Portland Residence by Atelier Barda Architecture

A full renovation with classic, timeless lines

Project Specs

Location:

来自 Atelier Barda 对gooood的分享。 更多关于:Atelier Barda on gooood.
Appreciation towards Atelier Barda for providing the following description:

波特兰住宅坐落于蒙特利尔,皇家山镇——一个按照20世纪早期的“模范城市”建造的小镇。项目原是一幢历史悠久的石屋。Atelier Barda公司对这栋石屋进行了全面的改造,并由旗下Foraine工作室为其量身定制了一系列家具。

The Portland Residence is a historical stone house located in the Town of Mount-Royal, a “model city” built in the early 20th century. The architectural firm Atelier Barda entirely renovated the property and created a custom furniture collection through its new Foraine par Atelier Barda division.

▼室内流动空间,interior fluid space ©Alex Lesage, Threefold

建筑师被委任翻修室内三层全部3000平方英尺的空间,并在房屋背后进行扩建。由于房屋位于这座花园城市的中心,所以此次改造的重中之重是将项目融入周围历史悠久的建筑环境中去。

The architects’ mandate was to renovate all the spaces in the three-storey house, totalling 3,000 square feet, and to add an extension at the back. Important considerations in the redesign were the house’s location in the heart of the garden city and a desire to respect the heritage value of the surrounding built environment.

▼室内风格经典简洁,classic, minimalistic interior design ©Alex Lesage, Threefold

与其他楼层不同,一层的主要生活空间采用了开放式的布局。为了创造出一个让人一目了然的流动空间,设计师重新规划了屋内全部的功能分区。中心服务区被设计成一个黑色的矩形盒子,连通各个楼层,家庭的日常生活均围绕着这个黑色盒子展开。这个空间里涵盖了一个衣橱与盥洗室,以及厨房电器和设备,并提供了通往楼梯与书柜的通道。作为私人空间(卧室,卫生间)与公共空间(客厅,玄关,厨房,以及家庭房)的过渡区,它为居住者节省出更多可以使用的边角空间。

The main living area on the ground floor has an open layout that sets it apart from the upper floors. The partitioned layout of the original residence was entirely reconfigured to allow for fluid, intuitive circulation. A central service block, around which family life revolves, was designed in the form of a black rectangular box connecting the different levels. It includes a closet and powder room, along with kitchen appliances and equipment, and provides access to the stairs and a bookcase. It also serves as a transition between the private spaces (bathrooms, bedrooms) and common areas (living room, entrance hall, kitchen, family room), thus freeing up the peripheral space for occupants’ use. The anthracite oak finish contrasts with the light tones of the rest of the space.

▼黑色的中心服务区——入口空间,black central service block——entrance ©Alex Lesage, Threefold

▼黑色的中心服务区——走廊,black central service block——hallway ©Alex Lesage, Threefold

▼黑色的中心服务区与天花板交汇细部,detail of the black central service block and the ceiling ©Alex Lesage, Threefold

客厅里,一套标志性的De Sede沙发摆放在壁炉前,它不仅使空间的层级更加明显,同时规划了人们在屋内的运动轨迹。屋内布满用实心无烟橡木设计定制的古典家具(餐桌、长凳、咖啡桌、茶几、床头柜)。这些家具均由Atelier Barda旗下的Foraine工作室设计完成。

In the living room, an iconic de Sede sofa faces the fireplace, helping to hierarchize the space and orient movement. Throughout the home are pieces of classic-lined furniture in solid anthracite oak (dining table, bench, coffee table, end tables, night tables). All of the pieces were designed by Foraine par Atelier Barda.

▼标志性的De Sede沙发摆放在壁炉前,an iconic de Sede sofa faces the fireplace  ©Alex Lesage, Threefold

项目所选用的材料营造出一种柔和的氛围。自然光下的雪佛龙拼花,打过蜡的橡木,以及简洁干净的线条,使项目在房屋的原始特征与新的建筑元素之间达到了优雅的平衡。

The materials selected for the project help to create a soft atmosphere. The chevron parquet in natural light oiled oak and clean-lined mouldings strike an elegant balance between the house’s original features and new architectural elements.

▼材料使项目在原始特征与新元素之间达到了优雅的平衡,materials make an elegant balance between the house’s original features and new architectural elements ©Alex Lesage, Threefold

房屋的后部加建了一系列玻璃幕墙,它们不仅为花园的提供了良好了视野,同时将自然光引入室内。高性能的保温系统隐藏在黑色钢框中,以适应魁北克的极端气候。

At the back of the house, a series of glass curtain walls were added, providing an unobstructed view of the garden and filtering diffuse, natural light over the entire floor. Fine black steel mullions conceal a high-performance thermal insulation system adapted to Quebec’s challenging climate.

▼玻璃幕墙提供了良好了视野与自然采光,glass curtain walls provide a good view and natural light ©Alex Lesage, Threefold

设计师消减了材料的厚度,使其交接的边缘显得锋利而简洁。弧形的墙面不仅彰显了建筑原本的特征,同时促进了空间之间的流动过渡。

The thicknesses of the materials are concealed to obtain sharp edges where surfaces meet, playing with perceptions of volume and juxtaposition. The curved surfaces are not only a reference to the house’s original architectural features; they also promote fluid transition between spaces.

▼家庭房,family room ©Alex Lesage, Threefold

▼楼梯间入口的弧形墙面, curved surfaces at the entrance of stair case©Alex Lesage, Threefold

室内的很多细节都十分耐人寻味,包括用心的选材,弧形的墙面,以及其中的定制元素,如石材壁炉、抽油烟机和楼梯扶手等。

Notable interior architectural details include carefully selected materials, curved walls and custom elements such as the stone mantlepiece, kitchen hood and stair railing.

▼通向二层卧室的楼梯及定制楼梯扶手,stair to the upper bedroom with custom stair railing ©Alex Lesage, Threefold

二层是卧室与一个私人办公室。浴室里,经典的石灰石与Tadelakt石膏饰面,大理石台面以及地板营造了一个安宁的环境。楼梯上方的天窗为卧室提供了充足的自然采光。

On the next floor are the bedrooms and a private office. In the bathrooms, a classic lime and tadelakt plaster finish with marble countertops and flooring create a peaceful environment. The skylight above the staircase allows abundant natural light to reach as far as the bedrooms.

▼二层浴室,bathrooms on the second floor  ©Alex Lesage, Threefold

该改造项目将建筑精神从原本的束缚中解放出来,为古典与现代的融合赋予了一个全新的表达。

This innovative redesign has freed the building’s spirit from its original constraints, giving it fresh expression in a setting that is both classic and resolutely contemporary.

▼定制家具与壁炉,Custom furniture and fireplace ©Alex Lesage, Threefold

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment