Installation in Nasturzio Italian Restaurant by Francesca Perani Enterprise + Arianna Foresti

Under a sky of petals

Project Specs

Location:
Materials:

来自 Francesca Perani Enterprise + Arianna Foresti 对gooood的分享。更多关于:Francesca Perani Enterprise on goooodArianna Foresti on gooood 
Appreciation towards Francesca Perani Enterprise + Arianna Foresti for providing the following description:

位于贝加莫Albino的Nasturzio新餐厅空间由Francesca Perani和Arianna Foresti共同设计,毛毡材料与光线成为空间中最重要的元素。餐厅位于近期翻新过的Carmelite大楼内,其主人是三位逐渐崭露头角的厨师Cinzia Mismetti、William Bertocchi和Jonathan Signorelli. 该项目对130平米的开放空间进行了介入,通过巧妙的装置为空间赋予了微妙的景致。

▼餐厅外观,exterior view

Felt and light play a leading role in the new restaurant Nasturzio (Albino, Bergamo) in the design proposed by the architects Francesca Perani and Arianna Foresti. Located in Albino, Val Seriana, Nasturzio has recently taken shape in the renovated Carmelite complex of the Santuario della Ripa, under the ownership of emerging chefs Cinzia Mismetti, William Bertocchi and Jonathan Signorelli. The installation project curated by architects Francesca Perani and Arianna Foresti reinterprets an open space of 130 square meters in a subtle way yet with great scenic impact.

▼餐厅入口,entrance

毛毡材质的纺织品悬挂在用餐空间的上空,柔化了既有的建筑轮廓,并带来平衡的声学性能。形似花瓣的毛毡采用了温暖的中性色系,为室内赋予统一的特征。花瓣的形状来自于秘鲁的一种可食用观赏花卉,自古以来便用于装饰菜肴。140个花瓣规则地按照网格排布,呼应了厨师对于食材的精准挑选与把控。毛毡材料一路延伸至餐厅后方,从整体上消减了空间的僵硬感觉,同时为环境赋予了深度。

A felt aerial textile installation invades the dining room, softening the rigidity of the pre-existing architectural lines and creating a new acoustic balance. The choice to keep tone-on-tone with a warm neutral colour and a pattern evocative of the petal, narrates the identity of the entire restaurant, which takes its name from an edible ornamental flower originating in Peru, used since ancient times to embellish dishes. The ceiling is thus enriched with 140 fabric petals, arranged in a regular grid that recalls the compositional accuracy characteristic of the careful and exclusive choices of the chefs. The many felt models move the regular, rigid space of the room, giving depth to the environment and creating a setting that extends also to the back walls of the room.

▼室内概览,interior overview

▼毛毡材质的纺织品悬挂在用餐空间的上空,a felt aerial textile installation invades the dining room

▼形似花瓣的毛毡采用了温暖的中性色系,为室内赋予统一的特征,the choice to keep tone-on-tone with a warm neutral colour and a pattern evocative of the petal, narrates the identity of the entire restaurant

   

▼室内细部,detailed view

   

两面隔墙从天花板处悬挂下来,圈出客人周围的空间。新的照明系统与该隔墙相结合,提供了光线充足且具有良好私密性的备餐空间。柜台后方是一个由锻铁打造的大型定制结构,弧线形的墙面中嵌入了毛毡材质的壁龛,用于存放酒品。铁与毛毡这两种截然不同的材料在优雅而简洁的空间中和谐共存,在减轻噪音的同时也为空间赋予了柔性的感知。

Two partitions move downward from the ceiling, and envelop the space around the guests. The new lighting system integrates with the set-up offering lighting points aimed at giving intimacy and highlighting the dishes served. A large bespoke wrought iron structure features a felt niche, which houses the bottle storage unit inserted in the curvilinear partition located behind the counter. Two materials in antithesis for their intrinsic qualities, iron and felt, coexist in balance in a new elegant and original space, where even noise is mitigated to increase emotional comfort.

▼餐桌视角,dining table view

▼轴测图,axon

▼毛毡装置轴测图,installation diagram

▼花瓣图案示意,pattern diagram

▼平面图,plan

▼剖面图,sections

Design: Francesca Perani architect + Arianna Foresti architect
Colaborator : Ilenia Perlotti – Interior Designer
Photo:Francesca Perani
Project size: 130 m2
Site size: 130 m2
Completion date:2018
Building levels: 1

More:Francesca Perani Enterprise Arianna Foresti。更多关于:Francesca Perani Enterprise on goooodArianna Foresti on gooood

Post a Comment