RURAL HOTEL IN AN OLIVE GROVE by GANA Arquitectura

Pure form.

Project Specs

Location:
Materials:

感谢 GANA Arquitectura对gooood的分享。更多关于他们:GANA Arquitectura on gooood
Appreciation towards GANA Arquitectura for providing the following description:

 

农舍改造
Renovation of cottage

该项目将乡间农舍开发成酒店,旨在成为乡村旅游热潮的一部分。设计面临的挑战是改造历史悠久的、位于橄榄林中心的建筑。人们在安达卢西亚旅游时,很难不注意街道的绿植,当地人深信其价值并引以为傲。因此该酒店需要融于当地独特的自然环境。基地后面的美景使人第一眼就印象深刻。设计的关键在于使室内外空间相互渗透,不破坏原有建筑的特质。

This project arises focused on the development of a hotel space around the original existing Cortijo (traditional cottage), ready to be part of the boom of Rural Tourism. Quite a challenge based on the rehabilitation of a building steeped in history and located in the heart of a plantation full of olive trees.When someone travels around Andalucia it is difficult not to pay attention to these green structures organized through streets where the trees are proud and convinced of their worth. That is why the hotel had to pay tribute to such a characteristic natural environment. The beauty behind the breathtaking environment of this plot is something that impresses from the first sight. In this sense, the key to the project was to achieve an interior-exterior connection that is as permeable as possible, without thereby damaging the essence of this peculiar building in any way.

▼农舍外观,appearance of cottage © Francisco Torreblanca Herrero

▼一层室外平台,outdoor terrace at ground floor © Francisco Torreblanca Herrero

▼二层庭院,patio at first floor © Francisco Torreblanca Herrero

改造使传统建筑与现代建筑完美融合,通过纯粹的形式超越了周围的自然景观。酒店的公共区域和半数客房均位于旧农舍中,原有高度和代表性材料赋予酒店和房间以独有特质。

The result of the intervention is nothing but the perfect harmony between traditional and contemporary architecture, over the amazing influence of nature in its purest form.In this way, the common areas, together with half of the rooms, are located in the old farmhouse, giving these rooms and therefore the whole hotel its own indisputable identity, taking advantage of the heights and materials typical of that time.

▼入口,entrance © Francisco Torreblanca Herrero

▼壁炉,fireplace © Francisco Torreblanca Herrero

▼楼梯,staircase © Francisco Torreblanca Herrero

▼公共区域,public area © Francisco Torreblanca Herrero

▼客房,hotel room © Francisco Torreblanca Herrero

▼细节,details © Francisco Torreblanca Herrero

 

仓库改造
Renovation of store house

城市规划发展组织将基地内另一栋用于农业开发的仓库纳入该项目中,复杂的行政程序只允许对这两栋建筑进行简单的改造,该项目的翻新和扩建设计满足了此需求。

In contrast to this house, the plot also had an store house linked to the existing agricultural exploitation that was integrated into the project through the mandatory Proyecto de Actuacion (Urban Planning Development). A complex administrative procedure that nevertheless allowed the simple adaptation of these two buildings, which after the renovation and extension designed answer efficiently the requirements of this new activity.

▼泳池,swimming pool © Francisco Torreblanca Herrero

▼入口侧外观,appearance of entrance side © Francisco Torreblanca Herrero

▼露台侧外观,appearance of terrace side © Francisco Torreblanca Herrero

剩下十间客房利用完全不同的材料和细长布局创造出风格现代的空间。建筑师将室外入口平台设计成广场,不仅划分了不同房间,还使房客可以充分享受水疗设施齐全的泳池区域,以及远离日常生活的休闲空间。所有房间的附属空间集中在建筑一端,使得客房完全向自然景观开放。

On the other hand, the remaining ten rooms are designed in a deliberately contemporary style, by the use of completely different materials and a bigger slenderness. The outdoor access terrace, designed as a plaza, not only distributes the visitor through the different rooms, but also allows the user to enjoy a pool area equipped with the best spa facilities, as well as recreational spaces where to disconnect from the current daily routine. This is how all the rooms converge towards the interstices generated in between the buildings, so that the rooms can be opened exclusively towards the immediate natural environment.

▼客房,hotel room © Francisco Torreblanca Herrero

▼浴室,bathroom © Francisco Torreblanca Herrero

无与伦比的景色使该酒店极具特色,有望成为安达卢西亚的行业标杆。

An unbeatable backdrop that makes this hotel a unique building ready to become a benchmark in the sector throughout the province.

▼一层平面,ground floor plan © GANA Arquitectura

▼二层平面,first floor plan © GANA Arquitectura

▼立面,elevations © GANA Arquitectura

▼剖面,sections © GANA Arquitectura

Architects: GANA Arquitectura (www.ganaarquitectura.com)
Antonio José Galisteo Espartero
Álvaro Fernández Navarro
Francisco Jesús Camacho Gómez
Team: David Melero Herrera. Arquitecto
Fausto Santarosa. Arquitecto
Juan Francisco Mata Díaz. Ingeniero
Ángel Gabriel Pacheco Rodado. Ingeniero
Daniel Montoya López. Aparejador
Collaborators: Herecu (www.herecu.es)
Voltiam (www.voltiam.es)
Fana Interiorismo (www.fanainteriorismo.com)
Location: Villanueva del Rosario, Málaga
Project year: 2020
Project Area: 956,52 m2 + 49,77 m2 (1.006,29 m2)
Photographs: GANA Arquitectura (www.ganaarquitectura.com)
Francisco Torreblanca Herrero

More:  GANA Arquitectura    更多关于他们:GANA Arquitectura on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment