House of Nagahama / Takashi Okuno Architectural design office

Elegant furnishings and a quiet, vibrant courtyard

Project Specs

Location:

非常感谢Takashi Okuno Architectural design office将以下内容授权gooood发行。更多请至:Takashi Okuno Architectural design office on gooood 
Appreciation towards Takashi Okuno Architectural design office for providing the following description:

日本建筑事务所Takashi Okuno Architectural design office旨在创造出美丽的日式精神住宅。精心选用的材料与典雅的家具和宁静而富有生机的庭院结合,形成别致惬意的日式居住空间。

我的设计理念是创造美观的日式居住环境。
我们用符合本地气候的世界最好材料打造美丽居室。
My concept is to make Japan more beautiful to live in.
We build beautiful Japanese house with the best quality worldwide material adaptation to local climate.

▼花园里本地植物和蔬菜和谐生长。 Local plants and vegetation in the garden to grow in harmony.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_odo8GI1xRMS0SM2rXRghaKfWxi9LgxiUJ6GzxgVYR7bFT8csK92sMWCR7hmZao7JMIH2qcQonJvAdifwiShOMoviB6VHneIg.jpg

▼充分利用空地条件设计了5个各具特点的花园,所有花园都有助于保护隐私。Taking advantage of the spacious site, I placed 5 gardens, each one
with a different atmosphere, which are all designed to ensure privacy.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_XIjB8EnSpiZu7egDSq-IdhEQ4ByHZkx11iKBXu-7ntTsyu_gpC-_fasEg03X4zNB0ZcHQqxSfOjR2h6UZBiYgIm_CGYLj-41.jpg

▼面向Shuniwa的客厅。 The living room overlooking Shuniwa.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_-fMs7tULD9XiRGnpTwk56qIB69Dc8uXnsXGBXcilssymPqidxW-1BfKvcYmP0r_XzDXDfumzOuSJ8kJ5FANmrh65-3gY4pC3.jpg

▼为了使空间最大化,隔离厨房/餐厅和客厅的滑动门可以完全敞开。 In order to maximize space, the sliding doors that separate the kitchen/dining from the living, can be completely drawn.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_qOePrmAuQo1AArnToo8BdhXYnxlIfDIuEAhOeUS27rd738o6k9_I0PuxD07SeqavZB6eGOLejQ-n59cWOqDx-gGn-5LeGmkJ.jpg

▼滑动纸门过滤光线,营造更好的休息环境。 Paper sliding doors filtering light for better rest.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_iTDxPrNkc1eH_-_trwASJBsy4MymDbkOGvtMH85RSCZGhgoxvUOK4fy_HbWvjdfwBq9YoAlJ4LVnBGTD4EkKkSrKF70l7OJR.jpg

▼打开滑动纸门可以看到花园景观。 With view of the garden, when opened.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_teuqZXXYQswUnYrAuGHQHd2Z50VtilmZMBHCuCqSFn5K-b1d_f-plRs0xhIwV8p4bgjSj9NCKN62sDLfLrZJxsb2511lrTi0.jpg

▼左:洗手盆下方是黑色的花岗岩板。中:为了减少亮度,特意设计了小窗和窄廊。右:延伸到住宅入口的传统日本前院。
Left: The wash basin placed on top of black granite plate. Middle: The windows and the hallway are small intentionally in order to reduce light.
Right: Traditional Japanese front yard (Maeniwa) extending to the entrance.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_EvNNW-w536ZvjVKQJ9Eb4KHU4JRGmZRMcEctQsl7QyuvaaX3xZVlvnnzSu-4_pF5rIVWbxeWQhIq78HjYrSQP5CNVnGt0IQy.jpg

▼面向花园的日式房间。 Japanese-style room, overlooking the garden.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_jarg5HM0mmkFyCkxKMT1FYiHIhfzXnJtNABbNNuFC1TUbQlddRxgktZ0SSPgEwU3HI58yX9UU4HQizmC8VmX8Eo8aH8cxh9B.jpg

▼手绘设计图—更清晰地呈现建筑尺寸。The designs were hand-drawn to give a better perspective of the dimensions.

/wp-content/uploads/2014/08/_c_qOtGXchYaWjDm9G1SQcenhx0MJWctZ5vbMTeSy3QrJf6seuQtyeQWz3BWde_K4onPiy1huD9cF9zXE6XRxC5XmoLtMzMkepC.jpg

▼平面图 Plan

/wp-content/uploads/2014/08/_c_eh0po2TM2gp1IXu7E1yRlepuRGTE92mqfqcztlnef53lk5Kx_peKaIETMQFETVX7AI1GVbET93nEo_hIVvwqK9q5fM4Q5qdE.jpg

▼立面图 Section

/wp-content/uploads/2014/08/_c_9n_XlSrStRDIQ_mc1DTsnX_zyBjb1FfOvsaQ_qtI9PZhd5WbKjxOCnwhVyo3PBAQ5FEpUZKoQAa-CzfRqGVoul4UuVlD7Q4E.jpg

House of Nagahama
Architects: Takashi Okuno
Location: Ehime, Japan
Contractor: Nakamura Construction
Total floor area: 224.26 square metros
Photographer: Isao Aihara

MORE: Takashi Okuno Architectural design office,更多请至:Takashi Okuno Architectural design office on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment