Linyu Garden, China by July Cooperative Company

The sound of a falling rain

Project Specs

Location:
Materials:
Category:

感谢 七月合作社 对gooood的分享。更多关于:July Cooperative Company on gooood
Appreciation towards July Cooperative Company for providing the following description:

 

项目描述
Project Statement

项目位于温州市鹿城区绿城凤起玉鸣住宅示范区。场地东侧为停车区域,核心区位于主体建筑以东,停车区域以西,通过廊架将场地区域及视线进行分割、控制。

▼项目概览,project overview

The project is located in Luchen district, Wenzhou city which is a garden design for Lvcheng residential demonstration area. The core area of the garden is located in the east of the main building, next to the east parking area. A long lounge run through the site that divided the space  visually but also connected two different parts in spatial distribution.

▼场地平面图,Master Plan

 

设计构思
Design Concept

庭园是具有生命的造型艺术。每个庭园给予人的第一感受不是它的功能分布,而是它的表情和传达给人的氛围。本项目的核心区包含进入廊架后的“沥雨斜影”及中心水面的“霖落玉盘”,遵循预设的空间氛围,使用不同的石材和不同的处理手法以模拟雨的表情,展现从沥雨至霖雨的主观感受。

沥雨斜影(踱入) | The shadow of drizzleEnter

Garden design is the plastic arts with rich vitality. The first sight of each garden would be impressed by its expression and atmosphere instead of its function distribution. The core area of this project includes two-part: “the shadow of drizzle ” and “ the sound of the hale water ”. Following the preset space atmosphere, different stone materials processed by various craft techniques used here to transform the expression of rain – which is the main design theme in this project.

▼廊道分析图,corridor diagram

由廊架进入,给予宾客以第一感受的区域。道路标高逐渐升高,道路宽度逐渐变窄;以单向格栅,遮挡进入者视线;通过欲扬先抑的手法,为后续空间铺垫情绪。

Guests will be touched when entering the first space of the corridor. The road gradually increases and the width of the road becomes narrow. A one-way grid blocks the view of the entrance that makes the garden shown indistinctly behind,which provide an mysterious warm-up for visitors to experiences the follow-up space.

▼进入廊架区域的看景,Scenery of the corridor entrance

▼进入方向只可看到下半部分的种植空间,结合道路渐窄渐高的趋势,突出该区域幽玄的氛围
Only the lower part of the planting space can be seen from the entrance direction, emphasized the enclosed atmosphere through the trend of the road becoming narrower and higher

 

霖落玉盘 | The sound of the hale water

穿过长廊,回转,进入中心水景,由幽玄变得豁然开朗。将石柱比作雨柱,彰显磅礴的气势。风徐来,镜水激起阵阵涟漪;雨落时,廊架上的落水滴入池中,如珠落玉盘。

▼石柱示意图,stone column diagram

The atmosphere becomes bright when people turn around and enter the core water area through the long corridor. Reveal the majesty of the landscape by comparing the stone column to heavy rainfalls. The sound of water drops from the corridor into the pool is just like a beautiful variation.

▼石柱似雨柱,落入镜水玉盘
The slender stone columns regard as the silk rain patterns, drops into the mirrored water surface

▼中心水景,core water area

▼“雨柱”局部,“Rain Column” detail

▼黄锈石石柱通过挖空、铣槽、抛光、凿打,丰富其表面的形式
Enrich the surface of the yellow rust stone pillars through hollowing, milling groove, polishing and chipping

 

沥雨斜影(留步) | The shadow of drizzleLingering

宾客自室内销售区域走出,从反方向再次步入长廊,单向格栅不再遮挡宾客视线,露其本质,在行程的最终给予宾客以更为深刻的印象。

The one-way grids no longer block the view when guests walkout from the sales area. The exposed scenery provided a profound impression at the end of the journey.

▼再次步入长廊的反向视角,The opposite perspective of the corridor area

▼苔藓、庭木、景石相结合,给予宾客以自然、空灵,如若山间沥雨的感受
The combination of moss, trimmed trees and stones give the guests a natural and ethereal feeling, such as the drizzle in the mountains

项目地点:温州绿城凤起玉鸣示范区
设计:七月合作社
公司网站:july-co.com
公司邮箱:info@july-co.com
设计团队:康恒、沈博、苏扬、曾亚卿、郑海洲
内容:概念设计、深化图纸设计、设计监理
庭园面积:约4500平方米
景观规划:杭州极易景观
施工时间:2019.06
竣工时间:2019.09
摄影:朱海

Project Name: Linyu Garden
Project Location: Lvcheng demonstration district, Wenzhou, China
Project Type: Residential
Design Firm: July Cooperative Company
Office Website: july-co.com
Contact Email: info@july-co.com
Lead Designers: Heng Kang, Bo Shen, Yang Su, Yaqin Zeng, Haizhou Zheng
Design Scope: Concept Design, Construction Drawings Design, Design Supervision
Design Area: 4500 square meters
Park Planning: Hangzhou Ji Yi Landscape
Construct Date: 2019.06
Completion Date: 2019.09
Photographer: Hai Zhu

More:七月合作社。更多关于:July Cooperative Company on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment