Michigan Lake House By Desai Chia Architecture

A house perched on a woodland bluff overlooking Lake Michigan.

Project Specs

非常感谢 Desai Chia Architecture 将以下内容授权gooood发行。更多关于他们:Desai Chia Architecture on gooood.
Appreciation towards Desai Chia Architecture for providing the following description:

密歇根湖边一块断崖上的林地里栖息着一栋住宅,该住宅由设计师与密歇根州特拉弗斯市的环境建筑师组织(AOR)联合设计。它是三个相互偏移彼此错落的结构组合,用于“聚会”空间的起居室、厨房和一个有遮挡的远景眺望露台位于其中一个结构空间;用于“休息”功能的另外两个结构则布置主卧室和三个儿童卧室;用餐区域将三个结构连接在一起。

Perched on a woodland bluff overlooking Lake Michigan, this home, designed in collaboration with Environment Architects (AOR) of Traverse City, MI, is an assemblage of three offset structures that play off each other — the ‘gathering’ structure contains the living room, kitchen and a covered ‘vista’ seating terrace; the two ‘sleeping’ structures house the master bedroom suite and three children’s bedrooms. A dining area breezeway connects all three structures.

▼建筑外观,view of the architecture

▼平面图,plan

设计师仿照自然地形的走势,参考当地渔村的样式,将屋顶设计成柔和的起伏状。屋顶下方暴露的木梁在住宅内部展现不对称形态。在房子的南端,一个20英尺的悬挑屋顶延伸到远景眺望台上方,将密歇根湖和周围林地的全景呈现在人们眼前。

 The roofscape has gentle undulations that follow the movement of the natural terrain and make a playful reference to the vernacular architecture of nearby fishing villages. The resulting rhythm of exposed wood beams provides layers of asymmetrical vaults throughout the interiors. At the southern end of the house, a 20 foot cantilevered roof extends over the ‘vista’ terrace, providing a protected, unobstructed view of Lake Michigan and the surrounding woodlands.

▼巨型悬挑下的观景平台, the ‘vista’ terrace under the roof

屋顶上的排水孔用于收集和排水,保护场地不受雨水侵蚀。住宅将地热暖系统雅致地整合到设计中。通过对当地盛行风向的研究,设计师精心布置了开窗位置,以便更有效的利用自然通风,省去了室内空调设备。

Scuppers on the roof collect rainwater, allow for drainage, and assist with erosion control around the site. The home elegantly integrates geothermal heating into its design. Studies of the prevailing winds determined window placement to take advantage of natural ventilation: there is no air-conditioning in the home.

▼屋顶配备排水和雨水收集系统,scuppers on the roof collect rainwater

▼精心布置开窗方向调节室内空气流通,the consideration of window placement takes advantage of natural ventilation

别墅的外部使用了日本一种传统的炭化方式‘shou sugi ban’,这个方法可以让木材变得抗虫、抗腐蚀。在太阳升起和落下的时候,焦化后的纹理以及深色的立面增强了外立面上的阴影。

The exterior of the house is clad in ‘shou sugi ban,’ a traditional Japanese method of charring wood so it becomes rot resistant and bug resistant. The charred texture and the modulation of deep facade members enhances the shadows across the facade as the sun rises and sets.

▼木材料的特殊处理增强了外立面光影效果,the charred texture and the modulation of deep facade members enhances the shadows across the facade

设计师在附近回收了垂死的白蜡树,将它们压碎并制成室内橱柜、地板、天花板、修剪作业和定制家具。这些内饰体现了曾以原生白蜡树为代表的当地自然景观。

We reclaimed dying ash trees from the site and milled them down to be used as interior cabinetry, flooring, ceiling panels, trim work, and custom furniture throughout the house. The interiors of the house embody the indigenous landscape that once thrived with old growth ash.

▼屋顶的变幻在建筑内部展现波动的效果,the rhythm of exposed wood beams provides layers of asymmetrical vaults throughout the interiors

▼室内家具材料来自当地回收的白蜡树,the furniture is made of dying ash trees

▼木质内装回应了当地自然景观,the interiors of the house embody the indigenous landscape

▼洗手间,bathroom

景观设计方案与住宅的设计密切相关。当地原生植物在场地周围形成连续的色彩渐变,茂密紧凑的植被覆盖有效防止水土流失。户外休憩区、路面和台阶均采用当地石材铺设而成。

Landscape design strategies were closely tied to the design of the house. A tight palette of native vegetation highlights views while also managing storm water run-off. Locally sourced stone creates outdoor seating areas, pathways, and steps.

▼住宅与景观呼应,landscape design strategies were closely tied to the design of the house

AWARDS
American Architecture Award
American Architecture Prize
AIA Michigan Design Award
AIA New York State Design Award
SARA National Design Award
Interior Design Best of Year Design Award Wood Design & Building Award
Architizer A+ Award Finalist
ARCHITECT OF RECORD
Environment Architects, Traverse City, MI
CONSULTANTS
STRUCTURAL: Apex Engineering & Management
MECHANICAL Bayshore Engineering: CIVIL:Jozwiak Consulting Engineers
LIGHTING: Christine Sciulli Light + Design
LANDSCAPE ARCHITECT: Surface Design, Inc.
ENVELOPE CONSULTANT: James R. Gainfort AIA
CUSTOM FURNITURE: Woodbine Custom Furniture & Cabinetry
AV: Waara Technologies
CONTRACTOR: Easling Construction
LANDSCAPER: Darling Botanical Co.
PHOTOGRAPHY: Paul Warchol

More: Desai Chia Architecture, 更多关于他们:Desai Chia Architecture on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment