Restaurante Clube De Vela by Ferreira Arquitectos

Restaurant design for the Costa Nova Sailing Club

Project Specs

Location:

非常感谢摄影师 Ivo Tavares Studio 和建筑师 Ferreira Arquitectos 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards photographer Ivo Tavares Studio & architect Ferreira Arquitectos for providing the following description:

位于葡萄牙伊利亚沃的Costa Nova帆船俱乐部是Ria de Aveiro湖港区历史最悠久的水上俱乐部之一,被分为餐厅、俱乐部会员酒吧和露台三个主要的区域。每个空间各自拥有特定的使用人群,需要适应不同的偏好和传统,而这也是本项目最大的挑战所在。设计团队希望在营造新空间的同时,也维持“旧”的空间特征,使俱乐部的成员们仍然能够保留他们的记忆和价值。

The Costa Nova Sailing Club, one of the oldest nautical clubs in the Ria de Aveiro estuary area, was divided into 3 main spaces: the restaurant, the club members bar and the terrace. For each of these spaces, there was a specific audience with different preferences and traditions, which caused the great challenge of this project. We intended to renew a space damaged by time and, at the same time, to maintain the recognizable space of the “old”, respecting the memories and their value, still relevant to all members of the Club.

▼餐厅外观,exterior view ©Ivo Tavares Studio

▼湖港视角,view from the estuary area ©Ivo Tavares Studio

▼抬升于水面的用餐区,the restaurant elevated from the water ©Ivo Tavares Studio

基于以上想法,空间内部采用了Costa Nova茅草小屋中经典的木结构,作为当地记忆的延续。与此同时,这些元素还与现代技术相结合,例如由背光照亮的木制家具,为空间创造出舒适且独特的氛围。

Thus, the wood remained as the backdrop of the typical Costa Nova haystack, so as to root this memory. However, it was always used allied to the modern technologies, as for example, in the backlit wood pieces, so to create a unique and comfortable environment.

▼餐厅入口,entrance ©Ivo Tavares Studio

▼酒吧区,bar area ©Ivo Tavares Studio

▼吧台细节,bar counter details ©Ivo Tavares Studio

从空间形态上看,原先的空间分隔对交通路线构成了干扰,为此设计师创造了一个独立的吧台,使其在保持整洁观感的同时起到对餐厅和酒吧的划分作用。

In terms of the morphology of the space, it was clear that its excessive division was hampering the flow of the route, so we decided to create a single counter, which maintained, even though sublime, the division between the restaurant and the bar.

▼空间内部采用了Costa Nova茅草小屋中经典的木结构,the wood remained as the backdrop of the typical Costa Nova haystack ©Ivo Tavares Studio

用餐区域采用了大跨度的设计,以极简主义的表现手法,为餐厅赋予了更加清晰的全景临水视野。厨房区域也得到了扩大,使客人们可以随时了解烹饪的过程和进度。

At the restaurant, we decided to take advantage of the back view over the ria through large spans with a minimalist expression to maintain a cleaner panoramic view. And the kitchen, now expanded, allowed the user to monitor the work and its conditions.

▼用餐区,restaurant area ©Ivo Tavares Studio

▼全景临水视野,the cleaner panoramic view ©Ivo Tavares Studio

▼天窗,skylight ©Ivo Tavares Studio

▼餐室细部,dining room details ©Ivo Tavares Studio

▼从餐厅望向厨房,view to the kitchen from the restaurant area ©Ivo Tavares Studio

▼傍晚的餐厅,restaurant in sunset ©Ivo Tavares Studio

▼餐厅夜景,restaurant night view ©Ivo Tavares Studio

▼一层平面图,plan ©Ferreira Arquitectos

▼屋顶平面图,roof plan ©Ferreira Arquitectos

▼立面图,elevations ©Ferreira Arquitectos

Project name: Restaurante Clube De Vela da COSTA NOVA

Location: Costa Nova, Ílhavo ,Portugal
Year of conclusion : 2020

Architecture Office: Ferreira Arquitectos
Main Architect: José Ferreira
Website: https://ferreira-arquitetos.pt
E-mail: jmrferreirarq@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/jmrferreirarq
Instagram: https://www.instagram.com/ferreirarquitetos

Architectural photographer: Ivo Tavares Studio
Website : www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

More:Ferreira Arquitectos

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment