Living Pavilion by Behin Ha

An inverted garden overhead at the Notre Dame plaza in the old city center of Annecy

Project Specs

Design:
Location:

感谢 Behin Ha 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards Behin Ha for providing the following description:

生命凉亭(Living Pavilion)是为安纳西景观节设计的一座倒置的花园,坐落在安纳西旧城区的圣母院广场。这座花园凉亭由牛奶箱组成的模块化系统构成,呈现为一个开放式的木制结构,三个表面的内侧均由绿植覆盖。

Installed for the annual Annecy Paysages Festival, Living Pavilion suspends an inverted garden overhead at the Notre Dame plaza in the old city center of Annecy, France.  The pavilion employs a modular system of dairy crates as the framework for growing a planted surface on the underside of a three-sided open wooden structure.  The modular design allows the plants to continue growing elsewhere after the pavilion has been disassembled, and for the pavilion to be regenerated in future years.

▼鸟瞰图,aerial view

▼装置外观,exterior view

Behin Ha事务所受邀在安纳西景观节上重新诠释他们在2010年的装置:位于纽约总督岛的“生命凉亭”装置。和原先的装置一样,本次的凉亭同样以用来装牛奶的塑料板条箱作为结构材料,并为植物提供支撑。凉亭中的植物首先被垂直地种植在塑料箱里,随后被倒过来安装在凉亭内部。夏季结束后,这些植物会被移出,并在更适合秋季的环境中种植。这种模块化的设计使得凉亭可以在每年被移动到不同的地点。

▼结构示意,structure

▼种植模块剖面透视,modular design of the plantings – sectional perspective

Behin Ha was invited by Bonlieu Scène nationale Annecy to reinterpret their 2010 installation “Living Pavilion” on Governors Island in New York for the 2019 Annecy Paysages festival.  Like the original, the installation in Annecy employs plastic dairy crates to support plants overhead.  The Liriope plants are first cultivated in the crates in the upright position.  The planted crates are then installed upside-down at the Pavilion, and removed at the end of the summer season to be cultivated in a suitable environment (and right-side-up) in anticipation of the next season.  Thus the modular design of the plantings allows regeneration of the pavilion from year-to-year, and at different locations.

▼广场视角,view from the plaza

▼种植着植物的板条箱被倒过来安装在凉亭内部,the planted crates are then installed upside-down at the Pavilion

▼装置细部,detailed view

▼塑料板条箱细部,plastic dairy crates

凉亭的外形使人想到安纳西传统建筑的倾斜屋顶,种植在内部的植物在旧城区中心的硬景观中创造了一个出人意料的悬浮花园。悬吊的耐阴植物能够通过荫蔽和蒸散作用保持凉爽的室内环境,三个倾斜的表面通过三个基点与地面形成接触并略微地抬升。内部独特的有机体验吸引着广场上的游客进入,邀请他们在一个人造的场所内重新思考关于自然的问题。

While the exterior shape of the pavilion recalls the hipped and gabled roof forms of the historic buildings of Annecy, the planted interior creates an unexpected suspended garden within the hardscape of the old city center.  The garden of hanging shade-tolerant plants provides an environment maintained at a cooler temperature through a combination of shading and evapotranspiration.  The geometric form of the pavilion – three sides of a cube tilted to contact the ground at three foundation points and warped slightly to elevate the structure – belies the organic nature of the experience within.  The inverted lawn at the interior engages visitors and invites them to reconsider notions of nature within the context of the man-made.

▼内部独特的有机体验吸引着广场上的游客进入,the inverted lawn at the interior engages visitors and invites them to reconsider notions of nature within the context of the man-made

▼整体鸟瞰,aerial view

▼平面图(顶部),plan (top)

▼立面图,elevation

▼模块细部示意,details

More:Behin Ha

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment