NATURE PARK GROTTENHOF by INNOCAD

Translate local landscape into an abstracted installation.

Project Specs

Design:
Location:
Materials:

感谢 INNOCAD 对gooood的分享。更多关于他们:INNOCAD on gooood
Appreciation towards INNOCAD for providing the following description:

该项目位于奥地利斯蒂里亚南部,是针对Südsteiermark自然公园游客中心的空间设计。游客中心坐落在前农庄的历史建筑中,内部的自然保护展将当地的景观转化为抽象的装置。

The spatial design of the visitor center “Naturpark Südsteiermark” in Southern Styria, Austria and a nature conservation exhibition translates the region’s landscape into an abstracted, customized installation for the historic building, a former estate.

▼项目外观,external view of the project © Paul Ott

简约的景观装置有意地与历史建筑形成对比,构成了新游客中心的主舞台和结构。设计团队利用历史建筑的原有构成将一层空间划分为三个区域,分别是问讯处、美食区和葡萄酒商店,并将抽象且宽敞的空间装置融入其中。美食区的15米长桌用于展示当地的产品,与展厅的15个自然公园装置产生联系。朴素而原始的材料和精致的产品形成鲜明对比,提示人们这里曾经是这些商品的生产基地。

The reduced landscape installation consciously contrasts the historic estate and constitutes a stage and frame for the new visitor center. Existing elements of the historic building are used for zoning the three areas – information, delicacies, and wine store, while simultaneously integrating into the abstract, generous spatial installation. The 15-meter-long table, on which the products of the region are presented, forms the link to the 15 nature park communities featured in the exhibition. The simple and raw materials used are a deliberate contrast to the refined region’s products, linking together the building´s former use and the manufacturing sites of the presented goods.

▼问讯处,information area © Paul Ott

▼美食区,15米长桌用于展示当地的产品,delicacies area, 15-meter-long table is used to display local products © Paul Ott

▼葡萄酒商店,wine store © Paul Ott

内部装置依据展览主题构建,抽象成自然公园的多种生态圈,并且用于产品、简介、图像以及多媒体投影的展示。游客游走在不同的景观装置之间,可以体验尺寸不同却又比列和谐的构架。

The interior landscape, structured along the exhibition’s topics, acts simultaneously as display for objects, descriptions, graphics, and multimedia projection and forms the emotional framework as an abstract image of the various biospheres of the nature park. The visitors are guided through the various landscapes and experiences according to the different scales and references of the architecture, which are directly proportional to one another.

▼1号展厅,exhibition 1 © Paul Ott

▼产品、文字说明、图像以及多媒体投影,objects, descriptions, graphics, and multimedia projection © Paul Ott

▼抽象的景观装置,abstracted landscape installation © Paul Ott

▼展台细部,details © Paul Ott

▼朴素而原始的材料,simple and raw materials © Paul Ott

▼2号展厅,exhibition 2 © Paul Ott

▼模拟自然公园的多种生态圈,simulating various biospheres of nature park © Paul Ott

设计团队基于原有空间进行相应分区,从而介入展览空间的改造。在一楼,座位景观装置和未来自然公园结束了整个展览流线,将游客带回至问讯大厅。

The exhibition architecture, as a spatial intervention, utilizes the existing space and zones it accordingly. On the ground floor, a “seating landscape” and the theme “Future of the Nature Park” conclude the exhibition tour and lead visitors back to the information center.

▼墙面细部,details © Paul Ott

▼一层平面,1F plan © INNOCAD

▼二层平面,2F plan © INNOCAD

▼一层立面,1F elevation © INNOCAD

▼二层立面,2F elevation © INNOCAD

Client: Marktgemeinde Kaindorf a. d. Kulm KG, Stadtgemeinde Leibnitz
Location: Grottenhof, ÖSTERREICH
Floor Space: 610 m²
Number of Floors: 2
Construction Start: 01 / 2019
Completion: 04 / 2019
Project Team: Jörg Kindermann, Martin Lesjak, Peter Schwaiger, Amila Smajlovic
Photographer: Paul Ott

More:  INNOCAD     更多关于他们:INNOCAD on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment