L住宅,墨西哥 / TACTIC-A

木质格栅与大露台

项目标签

设计公司:
类型:

非常感谢 TACTIC-A 予gooood分享以下内容 。更多关于:TACTIC-A on gooood 
Appreciation towards TACTIC-A for providing the following description:

在三角形的场地中,L住宅的体块沿场地的两个短边布置,中间留出的大露台为公共活动提供了焦点。较高楼层的私人空间外包裹着木质格栅,有效遮挡了太阳光,保证了室内的凉爽。

Located on a triangular lot, the house occupies the area along the two short sides of the triangle, generating a large patio as a focus of the public areas. The private areas on the upper floor are hidden behind a wooden latticework that blocks the sunlight and keeps the rooms cool.

▼住宅概览
overview of the House © Claudia PCampos

▼从街道看住宅
view of the House from the street © Vìctor G. Hernández Reyes

▼内部三角形露台
inside the triangular lot © Claudia PCampos

朝向大露台的阳台可自由开启与关闭,使环绕建筑立面四周的走廊产生变化,从木质格栅的缝隙中可一览外部风景。

The façade is constantly modified by the walkway around the perimeter, with the balconies opening onto the patio or closing up and filtering views of the exterior.

▼看向起居室
view of the living room © Claudia PCampos

▼可自由开启的阳台
the open balconies © Claudia PCampos

三角形的大露台一侧连接着小露台,作为起居室和餐厅间的纽带。如镜面般反射光影的水池不仅改善了微气候,也为公共区域注入了活力。

The large triangular patio is connected with another smaller one that serves as a link between the living room and dining room in the apartments. It has a reflecting pool that lowers temperatures and provides some freshness to the common areas.

▼小露台
the smaller patio © Claudia PCampos

另一侧,天井下的停车场正对着花园,灰空间中茂密的植被构成了内外间的天然屏障,将喧嚣的公路隔绝在外。

On the other side, the patio turns into a parking area adjacent to the garden. This frontier between interior and exterior constitutes a barrier of dense vegetation that filters out the air from the busier vehicle side.

▼从走廊看公共空间
view of the public space from the corridor © Claudia PCampos

▼室内楼梯
the indoor stairs © Vìctor G. Hernández Reyes

▼首层平面
the first floor plan © TACTIC-A

▼二层平面
the upper floor plan © TACTIC-A

▼剖面A
section A © TACTIC-A

▼剖面B
section B © TACTIC-A

Office: TACTIC-A
Instagram: @tacticaa
Facebook: @tacticamx
WEB: www.tactic-a.com
Architects: Arq. Carlos Morán, Arq. Juan Martín
Team: Arq. Claudia P.Campos, Arq. Julián Louvet, Arq. Isaac Gómez Becerra, Arq. Sandra Camarena Murillo.
Constructed Surface Area: 427m2
Constructor: TADEMA
Instagram: @ta.de.ma
Facebook: @tallerdematerializacion
Photography: Claudia P. Campos
Instagram: @claudiapcamposphoto
Víctor G. Hernández
Instagram: @victor.reyes.fotografia
Location: León, Guanajuato
Year: 2018

More: TACTIC-A
更多关于:TACTIC-A on gooood 

 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »