Picture frame-peacock, China by Invisible Decoration Design

The Wind in the mountains is put into the picture frame

Project Specs

Location:
Category:

来自 北京無隐建筑空间设计事务所(联系邮箱:wuyinsheji@126.com) 对gooood的分享。更多请至:Invisible Decoration Design on gooood 
Appreciation towards Invisible Decoration Design (contact: wuyinsheji@126.com) for providing the following description:

心怀敬畏之心推开每扇老宅院门,穿越时光用一颗年轻的心去倾听!

With the heart of awe, I push away every door of the old house, and i cross through the time and the space to listen the story with a young heart!

▼建筑外观,exterior view

本案惠爱乡居民宿样板房位于北京延庆百里山水画廊水泉子村,因风景美如画故得名。当地有百鸟节习俗故选用百鸟之王孔雀为设计主题,将孔雀羽毛的几种蓝色、绿色蔓延到各个空间细部。室内外尽可能保留老建筑原始风貌比如木梁结构、灰瓦屋檐等。

This project is a model house of Hui’ai Township residents, it is located in Hundred-mile landscape gallery of Water Spring Village in Yanqing District, Beijing, it received this name due to the its picturesque scenery. It has the custom of the hundred birds festival in the local area, so it chooses the peacock that is the king of birds to design the theme, several kinds of blue and green included in the peacock’s feathers is spread to the detail part of each space. The original style and features of the old buildings is retained in the indoor and outdoor space as far as possible, such as beams structure, gray tile eaves and so on.

▼庭院概览,courtyard over view

▼庭院休闲区,Courtyard recreation area

  

在此基础上将之前老木格窗改为落地窗解决采光问题,增加淋浴、浴缸等现代化设备满足现代人生活品质。院落设计保留原院子内的梨树巧妙的用金属板圆形与之融合,使之成为一个遮阳观景平台。西院设有时尚水晶砖吧台满足使用功能同时增加时尚元素也呼应画框主题。东院下凹式烤火区结合餐厅二层露台让院子空间更有层次感。

And on the basis, the old wood window is changed to the French window to solve the lighting problem, and it increases the shower, bathtub and other modern equipment to meet the quality of life for modern people. Courtyard design retains the pear tree in original courtyard and cleverly adopts the metal plate’s rotundity to conduct the fusion with it, making it form a sunshade viewing platform. The West courtyard sets a stylish crystal brick bar counter that meets the use function while adding fashion elements also echoes the theme of the picture frame. The lower concave-style fire zone in the eastern courtyard combined with the two floors of terraces in the restaurant to make the courtyard space to be more layered.

▼院落设计保留原院子内的梨树巧妙的用金属板圆形与之融合,Courtyard design retains the pear tree in original courtyard and cleverly adopts the metal plate’s rotundity to conduct the fusion with it

▼梨树下的遮阳景观平台,sunshade viewing platform under the pear tree

▼东院下凹式烤火区,the lower concave-style fire zone in the eastern courtyard

▼时尚水晶砖吧台,stylish crystal brick bar counter

享受政府节能补贴以电能替代农村烧煤烧柴形式,电能空气源热泵烧热水空调水地暖一体。建筑灰瓦下采用聚氨酯保温板,建筑外墙采用挤塑保温板,建筑室内局部采用真空保温板,夏季隔热节能,冬季增强保温效果。室内外黄泥、石头、天花木板、防腐木、根雕配饰等就地取材。

It enjoys the government’s energy saving subsidy to use the electric energy to replace the forms of burning coal and burning firewood in the countryside, and takes electric energy, air source, heat pump, hot water, air conditioning, water and earth heating to be a whole. It uses the polyurethane insulation board under the gray tile of the building, extruded insulation board is used on the exterior wall of the building, and it uses the vacuum insulation board in indoor local area of the building, to conduct the heat insulation and energy saving in the summer and the enhancement of thermal insulation effect in the winter. Yellow mud in indoor and outdoor area, stone, ceiling boards, anti-corrosion wood, root carving accessories and other local materials and so on are obtained in the local area.

▼客厅,living room

▼装饰细部,decoration details

▼卧室,bedroom

▼主卧室,main bedroom

▼二层景观露台,the two floors of terraces in the restaurant

▼平面图,plan

项目名称:画框里民宿
建筑师或者建筑公司:北京無隐建筑空间设计事务所
联系邮箱:wuyinsheji@126.com
项目设计&完成年份:2017年
项目地址:北京延庆水泉子村
建筑面积:150㎡
摄影师:李双喜
合作方:Partners
客户:惠爱乡居
品牌:华伦家具、格莱美壁画、马可波罗地砖

More: Invisible Decoration Design (contact: wuyinsheji@126.com),更多请至:Invisible Decoration Design on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment