020餐厅,荷兰 / concrete

在海滨度过一段悠闲时光

项目标签

设计公司:
位置:
类型:

非常感谢 concrete 予gooood分享以下内容。更多关于他们:concrete on gooood.
Appreciation towards concrete for providing the following description:

建筑事务所concrete将一座历史悠久的庄园住宅改造为了一家名为020的餐厅,从而将源于阿姆斯特丹的设计理念与Curaçao海滩融为了一体。从设计上讲,020餐厅沿袭了位于阿姆斯特丹的212餐厅的概念构思,在室外设置一系列“无桌式用餐空间”,在室内将用餐空间与开放式厨房相结合。开放式厨房不仅有助于让顾客将注意力放在正在烹饪美食的厨师身上,从而促进顾客与厨师之间的交流和互动,更能作为一个核心型空间,将包括室外无桌式用餐空间在内的所有空间紧密地联系在一起。穿过一条车行道,人们便能看到这个橄榄绿色的餐厅。

concrete presents restaurant 020, the place where Amsterdam city meets Curaçao beach. A historic manor house is transformed into a restaurant and beach club. Conceptually, the new venue follows the same principles of restaurant 212 in Amsterdam, featuring ‘no table seating’, an open kitchen with bar-height seating directing the guests’ focus on the chefs, stimulating interaction. On the sunny island of Curacao, chefs Richard van Oostenbrugge and Thomas Groot loosened up the ‘no table restaurant’ concept, with an open kitchen that bridges through all spaces and functions as the heart of the beach club. The olive green exterior and drive-way form a grand eye-catching entrance upon arrival.

▼穿过一条车行道,人们便能看到这个橄榄绿色的餐厅,the olive green exterior and drive-way form a grand eye-catching entrance upon arrival © Chantal Arnts for restaurant020

受原先庄园住宅的启发,建筑师打造出一个直接通向海滩的室内用餐空间,让人们能够在一种奢华的环境中享用美食,幻想自己就是几个世纪前的贵族阶级。开放式厨房在所有用餐空间之间构建起一道桥梁,将室内外体验紧密地结合在了一起。建筑师重新粉刷了室内的墙壁,创造出一个色调简单的用餐空间,同时使建筑最大限度地开向海滩,让在室内用餐的顾客们能够欣赏到绝佳的海景和蔚蓝的天空。餐厅具有极高的灵活性:一方面,各个用餐区域的风格、布局和装饰都各不相同,以满足各式各样的用餐需求;另一方面,前来享用午餐的顾客可以在餐后在泳池里放松身心,而专门来参加泳池派对的客人们也可以享受一顿预料之外的晚餐。

▼直接通向海滩的餐厅,the restaurant open to the beach directly © Chantal Arnts for restaurant020

The manor itself was the inspiration for the interior design: the historic ‘noblesse’, a luxurious feel with an accessible touch; the beach. The open kitchen bridges throughout all spaces, casually tieing together the in and outdoor experience. By opening up the views through the building, redoing the interior finishes to a limited palette of colour and ingredients that frame the view and add to the glare of the blue sea and skies. Each area caters to different needs and reacts to these in style, function and orientation. The space invites guests who come for lunch to stick at the pool, pool guests come to have a drink and spontaneously hang around for an unplanned dinner.

▼开放式厨房与用餐空间相结合,the open kitchen combines with bar-height seating © Chantal Arnts for restaurant020

▼餐厅室内,采用橄榄绿的墙壁和独特的灯具,interior space of the restaurant with olive green walls and unique lightings © Chantal Arnts for restaurant020

“这家位于库拉索岛海滩上的020餐厅在设计概念上与我们位于阿姆斯特丹的餐厅有着异曲同工之妙。这两家餐厅拥有着相同的氛围、相同的空间品质,但020餐厅却享有更美丽的热带风景。”020餐厅的共同所有人Richard van Oostenbrugge这样说道。

“With restaurant 020 we bring our restaurant from Amsterdam to Curaçao. The same atmosphere, the same quality, but translated into a beautiful tropical destination.” -Richard van Oostenbrugge, co-owner restaurant 020

212餐厅里的标志性餐具柜、互动式餐桌布置、家具、Marrone厨房等元素和一系列烹饪体验都在这座位于海岛上的020餐厅中悉数体现。餐厅布局随性,功能丰富,既有酒吧空间又有用餐空间,顾客们既能在此品尝鸡尾酒又能在此享受悠闲的休息时光。从概念设计到室内设计、再到家具设计、景观设计、图案纹理设计和餐厅名称,020餐厅将建筑事务所concrete的设计逻辑完整地表达了出来。

The iconic cutlery drawer, interactive table setting, similar furniture, the same Marrone kitchen, a familiar culinary experience like the original concept in Amsterdam, cast in an island setting. All seating is informal, and the setup showcases the program: from bar to dining, cocktail to lounging. For restaurant 020, concrete delivered the full design package: from concept to interior and furniture design, landscape design, venue’s name and graphic identity.

▼餐厅吧台空间,the bar in the restaurant © Chantal Arnts for restaurant020

本项目的设计概念也被应用在了其位于新加坡的姐妹餐厅——table65餐厅中。值得一提的是,这两家餐厅都是米其林餐厅。可以说,020餐厅模糊了高级餐厅和海滩俱乐部之间的界限,为人们提供了一个悠闲的用餐环境。

The concept also went oversees to Singapore, with sibling table65. Both restaurant 212 and table 65 have been crowned with a Michelin-star shortly after opening. Restaurant 020 blurs the boundaries between a fine-dining restaurant and beach club, to indulge yourself with a culinary experience in a casual setting.

▼海滩俱乐部,享有绝佳的海景,the beach club with the glare of the blue sea and skies © Chantal Arnts for restaurant020

▼海滩俱乐部,设有一系列“无桌式用餐空间”,the beach club with“no table seating” © Chantal Arnts for restaurant020

▼餐厅及海滩俱乐部平面布置图,layout plan of the restaurant and the beach club © concrete

project: restaurant 020 & beach club
client: van oostenbrugge & groot
project location: Willemstad, Curaçao
project team: rob wagemens, tobias koch, julia hundermark, femke zumbrink, marlou spierts, valentina venturi
project architect: tobias koch
artists: mural rafael sliks
special features: reflection pool in front yard; open kitchen combining all three spaces into one restaurant; statement integrated cutlery drawers in bar- and table tops; pool bar with modernist steel structure
photography: Chantal Arnts
total area: 2630 m2; restaurant indoor & terrace 470 m2; beach club 900 m2; front yard 960 m2; other 300 m2
duration construction: 5 months
opening: july 2019

More: concrete        更多关于他们:concrete on gooood

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »