SAVERNAKE ROAD Flat by Alexander Martin Architects

Close to the most beautiful park in London

Project Specs

感谢 Alexander Martin Architects 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards Alexander Martin Architects for providing the following description:

该项目旨在为坐落于卡姆登区汉普斯特德·希思公园旁的单层公寓打造三间卧室,并改善建筑与花园之间关系。

Located on the border of Hampstead Heath in Camden, the brief for the extension of this single storey garden flat required three bedrooms and an improved relationship with the garden.

▼公寓立面,Flat facade ©Simone Bossi

地面上的铁路线和相邻住宅增强了公寓场地的边界感,提供了一个私人化的封闭空间。空间内部的格局和装饰经过精心策划,完成了内部空间到外部空间的柔和过渡。两个扩建的体块作为关键的建筑元素,被一扇全高的入口门分隔,这扇门同时代表了卧室和公用区域之间的界限。公共设施区位于建筑的前部体块,而后面的起居区则与花园连通。

Bordered by the Overground railway line and adjacent dwellings, the site boundary was enhanced, providing a private enclosure within which interior and landscaping are carefully orchestrated to soften the relationship between inside and outside. Two extension blocks are the key architectural elements, divided by a full-height entrance door which marks the threshold between the bedrooms and utility spaces arranged to the front of the property, and the living area opening to the garden.

▼公寓入口,Entrance ©Simone Bossi

▼与公园连通的公寓后部空间,The rear space of the apartment is connected to the park ©Simone Bossi

▼后院与周围环境,Backyard and surroundings ©Simone Bossi

▼从入口向外看,Look out from the entrance ©Simone Bossi

扩建体块的地板高度被设计的更低,以此来提升天花板的高度,进而定义了一个大型外部露台。开口处的位置经过精心设计,可以提供良好的自然采光。扩建的建筑体块使用了灰色进行渲染,同时使用了白色大理石和橡木地板,与已有体块的砖材形成了对比,更加衬托出了空间的宁静感。

▼从扩建的起居空间看向后院,View from the extended living space onto the backyard ©Simone Bossi

▼与公园相连的后院,A backyard connected to the park ©Simone Bossi

▼起居空间与外部间的柔和过渡,Soft transition between living space and exterior ©Simone Bossi

The floor levels of the extension were lowered to improve ceiling heights, and in turn, define a large exterior patio. Openings were carefully positioned to provide good natural daylighting. A palette of grey render, white marble & Oak flooring was used, which contrasts the existing stock brick, and contributes to the tranquillity of the space.

▼餐厅区域,The dining area ©Simone Bossi

▼空间细部,Details ©Simone Bossi

▼储物柜,Store content ark ©Simone Bossi

▼入口空间细部,Details in the entrance ©Simone Bossi

▼平面图,Plan ©Alexander Martin Architects

▼剖面图,Section ©Alexander Martin Architects

Location: Camden, London, UK
Client: Private
Status: Completed 2018
Photography: Simone Bossi

More:Alexander Martin Architects

Post a Comment