Hutou Mountain Cafe, Wenzhou, China by Slow Coral Design

Dialogue with coffee on the top of the mountain

Project Specs

Location:

感谢 杭州慢珊瑚设计(联系方式:hzmanshanhu@163.com)予gooood的分享以下内容。更多关于他们,请至:Slow Coral Design on gooood
Appreciation towards Slow Coral Design (contact: hzmanshanhu@163.com) for providing the following description:

项目位于浙江乐清市下山头村铁定溜溜乐园。在可以观览整个园区的虎头山顶座落着一家朴素又安静的咖啡馆。这里可以包裹一块毛毯,手捧一杯现磨咖啡,远眺着雁荡山的日起日落,感受着大自然的壮丽柔美。设计初衷是希望在简洁安静的环境中融入自然之美。登顶的客人总会在山顶驻足眺望,这是大自然无形的吸引力。

The project is located in Tiedingyouyou Paradise, Xiashantou Village, Leqing City, Zhejiang Province. At the top of Hutou Mountain, which has a panoramic view of the park, sits a simple and quiet cafe.Here you can wrap up a blanket, hold a cup of freshly ground coffee, overlook the sunrise and sunset of Yandang Mountain, and feel the magnificence and softness of nature. The original intention of the design is to integrate the beauty of nature in a simple and quiet environment. Visitors to the summit will always stop and look at the top of the mountain, this is the invisible attraction of nature.

▼空间概览,overall view of the space ©瀚默视觉|叶松

走进馆内,大面积的落地窗给客人以最大的观景感受,拉近人与自然的距离。在吧台点上一杯香醇地道的手磨咖啡,选择自己喜欢的位置,或倚着靠窗吧台、或窝在舒适布艺沙发、亦或呆在室外平台,开始一整天的消闲时光。

Walking into the museum, a large area of French Windows give guests the greatest viewing experience, close the distance between people and nature. Order a cup of hand-ground coffee at the bar and choose the place you like, or lean against the window bar, or nest on the comfortable cloth sofa, or stay on the outdoor platform, to start a day of leisure time.

▼门厅,foyer ©瀚默视觉|叶松

▼一层休闲区,A recreational area on the first floor ©瀚默视觉|叶松

▼吧台,bar ©瀚默视觉|叶松

▼中庭,The atrium ©瀚默视觉|叶松

水泥漆保持了空间简素的调性,浅色实木地板则给人带来些许温度。角落放置的老木头、老门板、点缀的绿植给空间增添了一丝生机野趣。转角处的抽象画无意间又陷入另一种沉绪。

Cement lacquer maintained the tonal sex of dimensional simplicity, light color real wood floor brings trival temperature to the person.The old wood that the corner places, old door plank, the greenery that adorn added a vigor to the space wild interest.The abstract painting of corner office is immersed in another kind of heavy mood accidentally again.

▼浅色木地板和水泥漆创造简素而温暖的空间,simple and warm space created by cement lacquer and wooden flooring ©瀚默视觉|叶松

▼地下一层,Spatial posture expression ©瀚默视觉|叶松

▼靠窗吧台区,远眺雁荡山,Window bar area, overlooking the Yandang Mountain ©瀚默视觉|叶松

▼多种形式的休闲方式,慵懒、放松的午后,A variety of forms of leisure, lazy, relaxed afternoon ©瀚默视觉|叶松

整个咖啡馆没有过多的装饰,更多的是咖啡与自然带给人们的精神交融。空间氛围朴直、静溢、自然,好似在老旧的物体外表下,显露出的一种充满岁月感的美,它让人们忘去自我,直至无我境界,只剩下平静以及对大自然的神往。

The whole cafe is not decorated too much, but more about the spiritual blend brought by coffee and nature.The space atmosphere is simple, quiet and natural, as if under the appearance of old objects, showing a sense of beauty full of years, it makes people forget about themselves, until there is no realm of self, only calm and longing for nature.

▼空间细部,Dimensional detail ©瀚默视觉|叶松

▼盥洗室,长方形窗洞定格连绵山峦,The washroom, the rectangular window, the rolling hills ©瀚默视觉|叶松

弧形楼梯环绕造景延伸至二层户外平台,顶部的圆形玻璃天窗使“池”“月”“天”融为一体,建筑曲线的引导中感受空间的意境。

It is as if we were looking at the moon in the sky under the water, or at the sky in the water in the clouds. The curved staircase extends from “Water and moon” to the second floor, and the circular glass skylight at the top integrates “pool”, “sky” and “moon”, feeling the artistic conception of the space under the guidance of the building curve.

▼户外平台区,黄昏,满目皆是余晖,Sunny days are full of afterglow, rainy days, pure misty rain ©瀚默视觉|叶松

▼地下一层平面图,First floor plan ©慢珊瑚设计

▼一层平面图,First floor plan ©慢珊瑚设计

▼立面图,First floor plan ©慢珊瑚设计

项目名称:虎头山咖啡馆
设计方:杭州慢珊瑚文旅规划设计有限公司
联系邮箱:hzmanshanhu@163.com
项目设计&完成年份:2019.10-2020.8
主创及设计团队:徐晶磊、周毅、胡佳、齐俊师、蔡加晖| 慢珊瑚设计
项目地址:温州乐清市下山头村
建筑面积:540㎡
摄影版权:瀚默视觉|叶松
合作方:慢珊瑚全案
客户:方玉友、杨丙军、蒋正剑|乐清慢方适文化旅游有限公司

Project Name: Hutou Mountain Cafe
Design: Hangzhou slow coral Cultural tourism planning and Design Co., Ltd
Contact e-mail: hzmanshanhu@163.com
Design & Completion Year: 2019.10-2020.8
Leader Designer & Team: Xu jinglei, zhou yi, hu jia, qi jun, CAI jiahui | slow coral design
Project Location: Wenzhou Yueqing Agricultural Commercial Bank
Gross Built Area: 540㎡
Photo Credits: Hanmer vision|Ye song
Partners: Agricultural Commercial Bank
Clients: Fang Yuyou, Yang Bingjun, Jiang Zhengjian|Yueqing manfangshi Cultural Tourism Co., Ltd

More: Slow Coral Design on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment