IGZ Campus Falkenberg by J. MAYER H. und Partner Architekten

Perfect interpretation of Industry 4.0.

Project Specs

Location:

感谢 J. MAYER H. und Partner Architecten mbB 对gooood的分享。更多关于他们:  J. MAYER H. und Partner Architecten mbB on gooood
Appreciation towards J. MAYER H. und Partner Architecten mbB for providing the following description:

IGZ新总部大楼的竣工对该软件公司本身的经济定位来说是重要的一步,也为增加乡村地区的就业机会做出了巨大努力。IGZ是一家在IT物流领域和工业4.0时代发展迅速的公司,新冠爆发以来,人们经历了信息洪流,在欧洲金融和经济推动下,创新发展的可能性不断增长。此外,不同市政府为维持和创造就业机会而采取的基础措施影响了上法尔兹行政区。因此该项目的核心是可持续创新规划建设。

The completion of IGZ’s new main building on its extended campus is a significant step for the software company’s own economic positioning, as well as part larger regional efforts to increase employment opportunities in rural areas. IGZ is a fast-growing company in IT logistics and Industry 4.0: part of the digital boom we have experienced since the onset of the Covid-19 pandemic and the growing possibilities for innovative developments, fostered by European financial and economic support. What is more, the infrastructural measures put forward by individual municipalities to maintain and create jobs have an impact on the entire Upper Palatinate region. For these reasons, sustainable and innovative planning and construction were the centerpiece of the new IGZ Campus module in Falkenberg.

▼项目鸟瞰,aerial view © David Franck

 

设计
THE DESIGN

J. MAYER H.受邀参赛并赢得了IGZ新总部大楼的设计权。这栋楼是扩建规划的第一个项目,建筑总长度超过120米,位于基地的至高点,与公司其他建筑相呼应,共同构成和谐的建筑群。食堂、创意中心以及其他办公建筑在进一步规划中,它们和该项目都精确地利用了基地环境。该项目使用花岗岩和木材等典型的当地材料。创新型建筑工程技术确保了建筑概念的全面实现。项目优先考虑使用地热能源和光伏系统提供再生能源。IGZ新总部大楼清楚地表明了乡村建造不仅是为了农业、旅游业或当地娱乐产业的发展,在新的工业4.0时代,它可以加强与当地的联系,重申建筑对该地区的创新意义以及创造就业的责任。

J. MAYER H. won the design for the main building of the IGZ campus at an invited competition. The building is the first new construction of the site’s extended masterplan. Reaching over 120m in length and sitting at the highest point of the site, the new construction complements existing company-owned buildings, creating a harmonious ensemble. Further structures are planned for the company restaurant, an innovation center and other office buildings, which, like the main building, focus clearly and precisely on the site’s surroundings. The construction was built using local materials like granite and wood, typical of the Upper Palatinate region.Innovative construction engineering techniques ensure a holistic approach to the building concept. Priority was given to providing a regenerative energy supply using geothermal energy and photovoltaic systems. The new IGZ building makes clear that construction work in rural areas is not only reserved for agriculture, tourism or local recreation. Instead, in this age of “New Work” (Work 4.0), the new headquarters of “IGZ-The SAP Engineers”, allows them to strengthen their local ties and reaffirm their presence as an innovative and responsible employer in the region.

▼总平,site plan © J. MAYER H.

 

建造
CONSTRUCTION

建筑外围护结构为钢筋混凝土框架,内部所有承重结构和支撑构件均由木材和裸露的混凝土制成,共同营造出大楼的整体视觉效果。隔墙和固定家具不承重,完全由木材和玻璃制成。建筑由各种元素组成,营造出轻松温暖的氛围,未来可以灵活使用。外立面由玻璃和灰色木材组成,呼应了原有建筑,重新诠释了它们的重要性。大楼依靠钢筋混凝土天花实现被动温控,内部升温和降温均由中央混凝土温控系统调控。60个100米埋深的地热桩持续生产建筑所需的能源。

The building was planned as a skeleton structure of reinforced concrete. All load-bearing and bracing components are made of wood and exposed concrete, creating a visual blueprint of IGZ’s company headquarters. The partition walls and built-in furniture are non-load-bearing and made entirely of wood and glass. Composed of various elements, the construction creates a light and warm atmosphere, while remaining highly flexible to future alterations. The grey glazed wood façade further develops and reinterprets the materiality of the company’s existing buildings.The building relies on a passive temperature control method that is integrated into the reinforced concrete ceilings. Heating and cooling is thus regulated by the building’s concrete core temperature control system. The energy required for this is sustainably generated through a total of 60 geothermal piles, each 100m deep.

▼项目外观,appearance © David Franck

▼钢筋混凝土框架,the skeleton structure of reinforced concrete © David Franck

▼入口,entrance © David Franck

▼细节,details © David Franck

 

室内
THE INTERIOR

J. MAYER H.与业主密切合作,完成了大楼的室内设计。Steelcase品牌是室内家具陈设设计的主要合作伙伴。Loft式的空间由裸露的混凝土以及Steelcase提供的Fkex系列木质家具组成,使空间布置更加灵活。家具配有滑轮,可以根据个人活动和小组作业改变布局。Fkex系列的家具具有斜线元素和清晰的切割设计,进一步加强了整体几何感。大厅和其他区域的大型固定家具体现了整体设计风格。有质感的黑色哑光表面与整栋大楼使用的木材和混凝土材质相匹配。Steelcase与Kvadrat合作,使用他们的高质量面料制作了一系列座椅。此外,公共区域使用Viccarbe的软质座椅。

J. MAYER H. developed the building’s interior design concept in close collaboration with the client. Steelcase was the main partner for the design of workstation furnishings. The loft-like work landscape, composed of exposed concrete and wood was furnished with Steelcase’s Flex Collection, designed to allow teams to make their space more flexible. The furniture is equipped with wheels, making it adaptable to various, changing forms of individual and group work. Flex complements the overall geometry of the building’s structure with its diagonal elements and clear-cut design. The design’s language is communicated through large-scale wooden fixtures in the foyer and other areas. The choice of haptic, matte black surfaces, furthermore matches the wood and concrete elements present throughout the building.Steelcase collaborated with Kvadrat, using their high-quality fabrics to produce a new range of seating areas and desk chairs (Please). Viccarbe’s soft seat products were used for communal areas.

▼内部与原有建筑相连,the interior is connected to the existing building © David Franck

▼裸露的混凝土和木质家具 © David Franck
exposed concrete and wooden furniture

▼旋转楼梯,spiral staircase © David Franck

▼灯带装饰,充满几何感,light belt,full of geometry © David Franck

▼通过楼梯相连的空间,spaces connecting through the staircase © David Franck

 

竣工
COMPLETION

该项目于2020年秋竣工。室内陈设十分灵活,其布局可以根据新冠需求轻松地变更工作场所,符合卫生条例,并确保员工的安全距离。

The project was finalized in autumn 2020. Thanks to the flexibility of the interior furnishings, the inner layout can easily be adapted for Covid-19 related workplace changes and requirements, such as accommodating for Hygiene regulations and ensuring the safe distancing of employees.

▼夜景,night view © David Franck

▼平面,plans © J. MAYER H.

▼剖面,section © J. MAYER H.

Location: Falkenberg, Upper Palantine, Germany
Architect: J. MAYER. H und Partner, Architekten mbB
Invited Competition, 2018, 1st Place
Project: 2018 – 2020
Completion Date: October 2020
GFA: ca. 8000qm
Client: GZ Immo GmbH
Structural Design Engineer: Bodensteiner + Partner GbR, Weiden
Building Service Engineers: Grünwald + Ach GmbH, Weiden and Ingenieurbüro Zeitler, Rottendorf
Lighting Design: Licht Kunst Licht AG, Berlin
Fire Prevention Plans: Gerhard Schmidt, Weidenberg
Landscape Architects: S  H  L  Architekten und Stadtplaner, Weiden
Interior Design Partner: Steelcase, Raumhaus Berlin, Kvadrat, Brunner
Acoustics: Soundcomfort
Photographer: David Franck

More:   J. MAYER H. und Partner Architecten mbB     更多关于他们:  J. MAYER H. und Partner Architecten mbB on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment