OPPO Super Flag Store, China by DOMANI

Natural relationship between humans and atmosphere

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 东仓建设 予gooood分享以下内容。更多关于他们:DOMANI on gooood.
Appreciations towards DOMANI for providing the following description:

北京OPPO超级旗舰店,位于北京华熙LIVE·五棵松。作为该项目的设计方,我们构想了一个相对自由的空间,不过度强调华丽的设计理念,而是还原人与氛围的自然关系。

The OPPO super flagship store is located in Huaxi Live, Wukesong, Beijing. As the designer of this project, we visualized a relatively free space, tried to not overstress the luxuriant design concept, but to develop the natural relationship between humans and atmosphere.

▼旗舰店外观,exterior view ©张星

沿着建筑外部的L型路径,空间的临街立面采用12米高,6.4公分厚度的多层夹胶中空玻璃幕墙,形成凸曲面的体量,接入公共空间。

Along the L-shaped path of the outside of the building, the storefront facade of the space was chosen 12 meters high, 6.4 centimeters thick multi-layer laminated hollow glass curtain wall, was connected to the public space as a convex surface.

▼玻璃幕墙形成凸曲面的体量 ©张星
the glass curtain wall connects to the public space as a convex surface

项目地点位于“下沉式广场“,最初为解决内部两层结构引致的采光不足的可能及层高的局限,我们选择拆除二楼的绝大部分面积,将空间的单层高度拔高至近10米,扩展丰富了空间视角。

The OPPO super flagship store is located in a “sunken plaza”. We got rid of most of the area on the second floor and rose single-story to a height of nearly ten meters, the viewing space has been expanded, and the insufficient lighting caused by the internal two-story structure and limitations of the story height have been resolved.

▼视频,video

空间中置入6块8米高的LED屏幕模块,用于呈现动态的视觉观感。并通过机械模组的随机性移动增强了演示画面在空间中的流动感。

We placed six 8 meters high LED screens in the space that move as the viewers’ eyes rove across their surface. The random movement of the mechanical module intensifies the flowing feel of demonstration video in the space.

▼内部展示空间,interior view ©张星

▼空间中置入6块8米高的LED屏幕模块 ©张星
six 8-meter-high LED screens was installed in the space

▼展示区,display area ©张星

▼沙龙互动区,interaction salon ©张星

空间内相对的趣味点是在墙面设立的触发式互动装置,通过摘戴耳机的动作,使视-听达成交互联动体验。

The relatively interesting point in the space is the triggered interactive device set up on the wall. Customers can achieve an audio-visual experience by removing and wearing headphones.

▼触发式互动装置,interactive device ©图片来自网络

二楼部分被保留下来的空间,依据不同的使用需求,设置了维修部及售后等服务类沟通环境。

According to different needs, the reserved space on the second floor has set up a communication environment such as Maintenance Department and After-sales Department.

▼交通流线,circulation ©图片来自网络

▼从二层俯瞰一层,overlook from the second floor ©张星

▼二层配件互动区,accessories interactive area on the second floor ©张星

作为我们与OPPO合作的第三家超级旗舰店,我们尝试在此项目的设计中,营造出轻松的状态,鉴于这个充斥各种文化色彩的时代,我们希望弱化空间内明确的符号定义,以丰富的经验及严谨的逻辑呈现诚实的结果。

As our third super flagship store in cooperation with OPPO, we tried to create a relaxed atmosphere in the design of this project. Given that this era of various cultures, we hope to weaken the clear definition of symbol and to present honest results with our rich experience and rigorous logic.

▼一层展示区概览,overlook to the display area ©张星

▼动态示意图,diagram gif. ©东仓建设

▼平面图,floor plans ©东仓建设

Name | 项目名称:OPPO SUPER FLAG STORE | 北京OPPO超级旗舰店
Location | 项目地点:Beijing, China | 北京华熙LIVE五棵松
Area|项目面积:670㎡
Client | 项目业主:OPPO
Date | 完成时间:2019年5月
Interior Design | 主案设计:张星(Vincent Zhang)| DOMANI东仓建设
Installation|艺术装置:A&V桉和韦森
Cooperative Design | 协作设计: 史静雯(Eve JW))等| DOMANI东仓建设
Construction Side | 施工单位:幕墙玻璃:北玻股份
家具品牌:RIVA 1920
照明工程:广州帕加尼照明科技有限公司
施工单位:北京四海嘉禾建筑装饰工程有限公司
Architecture Design | 建筑设计:张星(Vincent Zhang)| DOMANI东仓建设

More:东仓建设。更多关于他们:DOMANI on gooood.

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment