Lookout House by Faulkner Architects

A house secluded in the forest.

Project Specs

感谢 Faulkner Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Faulkner Architects on gooood
Appreciations towards Faulkner Architects for providing the following description:

该项目所在基地具有浓厚的地质历史,影响整个住宅的设计。它位于有300万年历史的火山脚下一个朝北的20度斜坡处,可以欣赏平均海拔6300英尺的景色。这里有古老的熔浆岩形成的沉积物,散落着直径达15英尺的巨石,该项目建于其中长满次生松树和白杉的开阔地面上。剥落了厚重积雪的笔直树干伸向阳光,它们与斜坡形成一定角度,为远处的垂直地平线提供固定的参考。严冬使得地面疏松,有的地方被松针和松果覆盖。巨大的齐腰灌木丛聚集在一起,以有机的形态选择性地生长在山坡上。

The building site had a significant influence on the design for this house. Layered with intense geologic history at the base of a three-million-year-old volcano, the site is a north-facing 20-degree slope with equal parts refuge and prospect at 6,300 feet above mean sea level. Consisting of volcanic sediment from ancient flows and strewn with boulders up to 15 feet in diameter, the site is in an open stand of second-growth Jeffrey pine and white fir trees. The vertical, plumb lines of the tree trunks, stripped bare from years of deep snow fall, reach for the light. Standing upright at an angle to the slope, they provide a constant reference to the perpendicular horizon in the distance. The harsh winters leave the ground sparse yet partially covered with a mat of pine needles and cones. Large waist-high clusters of manzanita group together and climb the slope in an organic, opportunistic pattern.

▼建筑与周围环境,顺应地势,the building and surroundings,conforming to the terrain © Joe Fletcher

由当地沙子和骨料制成的20英寸厚隔热混凝土从地面延伸至屋顶,从而围合整个空间。通高结构的玻璃滑动门使空间开放,面向夏季主导风向。混凝土墙从室内延伸至外,在建筑两端形成了室外活动空间。外墙持续延伸插入斜坡中并随着围护结构倾斜。围护结构几乎完全闭合,仅留出10英尺宽的缝隙以适应地形变化。

Insulated 20-inch-thick concrete walls made from local sand and aggregate build a ground form that extends to roofs to enclose space. Full-height openings with structurally glazed sliding doors open the space to the prevailing southwesterly breezes. The concrete walls extend beyond the warm interior environment to create exterior territories at each end. Angled to conform to the building envelope, the extended walls continue into the slope, nearly closing and connecting, but stopping short to leave a gap. The ten-foot-wide opening allows the sloped grade to pour into the building form.

▼项目外观,混凝土围合整个空间,appearance,concrete surrounding the entire space © Joe Fletcher

▼室内外空间相互渗透,mutual penetration of indoor and outdoor spaces © Joe Fletcher

主空间如同滑雪小木屋,居住和烹饪融合在一个空间中。覆盖地面的入口层包括车库、游戏室、手作间和滑雪储物间。穿过一条垂直通道,直达南侧,混凝土墙伸入斜坡,为滑雪者提供通道。

The singular form of the main space recalls the feeling of a smaller ski cabin with a single space for living and cooking. The earth covered entry level houses the garage, playroom, craft room, and ski locker. A vertical access cuts up through the plan and arrives at grade to the south. Concrete walls extend into the slope and provide skier access.

▼客厅空间开放,采用通高玻璃滑动门,living room is open,using full-height glazed sliding doors © Joe Fletcher

▼餐厨区域,木制顶棚使人想到滑雪棚屋,dining room and kitchen,the wooden ceiling is reminiscent of a ski cabin © Joe Fletcher

▼混凝土墙从室内延伸至外,在建筑两端形成了室外活动区,concrete walls extend beyond the warm interior environment to create exterior territories at each end © Joe Fletcher

▼细部,厚重的混凝土墙与景观形成对比,details,thick concrete wall contrasting with the landscape © Joe Fletcher

卧室隐藏在加州胡桃木屏风后,有很好的隔音效果。橘红色玻璃参考了基地的地质情况,采用了冷却岩浆的颜色,营造出温暖的氛围。微弱的红光映入室内,使入口和中央楼梯沐浴在光线中。东侧有一条清理过的滑雪道融入基地,很好地结合了坡道地形,房屋的狭窄缝隙象征了连续的滑雪道,也将不同私密程度的空间连接成整体。

Bedrooms are concealed behind an acoustically detailed California walnut screen. Red-orange glass suggests the color of cooling magma, referencing the site’s geology and offering a warm approach. The glow extends to the interior, bathing the entry and central stair in light. To the east, a cleared ski access adjoining the site informed the way the plan is built into the slope: a narrow slot within the house’s massing mirrors the continuous space of the ski run. This slot connects independently zoned territories with various levels of privacy within the house as a whole.

▼卧室隐藏在加州隔音效果好的胡桃木屏风后,bedrooms are concealed behind an acoustically detailed California walnut screen © Joe Fletcher

▼采用橘红色玻璃,象征冷却岩浆的颜色,using red-orange glass,suggesting the color of cooling magma © Joe Fletcher

室内采用极简的色调,包括混凝土、玻璃和胡桃木的搭配,整个空间的地面采用玄武岩,将房屋与周围遍布的火山巨石联系起来。R80隔热屋顶搭配地暖以及高效能设施,最大程度降低了能耗。为了应对加州近期的野外火灾,建筑外部的混凝土和钢材都经过防火处理且维护成本较低。该项目着重于降低能源消耗,实现可持续发展。

The material palette is minimal, including concrete, glass, and walnut. Basalt, used for floors throughout, helps to tie the house to the volcanic basalt boulders strewn throughout the surrounding landscape. Enhanced insulation levels (R80 roof) coupled with radiantly heated floors and high efficiency mechanical equipment mitigate energy usage. In response to recent California wildfires danger, the concrete and steel exterior of the built form is resistant to fire and low maintenance. Sustainability design integration here is focused on retention of energy.

▼微弱的红光照亮入口和楼梯,the glow illuminating the entry and central stair © Joe Fletcher

Architecture: Faulkner Architects
Interior and Lighting Design: CLL Concept Lighting Lab, LLC
Civil Engineering: Shaw Engineering 
Structural Engineering: CFBR Structural Group
Mechanical, Plumbing and Electrical Engineering: MSA Engineering Consultants
Energy Modeling: MSA Engineering Consultants
Contractor: Rickenbach Development and Construction, Inc.
Photography: Joe Fletcher

More:  Faulkner Architects     更多关于他们:Faulkner Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment