Rigidesign Office, Shanghai, China / RIGIdesign

复杂的简单,彩色的单调

Project Specs

Design Firm:
Location:

上海睿集设计 | RIGIdesign给gooood分享了他们全新的办公空间。过去他们还曾给gooood分享过其作品热风成都太古里店 hotwind, Taiguli Outlet, Chengdu, China

上海睿集设计目前正在诚招英才,详情点击HERE。

Now is good, calm the mind, enjoy the moment,
there are no ordinary moments.
life is too short, now is good, just live in the moment now, then ,when it comes to the end, just let all the moments go!

本案为Rigidesign|睿集设计的办公室,设计师

As for the case, designers, Rigidesign will adopt the concept “complex simplicity, colorful monotone” as the definition for the new office.

在入口前台区域简单硬朗的黑色线条与几何图形的层次运用,丰富空间感,大片的透明白玻璃以及白色透光膜灯,既保证了充足的照明需求,也直观的展示着公司品牌形象,

For the entrance reception areas, designers will use simple black lines and the hierarchy of the geometry to increase dimensional feelings. Besides, the installation of large transparent white glasses and white transparent film lamp, will on the one hand satisfy the lighting requirements, and on the other hand display the brand image of the company.

为了消除以往对会议室严肃紧张的固有印象,设计师将会议室顶部设计为简单的圆弧屋顶造型,同时会议桌上几何图形槽孔的趣味设计、地面木纹材质以及白色基调,都为空间营造了轻松的氛围。

In order to eliminate stereotype of normal meeting room, the ceiling will be shaped as dome, moreover, in order to create relaxing atmosphere inside meeting room, designers will be adopt interesting geometry design for the meeting table, wood material for the floor and white color as dominate hue.

本案原为服装厂改建的创意园区,所以层高较高,设计师将部分天花露明处理,以便提供开阔舒适的办公空间,将办公区域部分天花以体块造型穿插堆积的手法来进行具体的区域划分,错落的天花为空间融入节奏感。

大面积的使用质地柔软的黑灰色毛毡,传达出亲近感,与黑白色调的墙面形成丰富的肌理层次,同时,轻巧的书架作为隔断,加入适当的植物使得办公环境更加轻松,提升空间的舒适感,平面设计元素运用结合灯光设计,丰富视觉效果。

这是设计师的房间,容纳了快乐,烦恼,一段时光,一段日子。

The present case is a creative park reconstructed from former garment factory, so the height of each floor is higher. Ther5efore, the designer intend to use transparent materials to transform parts of the ceiling so that to create a cozy and spacious office. Partial ceilings over the office will be sectioned through weaving and stacking of blocks. In result, this irregular design will increase the rhythm sensation of the space.

Large scale of soft black gray felts are used to convey a feeling of intimacy which will at the same time present rich texture layers compared with black and white wall. Meanwhile, the use of partition which is lightweight bookshelves with appropriate plants will make the office environment more relaxing, improve the comfort sensation of the space. The visual effects will be strengthened by the use of plan design elements and lighting design.

This is the designer’s room which is full of joy, annoyance for a period of time and days.

作品名称: RIGIdesign OFFICE
所属类别: 办公空间 OFFICE SPACE
设计团队: 刘恺,易彬/LIU KAI, YIBIN
案例面积: 250㎡
设计时间: 2014年11月/2014/11
建成时间: 2015年1月/2015-01
建成地点: 上海 /shanghai

MORE:     上海睿集设计 | RIGIdesign   上海睿集设计目前正在诚招英才,详情点击HERE。

Post a Comment