HouseA236 By Studio DiDeA

Deliate design of a two levels penthouse.

Project Specs

Location:

来自 Studio DiDeA 对gooood的分享。更多关于他们:Studio DiDeA on gooood
Appreciation towards Studio DiDeA for providing the following description:

Studio DiDeA在巴勒莫重新装潢了一个两层的阁楼,并将其打造成能够俯瞰城市海港的、明亮又宽敞的公寓。项目总共180平方米,整体空间开敞明亮,色调简单,家具的设计也有效减少了空间占用。

Studio DiDeA reconfigures a two levels penthouse in Palermo to create a luminous and spacious house, overlooking  the city harbor.The 180 smq apartment is an articulate space where sunlight, an essential colour palette ,and space saving furniture define the project.

▼厨房,kitchen

厨房里装饰有定做的木质家具,一个可变身为简食餐台的大理石操作台,饭桌和碗柜。起居室配备白色沙发,电视柜,从这里可以享受城市全景。

In the kitchen, bespoke wood furniture, a marbled countertop that becomes a small table for quick snack, a dining table and a kitchen cupboard delineate the room.The living room is an essential space with white couches, a tv&stereo wood cabinet, and a panoramic view on the city.

▼厨房操作空间,operation space

   

▼可延伸为简食餐桌的大理石操作台,a marbled countertop that becomes a small table for quick snack

设计师通过打掉楼板连接上下层空间,使起居室高度增加,也更加宽敞明亮。悬浮在餐桌上方的Mooi Random灯饰强调了这种两倍的空间高度。

By choosing to open up the slab between the two levels, DiDeA made the dining room a higher and wider space, flood with sunlight; the Mooi Random Light suspended over the table underlines the double height space.

▼灯饰的摆放强调空间高度, the light suspended over the table underlines the double height space

   

进入公寓你便进入了双层空间,包括东边的厨房和起居室和西边的居住区,两部分由滑动玻璃门分隔,进而增加了房间的亮度。

Entering the house  you approach a double space – on the east side the kitchen and dining room, on the west side the living – separated by a sliding glazed door, which emphasizes the brightness of the house.

▼滑动玻璃门分割起居室和厨房,dining room and kitchen are  separated by a sliding glazed door

   

室内装饰用材简单:暖灰瓷砖地板,全白墙面和深棕色家具。

The choice of material confirms the essential design approach : warm grey gres tiles on the floors, total white for the walls and dark brown of the wood furnitures.

▼用材简单的室内装饰,essential interior design

   

▼起居室连通露台,dining room connects to the terrance

木材包装的台阶将人引向二层,这种设计给人提供独特的感知体验。

The wood-clad stair leading up to the second level appears as a distinct and tactile element that emerges as “a vertical bridge “ as DiDeA explains.

▼木材包装的台阶将人引向二层,the wood-clad stair leading up to the second level

   

二层通道引人走向可以休息、放松、看电视的多功能客厅。

On the upper level, a boardwalk conceived as a suspend volume leads to a multifunctional guests room where relaxing, watching tv, or sleeping.

▼ 二层通道,a boardwalk

▼简单的收纳空间设计,the storage space in

为了实现空间的整体统一性,并提供必要的储藏室和客房,房子里所有家具都由DiDeA设计并定制。

All the furniture of the house is bespoke and designed by DiDeA so as to optimize the space planning, providing with storage where necessary and accomodate any guests.

▼定制家具提供更多存储空间,the bespoke provides more storage spaces

   

从起居室进入私人休息区域,这个区域包括带有浴室的主卧,客用卫生间,小型洗衣房和一个单人间。

From the dining room, you can access the night area, composed by the master bedroom with bathroom, the second bathroom, a small laundry and a single room. 

▼主卧浴室,the bathroom in bedroom

More:Studio DiDeA,更多关于他们Studio DiDeA on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment