Hardwick Street by HUT-Architects

An invisible glazing space from the street

Project Specs

Design:

感谢 HUT-Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们,请至:HUT-Architects on gooood
Appreciation towards HUT-Architects for providing the following description:

Hardwick街项目是对伦敦克莱肯维尔一座旧仓库建筑的整体翻新和扩建。

Hardwick street involves the comprehensive refurbishment and extension of a former warehouse building in Clerkenwell, London.

▼项目外观,project exterior

在首层,建筑师重新确定主入口大门位置,突出强调它的重要性。整修后的接待处配备有全新的客梯、抛光混凝土地面、定制照明灯具和黄铜指示信息。

Works to the ground floor include the repositioning of the main entrance door to improve its prominence. The refurbished reception features a new passenger lift, polished concrete floor, bespoke feature lighting, and a bespoke brass directory.

▼新主入口,new main entrance

▼接待区客梯, a new passenger lift in reception area

在二层及三层,建筑师的意图是在建筑现有结构下进行操作,展现其原有特征,让钢结构和砖墙裸露出来。这种具有美学敏感性的措施结合了反映当地街道景象和历史区域特征的设计策略。四层是新旧元素的混合。原有的砖砌结构和整洁的石膏天花板将新改造四层的结构加固部件隐藏了起来。

Across the first and second floors, the intention was to work with the existing structure of the building and reveal its original character; expressing the steel structure and brickwork walls. This sensitive approach to the aesthetic was associated with reflecting the local street scene and historic area. The third floor is a hybrid of old and new. Original brickwork, and clean plastered ceilings – this a result of concealing the structural strengthening for the new fourth floor.

▼设计在建筑现有结构下进行操作,the intention was to work with the existing structure of the building

▼设计展现建筑原有特征,让钢结构和砖墙裸露出来,the design reveals the building’s original character; expressing the steel structure and brickwork walls

▼楼梯及天窗细节,detail of the stairs and the skylight

在原有平屋顶上,建筑师加建了新的一层,打造了一个明亮而开放的办公空间。这个位于五层的空间取代了原有平屋顶,增加了2300平方英尺的面积,让整个建筑面积达到了12910平方英尺。

On top of the original flat roof, a completely new floor has been constructed, providing a bright and open plan office space. The new fourth floor in place of the original flat roof adds 2,330 sq ft, bringing the building total up to 12,910 sq ft.

▼原有平屋顶上加建新一层办公空间,on top of the original flat roof, a completely new floor has been constructed

  

北立面和西立面的Schueco幕墙为项目带来了一种标志性建筑特征,宽敞的屋顶平台上可以欣赏到伦敦无与伦比的景色。平屋顶上安装的一排光伏板与低能耗照明系统结合起来,减少了碳排放量。露台上景天属多肉植物屋顶区域,为鸟类和昆虫提供了一片微型栖息地。

Schueco curtain walling to north and west facades provides the building with a landmark architectural feature. With a generous roof terrace that offers unique and special views over London. An array of photovoltaic panels on the flat roof and the incorporation of low energy lighting reduce carbon emissions. Areas of sedum roofing to the new terrace, providing a micro-habitat for birds and insects.

▼玻璃幕墙为项目带来了一种标志性建筑特征,curtain facades provides the building with a landmark architectural feature

▼宽敞的屋顶平台上可以欣赏到伦敦无与伦比的景色,a generous roof terrace that offers unique and special views over London

新楼层主要使用Schueco FW50+立面系统和ADS 65 HD玻璃门。玻璃立面的设置作为一种手段,将街道和周围保护区内新建建筑的可见度降到最低,同时又提供了美观的建筑形象,与周围区域融于一体。在设计过程中,建筑师愈发清晰地意识到项目需要使用玻璃立面和玻璃门相结合的玻璃结构体系,紧密地包裹和覆盖新加钢结构框架。Schueco“曲棍球棒”风格的内部竖框结构使这一体系成为可能。建筑安装的太阳能控制玻璃可以反射大部分太阳能,降低吸收太阳热量带来的影响——考虑到建筑大面积的使用玻璃,这一点显得尤为重要。

This new floor is predominantly constructed from the Schueco FW50+ façade system and ADS 65 HD glazed doors. The arrangement of glazing served as a device to minimise the visibility of the extension from the street and the surrounding Conservation Area but simultaneously to look beautiful for the users and to blend in with the surrounding area.During the design development, it became apparent that the project needed a glazing system that combined glazed façades and doors, that could seamlessly wrap up and over a new structural steel frame. The Schueco ‘hockey stick’ style internal mullions made this possible. Solar control glass was installed to limit the impact of solar gain, to reflect away a large degree of the sun’s heat – a crucial feature given the quantities of glass used.

▼内部竖框结构实现玻璃立面与玻璃门相结合的体系, internal mullions made a glazing system that combined glazed façades and doors possible

▼玻璃立面作为一种手段,提供了美观的建筑形象,又与周围区域融于一体,the arrangement of glazing served as a device to look beautiful for the users and to blend in with the surrounding area

卫生间区域借助高级卫生设备和洗浴设施,满足现代化标准。整个建筑内的新标识和指示设施让建筑内部拥有清晰的导引系统。

Washroom areas are brought up to modern standards with superloo WCs and shower facilities. New signage and wayfinding throughout gives the building a clear identity.

▼储物柜,locker

▼黄铜指示标识,brass signages

项目的本质是它的可持续性,重新利用现有建筑以满足业主需求,而不是完全拆除重建。新混凝土板采用Lytag(粉煤灰陶粒)轻质混凝土,Lytag是一种可再生轻集料,是发电厂飞灰的副产品。除此之外,内部所有的机电设备都经过大规模替换更新。项目在诸多方面都满足了使用者的需求。具有开放平面,充满自然光线,配备有充足的自行车存储空间、淋浴和外部空间的办公室,在这一区域拥有极大的需求量。

The essence of the project is sustainability; the reuse of an existing building to suit a client’s needs, rather than demolition and reconstruction. Lytag lightweight concrete was used for the new concrete slabs. Lytag is a recycled lightweight aggregate that is a by-product from power station fly ash. Alongside this, there has been a wholesale replacement of all M&E services.The scheme met the occupiers needs in a number of ways. There is a high level of demand for exactly this type of space in this area; open plan, characterful offices flooded with natural light, plentiful bike storage, showers, and external space.

▼温暖灯光下的建筑顶层及露台,the top floor and terrace under warm light

▼轴测图,isometric view

▼区位图,location plan

Details
Project size: 12910 ft2
Completion date: 2017
Building levels: 4
Project team: HUT-Architects
Photographers: Matt Chisnall

More: HUT-Architects  更多关于他们:HUT-Architects on gooood

Post a Comment