Kindergarden Enneberg by ARCHITEKT ANDREAS GRUBER

A place allows kids to learn with playful games

Project Specs

Location:

非常感谢 Architekt Andreas Gruber 予gooood分享以下内容 。更多关于:Architekt Andreas Gruber on gooood
Appreciation towards Architekt Andreas Gruber for providing the following description:

Enneberg幼儿园坐落于南蒂罗尔圣维吉利奥(San Vigilio Di Marebbe),由ARCHITEKT ANDREAS GRUBER事务所改造设计。该项目是在教育专家的指导下完成,设计内容涉及到原有幼儿园的扩建以及内部的翻新改造。项目旨在以长远的发展眼光,为未来的使用者营造出温馨舒适的环境氛围。

The project developed by ARCHITEKT ANDREAS GRUBER in cooperation with the educational staff, concern the extension of the existing kindergarten. The focus was on a long-term concept, from the point of view of the future user.

▼项目外观概览,overall of the project © ARCHITEKT ANDREAS GRUBER

设计的首要目标是创造出一个光线充足儿童友好的空间,让孩子们能够在游戏中学习成长。建筑材料主要采用了带有保温性能的砖材、石膏以及天然木材。立面的图案反映了孩子们顽皮的天性,同时,丰富的色彩也使整个建筑变得更加有趣。开窗的高度以及开窗之间的距离取决于周围的高山景观,力图将优美的自然环境引入室内。

The purpose was to create a child-friendly spaces, light-flooded, which allows kids to learn with playful games. Thermal bricks, plaster and natural wood surfaces were the main materials used. The pattern of the facade reflects the playful nature of the children. Moreover, the colorful concept gives the building a playful character. The different heights and distances of the windows focus the surrounding alpine landscape.

▼彩色的立面图案反映出孩子们顽皮的天性,The pattern of the facade reflects the playful nature of the children © ARCHITEKT ANDREAS GRUBER

▼立面细部,details of the facade © ARCHITEKT ANDREAS GRUBER

教室是幼儿园的基本组成部分,除了适宜的规模与尺度外,灵活性、宜居性与可达性也是建筑师关注的重点。此外,设计师还十分注重空间的留白,旨在创造出更多被保护的私密空间,为老师与小朋友们提供可以独自思考的个人“静修场所”。向室内突出的窗框是建筑师特别为本项目设计的,宽大的窗沿定义了房间的特征与功能,还可以作为休息区或游戏区使用。

The flexibility and livability of the classrooms, the scale and proportions, as well as the accessibility, have a basic role in the project. Focus was also to create more sheltered and reserved place so-called “retreat places”. The wide frames of the windows are thought as part of the architectural concept. They characterize the rooms and they can be used as sitting place or play areas.

▼室内概览,overall of the interior © ARCHITEKT ANDREAS GRUBER

▼设计注重留白与“静修空间”,The design pays attention to white space and “retreat places”. © ARCHITEKT ANDREAS GRUBER

▼宽大的窗沿可以作为休息娱乐区,The wide frames can be used as sitting place or play areas © ARCHITEKT ANDREAS GRUBER

为了激发孩子们的创造力,建筑师还与MarchGut的室内设计师合作设计了一系列模块化的定制家具。这些家具模块可以在房间里自由移动,在满足孩子们的基本需求的同时还具有一定的教育功能。教育模块由实木制成,内部则采用了无毒亲肤的饰面涂层,在这里,孩子们可以充分调动起自己的感官、尽情发挥想象力,在寓教于乐的氛围中学习成长。

In order to encourage the children’s creativity, bespoke furniture was designed in collaboration with interior designers from MarchGut. These are special educational modules that can be moved freely around the rooms and satisfies the children’s primary needs. The educational modules are made of solid wood and the interior surfaces are covered with user-friendly surfaces, in there children’s can freely develop their senses and abilities.

▼木制教育家具模块,Wooden educational furniture module © ARCHITEKT ANDREAS GRUBER

▼楼梯细部,detail of the staircase © ARCHITEKT ANDREAS GRUBER

ARCHITEKT ANDREAS GRUBER
Spingeser Str. 4/a
39040 Natz Schabs
Bolzano- Italy
www.architektgruber.com
info@architektgruber.com
Client: Gemeinde Enneberg / Liftgesellschaft Enneberg AG
Building Costs: 2,5Mio €
Project Partner
March Gut Industrial Design
Ingeneering Tecnoplan
Baucon GmbH Site Security

More: Architekt Andreas Gruber。更多关于:Architekt Andreas Gruber on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment