DS Apartment by Carlos Segarra Arquitectos

the apartment thinking about the future

Project Specs

Location:
Materials:

来自 Carlos Segarra Arquitectos 对gooood的分享。更多关于:Carlos Segarra Arquitectos on gooood
AppreciationCarlos Segarra Arquitectos towards for providing the following description:

对于整个公寓项目,设计师有着非常清晰的设计构想,希望去探索未来空间使用的思考,随着时间的推移,该公寓由最初的一个人使用,慢慢变成多个人居住,成为符合多人生活使用的公寓空间。

The beginnings of this project are quite clear, it means taking a step forward and thinking about the future, initially it will be for a single person, with prospects that with the passage of time may increase the number of occupants, as well as the use of the living place.

▼室内一览,interior view

考虑到公寓现有的先决条件和复杂功能,当我们去分配整个56平方米的空间时,希望它既能符合功能需求也能呈现出一种空间感。因此,我们找到最合乎逻辑的设计方式即根据植物的斜削角几何形式和已有的建筑结构线型来指导这个设计,按照这种想法,最终的解决方案自然而然的以一种简单而恰当的方式对整个公寓进行设计。

The premise and complexity when we started to distribute the spaces was to fit the program in 56m2, maintaining the sense of spaciousness. Therefore, we came to the conclusion that the most logical option was to let ourselves be guided by the chamfered geometry of the plant and by the structural lines of the building, following this thoughts, the final solution was simple and appropriate way to the building, where everything was going to it ‘s place in a natural way.

▼黑色家具分隔出客厅与餐厅空间,black furniture to differentiate between living room and dinning room

▼餐厅内核桃木家具与白色房间背景相互映衬,the dinning room in the white background in balance with walnut furniture

与客户一起接洽工作后,我们决定赋予整个室内一种素净而优雅的感受,选用核桃木结合其高贵的饰面感来建造整个室内空间。已存在的建筑元素将成为背景,并以白色为主要背景基调,而核桃木与白色背景恰好相互映衬平衡。同时,在空间划分模糊的区域,我们适当地在家具上使用黑色以此来加强空间的区分。

▼通向卫生间的白色走廊,the white corridor into the bathroom

▼与旧建筑元素相结合的卫生间,the bathroom in balance with some pre-existing elements

Working together with the client, we decided to give a sober and elegant character to the home, we chose to combine the noble finish that gives the walnut, in balance with some pre-existing elements that we decided to rescue and put in the foreground, while everything is related with white color as the dominant background. At the same time we play with the black color in a timely manner, using it in the furniture to differentiate spaces in the diaphanous area of the house.

▼在白色客厅中的优雅黑色沙发,the black elegant sofa in the living room

▼与核桃木橱柜相搭配的黑色灶台,black cooking bench comparing with walnut cabinet 

▼白墙边的核桃木梳妆台,the walnut dressing table beside the white wall

▼轴测解构图,exploded axon

▼ 建筑平面,the plan

More:Carlos Segarra Arquitectos 。更多关于:Carlos Segarra Arquitectos on gooood

Post a Comment