Piur’s First Restaurant in Valencia by Masquespacio

The color palette of a reference to earth next to a touch of tomato red

Project Specs

Location:

感谢 Masquespacio 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Masquespacio on gooood.
Appreciation towards Masquespacio for providing the following description:

建筑事务所Masquespacio的最新项目——Piur餐厅已于近日正式开幕,Piur是一家来自巴伦西亚的连锁餐厅,致力于为人们提供各式各样的美味的披萨。项目以建筑师对Piur品牌策略的前期研究和客户所表达的价值观为出发点,通过设计突出该餐厅“坚持使用新鲜食材”的核心理念,而这也是餐厅创始人的巴伦西亚血统和背景的集中体现。此外,客户还希望通过这家餐厅,为顾客们提供一个可以跟家人和朋友共度欢乐时光的空间。因此,设计方案的切入点便是如何将创始人的巴伦西亚背景与餐厅融合在一起,同时打造出一个极具吸引力的用餐空间。

▼餐厅室内,interior view of the restaurant

Masquespacio presents the last project they designed for Piur, a res-taurant chain from Valencia specialized in pizzas. The developed project starts with the previous investigation of Piur’s brand strategy and the values expressed by the client from which hon-esty, the use of a fresh product and a concept inspired by the Valencian origin of its founders can be highlighted. Another important fact transmitted by the client is that the visitors of Piur are persons that desire to have a moment of joy together with their family or friends. Thereby, the design first of all seeks to find a concept that could con-nect with the Valencian origins of Piur’s founders and at the same time could work as an attraction point for the restaurant visitors.

▼用餐空间局部,整体采用大地的色调,局部以番茄红作为点缀,partial view of the dining space, the color palette equally is a reference to earth, next to a touch of red that symbolizes the color of the tomato

餐厅位于中央市场,这里不仅是巴伦西亚最具新艺术风格的场所,更是各种天然高品质产品的聚集地。建筑事务所Masquespacio的创意总监Ana Hernández说道:“我们希望通过这间餐厅,向这座城市中最重要的建筑之一致以我们最高的敬意。”

With the Central Market not only one of Valencia’s most relevant ex-amples of Art Nouveau was chosen, but also the best place for the ones in search of a natural product of major quality. Ana Hernández, creative director from Masquespacio: “We decided to pay a tribute to one of the most important buildings of our city.”

▼用餐空间局部,设有各式各样的灯具,partial interior view of the restaurant with various lightings

回到设计上,极具代表性的装饰和灯光效果在视觉上赋予了餐厅一种可识别性——站在中央市场之前,人们一眼就可以辨认出Piur;同时,室内设计和灯光环境也创造出一系列个性化的用餐空间,从浪漫的双人用餐空间到氛围轻松愉快的家庭用餐空间,Piur致力于让前来用餐的顾客们每次都能得到一种全新的空间体验。另一方面,建筑师选用了一系列天然材料如木材和陶土砖等。室内整体采用大地的色调,局部以番茄的红色为点缀,象征着披萨的主要原料之一。

▼用餐空间局部,设有浪漫的双人用餐空间,也设有氛围轻松愉快的家庭用餐空间,partial view of the dining space, offering a romantic dinner for 2, as well as a relaxed lunch with the whole family

▼大地色调的用餐空间,局部以番茄红为点缀,partial view of the dining space in the color palette of a reference to earth, next to a touch of red of tomato

▼用餐空间细节,dining space details

Getting back to the design we can recognize clearly the emblematic ornaments from the Central Market’s façade through the wide variety of lights that create personalized corners and give the users the opportunity to live a new experience every time they visit Piur; from a romantic dinner for 2 to a relaxed lunch with the whole family. On the other hand materials that remind to nature like wood and terracota tiles were used. The color palette equally is a reference to earth, next to a touch of red that symbolizes the color of the tomato as one of the main ingredients used tu prepare a pizza.

▼餐厅入口处的吧台用餐区,采用极具艺术感的球形灯具,the bar dining area at the entrance with unique spheric lightings

▼餐厅吧台处的吧台用餐空间,the bar dining area at the bar

▼用餐空间局部,设有植物墙,partial view of the dining space with a wall consisting of plants

这个500平方米的餐厅为顾客们提供了一个别致的用餐环境,置身于其中,人们可以暂时抛开日常琐事的纷扰,像在自己的家中一样,静静地享受独属的自由时光。

Last but not least, the venue of 500 m2 is developed to offer the con-sumer a different stage every time he visits Piur, making him live a unique moment that disconnects him from his daily routine, with a bit of comfort that reminds him to its own home.

▼餐厅的中央吧台,the central bar space of the restaurant

▼用餐空间局部,partial view of the dining space

Client: Piur
Design: Masquespacio
Photography: Luis Beltran
Surface: 500 m2
Opening: October 2019

More: Masquespacio        更多关于他们:Masquespacio on gooood.

Post a Comment