House B by E2A

Silent and distinct

Project Specs

Design:
Location:
Materials:

非常感谢E2A予gooood分享以下内容 。更多关于他们:E2A on gooood
Appreciation towards E2A for providing the following description:

苏黎世湖沿岸之地的郊野景观已经失去个性。任何有价值的观景之地都被郊区独栋花园建筑占领,它们每一个单体看似开放,却改变不了平庸这一事实。在这个项目上,建筑师希望创造一个拥有墙和篱笆的建筑,期望用明确的边界来划分外部与内容的空间,彰显内外之别,凸出内部温馨的私人绿色空间。

建筑的地面层拥有两个花园,一个是封闭的入口花园,另一个临靠卧室的私人花园。一层的交通空间引导人们通往二层起居空间,二层布置了厨房,餐厅还有客厅,与室内相连的有一个可以观赏景观的大露台(露台下方是地面层卧室区)。起居空间的层高是双层高。主卧与工作室位于顶层上。工作室可以俯瞰客厅。

▼外观,建筑造型封闭

外观,建筑造型封闭

▼从双层高客厅看往厨房和顶层书房方向。起居空间与观景露台直接联系

从双层高客厅看往厨房和顶层书房方向。起居空间与观景露台直接联系。

Along the Gold Coast of Lake Zurich, individual localities have lost a clear sense of identity amongst the continuity of the suburban landscape. Generic architecture determines the immediate context of any remaining open spaces, land reserves from former agricultural zones, which create a welcome pause in this otherwise monotonous rhythm. A simple meadow space visibly benefits the densely packed rows of single-family home urbanization. In general, gardens comprise the leftover spaces in between individual houses, executed with varying degrees of success. All in all, they represent that which remains behind after a house has been constructed – nothing more.

Our intervention takes a different stance, creating a place with clear boundaries. A perimeter exists through walls and hedges: externally territorial and hard, internally a soft, private green space. The house reflects this relationship between the inside and the outside.

Two new private outdoor spaces are created – an entry court and a garden court. In between is the part of the house with the main entrance and a garden apartment. A stair leads to the floor above with a terrace and view to the open space of the adjacent lot, with the lake and the mountains in the distance. Positioned around the centrally located kitchen are the dining room as well as the atelier-like, double-height living room lit from the northeast. All of the rooms directly access the terrace and a stair leads down to the garden courtyard. A studio with a gallery to the living room is located on the floor above these common spaces. The east-facing master bedroom works as a unit with the bathroom, dressing room, and an office space; it is like an autonomous suite interposed into the residence.

▼主入口庭院,三层主卧的窗户造型点明建筑尺度

主入口庭院。三层主卧的窗户造型点明建筑尺度。

▼二层观景露台

二层观景露台

▼双层高的起居空间,与观景露台直接联系

双层高的起居空间,与观景露台直接联系。

 

建筑外部混凝土表皮粗犷,整体造型均采用直线,其线条干练,形体简明。内部直接暴露的混凝土表层细腻而柔和。入口花园上方凸出的窗口鲜明了建筑的尺度。在整个环境中,该建筑缄默却分外鲜明。

The straight lines of rough-faced, board-formed concrete walls and large, suspended, floor-to-ceiling fenestration characterizes the exterior appearance. Only a protruding window on the northern side with a solid concrete frame reveals the actual scale and size of the house. Otherwise, the house remains muted and focused compared to the garrulousness of its surroundings.

▼从通往三层的楼梯看主卧方向

从通往三层的楼梯看主卧方向。

Client: private
Address: Zürich
Realization: 2012 – 2014

Team:
Piet Eckert, Wim Eckert with Sebastian F. Lippok and Mireya Sanchez Gomez, Laure Fries, Kirstyn Lindsay, Alexander Struck, Rafal Wójcik

Collaboration:
Construction Management: Continium Baumanagement AG, Horgen
Structural Engineering: Gruner + Wepf Ingenieure AG, Zurich
Façade Planning: Buri Müller Partner GmbH, Burgdorf
Building Services: W&P Engineering AG, Stansstad
Photographs: Rasmus Norlander, Zurich
Model Photographs: Jon Naiman, Biel

▼地面层 Ground Floor

ground floor

▼2F

2F

▼3F

3F

▼SECTION

SECTION

 

Plans:
© E2A Piet Eckert und Wim Eckert Architekten

Photos
© Rasmus Norlander

English Texts:
© E2A Piet Eckert und Wim Eckert Architekten

Chinese Texts:
© gooood

MORE:E2A,更多关于他们:E2A on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment