Office Space For Hangzhou Marry Wedding in Zhejiang, China by Z’ARTISAN Design Studio

The new configuration of the wedding company

Project Specs

Location:
Materials:
Category:

非常感谢 杭州匠研组设计事务所(联系邮箱:zartisan@foxmail.com) 对gooood的分享。
Appreciation towards Z’ARTISAN Design Studio (contact: zartisan@foxmail.com) for providing the following description:

本案是位于高层建筑的一个办公空间,委托方给到我们的设计要求是“先拿百分之二十的空间拿来浪费”,以及多做一些硬装上的空间结合,我们知道委托方的玩笑话其实是希望通过设计来提升整个空间的调性和品质感,因此设计师在部署整个空间结构的时候就充分考虑了功能结合,在入口前厅,服务台,会议室,洽谈室这些空间做了许多错位、抽象、几何、构成,从而形成新的组合形态和功能体。

This case is an office space of a high-rise building. The client’s request to us is to “waste twenty percent of the space first”, and to do more space combination in hard decoration. We know that by this joke the client actually hopes to improve the tone and quality sense of the whole space through designing, so designers fully take the combination of functions into account when deploying the entire spatial structure. In the entrance hall, the information desk, the meeting room and the negotiation room, a lot of dislocation, abstraction, geometry and composition have been done, thus forming a new combined conformation and functional body.

▼办公空间平面布置图,the layout plan

框(FRAME)混淆空间场景的主次关系和前后顺序,空间存在在框前同时也存在在框后。而场景化的暗示,好奇正是另一种仪式感的表达。入口前厅,设计师本意希望整个空间都暗下来,渲染整体空间气氛,客户从电梯直达20层,微微转头,便可看见这个类似展厅的空间,让入护在此空间停留,让一切停滞下来,慢慢的,静静地,剩下的用空间去述说。

▼轴测图,the axon

FRAME is designed to confuse the primary and secondary relations and the sequence of front and back of the spatial scene. The space exists in front of the frame and also behind the frame. By suggestion of the scene, curiosity is another expression of sense of ritual. In the entrance hall, the designer wants the whole space to be darkened to play up the atmosphere of overall whole space, so that the customers can see the space similar to the exhibition hall by slightly turning their heads after going up to the 20th floor using the express lift. Let the entrance stay in this space, let everything stagnate, slowly, quietly, and leave the rest to be told by the space.

▼办公空间前厅,整个空间都暗下来,渲染整体空间气氛,the entrance hall, the whole space is darkened to play up the atmosphere of overall space

界限是两个空间的必经之路,拉长界限,错开内部大敞开空间与外部空间,不仅起到两个空间的过度缓冲作用,还避免了一眼望穿的无趣,在前厅的空间气氛洗礼之后,让呼吸凝聚在这个空间,让细节和品质传递在每个角落。

The boundary is the only way to two spaces, which can lengthen the boundary and stagger the internal spacious space with the external space, not only plays a transitional buffer role in two spaces, but also avoids the dullness of having a panoramic view at a glance. After the baptism of the space atmosphere in the anteroom, let the breath be condensed in this space and let the details and quality be transmitted to every corner.

▼书写墙,the writing wall

▼服务台,the reception

作为新生代行业引领者的婚庆公司,创新是常态,因此,我们希望会议室敞开,一方面摆脱了常规会议室的拘谨、严肃,将会议室的主背景作为整个空间的背景来处理,结合顶部造型形成整个空间的连贯互动;同时也融和了过道和公共休息区域,给使用者带来不一洋的使用体验,我们结合原有墙体,暗藏消防栓,服务台等功能BOX做了重组、排列,形成新的结构形态。

As a new generation of industry leading wedding company, innovation is normal. Therefore, we hope that the meeting room is open. On the one hand, this can get rid of the restraint and seriousness of the formal meeting room by taking the main background of the meeting room as the background of the whole space, and combining the top modeling to form the coherent interaction of the whole space; On the other hand, it also combines the aisle and the public rest area to bring users a different use experience. We have done some reorganization and arrangement by combining the original wall, hidden fire hydrant, service desk and other functional BOXes to form a new configuration.

▼会议室,结合顶部造型形成整个空间的连贯互动,the meeting room, combining the top modeling to form the coherent interaction of the whole space

▼洽谈区,采用粉色的玻璃隔墙,the negotiate area with pink glass partition walls

▼办公空间细部,details of the office space

▼主入口立面图,elevation of the main entrance

▼主立面图1,main elevation 1

▼主立面图2,main elevation 2

▼主立面图3,main elevation 3

项目名称:杭州麦瑞婚礼策划办公空间
设计方:杭州匠研组设计事务所
设计时间:2018年8月
完成时间:2019年2月
主案设计:汪志鹏
设计团队:周扬涛
项目地址:杭州远洋国际
建筑面积:230平方米
作品类别:办公空间
施工单位:汪洪涛(项目经理)
摄影版权:Zhang-X
委托单位:杭州麦瑞婚礼策划

Project Name: Office Space For Hangzhou Marry Wedding
Design organization: Z’ARTISAN Design Studio
Design time: August 2018
Complete time: Febuary 2019
Case Design: Thomas Wang
Design Team: Oscar Zhou
Project location: Hangzhou
Area: 230 m2
Work category: Office space
Construction unit: Wang Hongtao (Project Manager)
Photographer: Zhang-X
Client: Hangzhou Marry Wedding

More: Z’ARTISAN Design Studio (联系邮箱 | contact: zartisan@foxmail.com

Post a Comment