Graber Hof by Architekt Andreas Gruber

Integrated traditional and contemporariness

Project Specs

Location:
Tags:

非常感谢 Architekt Andreas Gruber 予gooood分享以下内容 。更多关于:Architekt Andreas Gruber on gooood
Appreciation towards Architekt Andreas Gruber for providing the following description:

该住宅位于Aicha的乡村地带,与Schabs相隔不远。房子的主人世代居住于此,依靠种植业为生。年轻的农场主正在尝试种植新的非本土果树,他委托建筑师来为其打造一栋全新的农场小屋,并使之与周围景观形成完美的融合。

The Graber Hof in Aicha near Schabs has been run by the Neumair family for many generations. Stone fruit thrives in the fields in the highest quality. In addition, the young farmers are testing many new varieties that are not yet native to Aicha. The architect was commissioned to build a new farmhouse that fits seamlessly into the landscape.

▼建筑外观,exterior view

建筑借鉴了当地村庄的传统建筑形式,新修的庭院直接与公路相连。建筑的一个特色之处在于朝向北面的传统石砌立面,显得极具辨识度,朝南的石灰立面则呈现出简洁而现代的观感。小屋的外部形态的构建考虑到了内部的功能布局、地质状况以及采光和朝向等问题。西面的空间被充分打开,新的露台使起居空间的使用体验得到了改善。

The new building picks up on the historic building typology of the village and also forms the entrance to the “Oberdorf”. A new courtyard is accessed via the municipal road. The project also includes an old barn wall, which closes the building towards the entrance to the courtyard. The stone facade facing the north gives the project a special recognition value, while the south facade was developed from a standardized lime plaster and specially processed. The shape of the building derives from the functional arrangement of the interiors, the topographical parameters, the exposure and the orientation towards the sun. Westward, the floor plan was rejuvenated, and the new terrace creates living quality for the living spaces behind.

▼石砌立面和石灰立面的结合,a combination of the stone facade and plastered facade

▼深入山林的体量,a farmhouse that fits seamlessly into the landscape

▼新修的露台,the new-built terrace

定制的家具和陈设为住宅带来质朴而宁静的特质。未经处理的材料不仅十分便于维护,更与当地的建筑文化形成了呼应。地面上的丰富纹理使人联想到精细的打磨和填充过程;混凝土材质的天花板、墙壁和房间门通过白垩色的饰面形成统一;实木家具更带来温暖而舒适的居住氛围。

Customized details and component developments gave the farmhouse a special character. The use of raw materials in the sense of traditional consciousness for the local building culture was combined with the claim of the builders for maintenance-free materials. Inside the house, the floor has already told a story about processing, grinding, smoothing and filling. The reinforced concrete ceiling, the walls and doors were unified by a chalk white finishing, while the solid wood furniture creates a desired, warm and cozy atmosphere.

▼露台使起居空间的使用体验得到了改善,the terrace creates living quality for the living spaces behind

▼从餐厅望向客厅,living room seen from the dining room

▼客厅内的嵌入式家具,built-in furniture in the living room

▼实木材料带来温暖的感觉,the solid wood surface creates a desired, warm and cozy atmosphere

▼餐厅和厨房区域,dining room and kitchen

▼厨房细部,kitchen detailed view

▼窗户细部,window detailed view

  

▼混凝土天花板,concrete ceiling

▼浴室,bathroom

▼石膏立面细部,the plastered facade detail

▼墙面细部,finishing material

▼石砌立面细部,stone facade detail

▼外观夜景,exterior night view

More: Architekt Andreas Gruber。更多关于:Architekt Andreas Gruber on gooood

Post a Comment