Renovation of an apartment from the 60s by Collet & Muller Architectes

A new way of living

Project Specs

Location:

感谢 Collet & Muller Architectes 予gooood分享以下内容。更多关于:Collet & Muller Architectes on gooood
Appreciation towards Collet & Muller Architectes for providing the following description:

该项目旨在将一栋建造于1960年代的低成本混凝土建筑改造为能够适应现代生活的全新空间。

The building was built in the 60’s; made of concrete, it is a really low cost construction. The aim of this renovation is to change the way of living spaces using all the opportunities that modern constructions gives.

▼室内概览,interior overview

▼客厅细部,detailed view

环形的交通空间取代了原有的中央走廊,从而将所有的房间连接在一起。尽管所有的隔墙均被拆除,原先的空间布局仍然有迹可循。新的隔墙在位置上有了些许变动,使空间的划分变得更加合理。

The original central corridor is replaced by circular circulation through all the rooms. Even if all the partitions are destroyed, the original plan is not completely unknown. The position of partitions are slightly different giving better proportion and a new kind of division to each space.

▼从客厅望向厨房,view to the kitchen from the living room

▼从厨房望向客厅,view to the living room

▼餐厅细部,dining room

▼书房,study

既有的混凝土梁被保留下来,并成为了建筑中的装饰元素,与房间里的窗帘、家具、隔墙和灯具形成和谐搭配。

The existing concrete beam, as the source of all this possibilities, is used as a decorative element as curtains, furniture, partitions and lights are.

▼带浴室的卧室,bedroom suite

▼既有的混凝土梁成为建筑中的装饰元素,the existing concrete beam is used as a decorative element

▼隔墙和房梁细部,structure detailed view

▼改造前后平面图对比,plans before and after renovation

Apartment and some of furnitures are designed by Antoine Collet
Credit for Brass Lamp: Raphael Kadid
Credit photo: Maxime Verret

More: Collet & Muller Architectes 。更多关于:Collet & Muller Architectes on gooood

Post a Comment