Generation Game by nimtim architects

The garden becomes part of the house and the new extension becomes part of the garden

Project Specs

Category:

非常感谢 nimtim architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们:nimtim architects on gooood.
Appreciations towards nimtim architects for providing the following description:

建筑事务所nimtim接到委托,对一座坐落于伦敦Forest Hill地区的维多利亚式住宅进行重新设计,创造一系列灵活的空间,以满足这个三世同堂之家当前和未来的使用需求。

nimtim were invited to re-imagine an existing Victorian house in Forest Hill and propose a flexible solution that met current and future needs for the three generations that occupied it.

▼住宅外观局部,partial exterior view of the house

设计任务在于创造一个可以服务于所有家庭成员的舒适放松的空间,同时也要有足够的灵活性,以便在未来为年迈的祖母在首层设置一个生活空间和卧室。同时,鉴于这座住宅地处一个保护区内,因此,在设计过程中,建筑师便不得不在不显著扩大建筑占地面积的情况下,最大限度地平衡所有复杂的功能空间要求。为此,建筑事务所nimtim提出了一个全新的设计方案,即新建一个建筑体量,这个建筑体量相对于原有的住宅体量进行适当的扭转。之后,这个空间便可以作为周围其他空间的焦点,同时,在某种意义上,扮演一个共享庭院的角色,将新建的体量与家庭厨房/餐厅空间联系在一起,同时重新限定出一个花园。

▼轴测草图,新建的体量进行扭转,the sketched axon, the new addition is twisted against the geometry of the rest of the house

The brief was to create a space for the family to relax together but also be flexible enough to provide a living space and bedroom for the grandmother at ground level in the future. The response had to balance all of these complex requirements without significantly extending the existing house due to its location within a conservation area. nimtim proposed a new addition that was twisted against the geometry of the rest of the house. This space acts as focal point to the other spaces around it, becoming a kind of shared courtyard / threshold connecting the new annexe, family kitchen/ dining room and framing a re-configured garden.

▼住宅外观局部,采用天然水泥板覆层的外墙和木框门,partial exterior view of the house with the exposed stained Accoya timber doors that are framed by natural cement board cladding

▼住宅外观细节,details of the exterior view of the house

这个进行过扭转的扩建体量作为一个花园凉亭,与现有的住宅体量和谐地融合在一起,从而将花园变成了住宅的焦点。因此,暴露在外的简单的空间结构与涂漆的深绿色钢材和裸露的天花板托梁一道,将这个花园凉亭式的空间与景观融为一体。

The angled extension invites the garden to become the focus of the house: it is conceived as a garden pavilion that has merged with the existing house. Thus the simple structure of the space is exposed with painted dark green steels and exposed ceiling joists, weaving the pavilion into the landscape.

▼扭转后的花园凉亭式体量,深绿色钢才和裸露的天花板托梁将其与景观融为一体,the interior view of the angled extension, the painted dark green steels and exposed ceiling joists weaving the pavilion into the landscape

设计的核心在于使每一位家庭成员之间、住宅与住户之间都能够产生有意义的交流和互动。建筑事务所nimtim通过评估,希望能够平衡日常生活中所有的可能发生冲突的需求和要求。同时,建筑师也邀请住户们针对颜色、材料和空间布局,提出自己的想法。这意味着每位成员都能够在这个全新的家庭空间内感受到一种归属感,他们甚至还帮助建筑师决定了一些关键性的建筑元素,如水磨石台面中大理石碎片的颜色和大小等。

The design process was structured to ensure meaningful collaboration with every member of the family. Nimtim assessed and balanced all of these sometimes conflicting needs and requirements. They also invited the family to contribute ideas to the design in terms of colours, materials, layout. This meant everyone felt a sense of ownership with the new family space and even helped fabricate some of the key elements – such as choosing the colour and size of the marble pieces in the terrazzo worktop.

▼扩建的花园凉亭式体量与原有的起居室,the angled extension and the existing living room

在空间的内部,建筑师采用浅灰色的水泥砖材料来强调住宅的环境,这些水泥砖以不同的形式排列,同时通过不同排列形式之间的夹角在视觉上进行空间的分隔。厨房内绿色的橱柜与深灰色水磨石打造而成的台面和漂亮的定制水磨石中岛交相辉映,相辅相成。水磨石中岛上还配有各种撞色的大型大理石块,这些大理石块都是住户参与放置的。而在室外空间,天然水泥板覆层的墙体限定出暴露在外的染色Accoya木门。

Internally, materials celebrate the context of the house with pale-grey cement tiles that express the different geometries and use these angles to softly demarcate the spaces. The green kitchen cabinets are complemented by the kitchen worktop in dark grey terrazzo and a spectacular bespoke terrazzo island with large marble aggregates of contrasting colours – placed personally by the family in the factory. Externally, the exposed stained Accoya timber doors are framed by natural cement board cladding.

▼扩建的花园凉亭式体量与原有的厨房,the angled extension and the existing kitchen

▼厨房,绿色的橱柜与深灰色水磨石打造而成的台面和漂亮的定制水磨石中岛交相辉映,the kitchen, the green kitchen cabinets are complemented by the kitchen worktop in dark grey terrazzo and a spectacular bespoke terrazzo island

▼厨房局部和中岛细节,水磨石中岛上还配有各种撞色的大型大理石块,partial interior view of the kitchen and island details, the terrazzo island is equipped with large marble aggregates of contrasting colours

▼住宅室内地面细节,水泥砖以不同的形式排列,同时通过不同排列形式之间的夹角在视觉上进行空间的分隔,floor details, the pale-grey cement tiles express the different geometries and use these angles to softly demarcate the spaces

“本次与nimtim的合作十分愉快。他们认真聆听了我们不成熟的想法和模糊的设计目标,并将这些都变成了现实,同时,在设计过程中,还考虑到我们每个人的日常需求,根据自己的理解,完成了这个住宅的设计。最终的结果如我们想象——一个美丽的、多层次的、细腻的、时尚的、实用的新型家庭空间。”

“Nimtim were incredibly collaborative. They took our nascent thoughts and vague brief, and made them real, adding their own clever interpretation of our needs along the way. The end result is more than we could ever have imagined – a beautiful new family space that is layered, nuanced, stylish and practical”.

建筑师通过扭转部分体量的创新性设计,将室内外空间联系了起来,从而使花园和住宅都成为了彼此的空间延伸。

The innovative use of angles is used to connect inside and out making both the garden become part of the house and the new extension part of the garden.

▼室内构造细节,interior construction details

▼建筑模型,physical model

▼首层平面图,ground floor plan

▼二层平面图,first floor plan

▼后立面图及其材料分析,rear elevation and its material study

▼剖面图AA,section AA

Architects: nimtim architects ltd
Structural Engineers: SD Structures
Main Contractor: Martins Builders and Decorators Megan Taylor
Photography: Megan TaylorAJ & D Chapelhow
Doors and windows: AJ & D Chapelhow
Concrete boards: Equitone
Kitchen supplier: Howdens carcasses. Doors sprayed by Easy-spray
Worktop: Diespeker & Co
Floor tiles: Alhambra
Pendant lights: Skandium – Muuto

More: nimtim architects      更多关于他们:nimtim architects on gooood.

Post a Comment