊的原始长度。

In the adjacent hallway zone, a mezzanine floor is added to provide space for two bedrooms. The bedrooms have low ceilings and alcove beds. Both rooms have interior windows with a connection to the entrance hall or the living space. On the ground floor a box containing a walk-in-closet and the stairs to the bedrooms divides the space in entrance hall and bathroom. The main part of the bathroom is designed as a circulation space, directly connected to the dining area, but can be closed off for privacy. The five original school toilets are given different functions and are integrated in the new bathroom. A mirror across the rear wall of the bathroom makes it possible to experience the original length of the school hallway, with its ten toilet doors.

▼走廊区域,hallway zone ©René de Wit

▼卧室,bedroom ©Jansje Klazinga

▼浴室,bathroom ©Jansje Klazinga

▼贯穿浴室后墙的镜面,the mirror across the rear wall of the bathroom ©René de Wit

公寓内部融合了新与旧、现代与传统、精致与粗犷,构成一个平衡的整体。学校的原始细节尽可能地被保留下来,墙壁和承重梁被刷成白色,粗糙的混凝土天花裸露在外,增强了对比、质感和空间感。大书架、餐桌和壁橱等深色胡桃木室内元素营造出温暖而连续的感觉。走廊区域保留了原来的黄色釉面砖。入口处的胡桃木板成为空间焦点,浴室内则增添了迥异的哑光无烟煤砖。

The interior of the apartment merges old and new, contemporary and traditional, refined and rough into a balanced whole. When possible the original details of the school are preserved. Walls and loadbearing beams are rendered white and the rough concrete ceiling is exposed to add contrast and texture and increase spatiality. A family of interior elements in dark walnut wood, such as the large bookshelves, the dining table and the kitchen closets, provide warmth and a sense of continuity. In the hallway zone the original yellow glazed brickwork is preserved. In the monumental entrance a complementing walnut panel serves as a focal point and in the bathroom a contrasting matte anthracite tile is added.

▼平面图,plans ©eklund_terbeek architects

▼剖面图,sections ©eklund_terbeek architects

Design: eklund_terbeek architects, Rotterdam
Project architects: Dominique ter Beek, Jenny Eklund
Website: www.eklundterbeek.com
Contact email: eb@eklundterbeek.com
Completion Year: 2017

Built Area: 200m2
Contractor Casco: Maasbouw, Ridderkerk
Contractor Interior: BDS, Oud Oublas
Fixed Furniture: Unger Beerends, Rotterdam
Construction: IMD Rotterdam
Text: eklund_terbeek architects

Photography: René de Wit, Jansje Klazinga

More: eklund_terbeek architects     更多关于他们:eklund_terbeek architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment