EC House by AM30 Taller de Arquitectura + Stephane Arriola

The architecture is deeply rooted in tradition, and the materials greatly influence the way that spaces are built

Project Specs

Location:

非常感谢 AM30 Taller de Arquitectura + Stephane Arriola 予gooood分享以下内容。更多请至:AM30 Taller de Arquitectura on gooood 
Appreciations towards AM30 Taller de Arquitectura + Stephane Arriola providing the following description:

项目场地坐落于植被茂盛的小镇边界,倾斜的地面令该处建筑享有开阔的远山视野。位于该场地中的建筑充分尊重了当地传统,源自周边景观的原生材料,让建筑与环境的融合更加自然。EC住宅完美契合了当地文化特点,满足了居住者的生活需求。

Situated on the outskirts of the town in a densely vegetated area, the site has a gentle slope with views of the surrounding mountains. Architecture in the area is deeply rooted in tradition, and materials found in the landscape greatly influence the way spaces are built. The EC house embraces these cultural features and adapts them to the needs of a family of city dwellers.

▼融于环境中的住宅,the house in the landscape

该住宅设计旨在最小化建筑对自然生态的影响,同时让居住者享有与周围环境的充分融合。设计师以建筑适应场地中的自然元素为出发点,将住宅分割成不同的空间体量,再分散置入松树林里。三个分散的体量在核心交通空间获得连通,设计师充分考虑到空间的丰富性,在主层面完美适应地形表面的同时,让内庭为居住空间捕获自然光和风,营造出独特的空间氛围。设有露台的住宅庭院如同中央广场一般连通建筑前后平面,承载了不同建筑体量之间的互动。视线在底层主要社交区域交汇,视觉的连通丰富了空间感受。

The main objective was to place the house with minimum disturbance to the location while allowing the inhabitants to be in constant interaction with the landscape. Our approach was adapting to the natural elements on site, splitting the program into different volumes and placing them around the existing pine trees. Three volumes arranged around a circulation core constitute the main house. Designed with spatial richness in mind, the main floor adjusts to the terrain surface and inner patios provide light and ventilation creating atmospheres with unique characteristics. A terraced courtyard functions as a central plaza linking the front and back of the plot, as well as creating a space for interaction between the main house and the guest rooms. Across the main social areas on the ground floor, a visual axis is respected to facilitate communication between spaces.

▼住宅被分割成不同的空间体量,splitting the program into different volumes

▼户外露台连通各体量,the different volumes are connected through the public space

▼住宅入口,entrance

▼户外露台让居住生活与自然环境更加亲密, the terraces contribute to the intimacy of the living with nature

连续的硬木铺装由室内地板延伸至室外露台,让建筑与室外茂密植被的联系更加紧密。设计师用金属框架围合实墙并环绕整个建筑体量,尊重传统,却又展现出创新精神。该项目旨在将永恒性与现代性,地方性与普遍性,以及城镇与城市特性相结合,融入到这座林间别墅中。

Hardwood flooring was used to create a continuous surface that extends the public spaces into outer decks reinforcing the interaction with the surrounding vegetation. A metallic formwork was designed to build the stone walls that enclose the volumes, updating traditional building methods and accelerating the overall construction process. Our goal was to bring together the timeless with the modern, the local with the universal, the village and the city into a weekend house in the forest.

▼中央生活区域与各个建筑体量在视线上连通,across the main social areas on the ground floor, a visual axis is respected to facilitate communication between spaces

▼随处可见与自然的融合,the natural sense is everywhere

▼洗手间,toilet

▼场地图,site plan

▼下层平面图,lower floor plan

▼上层平面图,the upper floor plan

▼剖面,section

Project name: EC House
Architect’s Firm: AM30 Taller de Arquitectura + Stephane Arriola
Website: www.am30.com.mx
Contact e-mail: taller@am30.com.mx
Project location: Atemajac de Brizuela, México
Completion Year: 2017
Gross Built Area (square meters): 385 m2
Lead Architects: Emilia Sartoris, Bernardo Hernandez, Stephane Arriola
Other participants:
Rafael Martín del Campo [ Structural Engineer ]
Photo credits: Lorena Darquea Schettini
Photographer’s website: www.lorenads.com

Chinese text: gooood

More: AM30 Taller de Arquitectura。更多请至:AM30 Taller de Arquitectura on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment