Curtilage Artisan Studio in Nanjing, China by TURING DESIGN

Inheritance of new and old.

Project Specs

Location:
Category:

感谢 TURING DESIGN (联系邮箱:41775276@qq.com)予gooood分享以下内容。更多关于他们: TURING DESIGN on gooood
Appreciation towards TURING DESIGN (contact:41775276@qq.com) for providing the following description::

本项目是一个自带内院方正的老式民居,坐落于南京老门东景区内。它是一群海归设计师成立的工作室,主营实木地板及实木整板桌面,木质小家具类。设计将原先老式民居所特有的梁柱结构保留,在原有庭院空间修整地面,设置硬地及沙石,保留老民居的建筑结构特色,并给空间注入了新的活力和可能

This project is an old folk house with inner courtyard, located in the East Zhonghua Gate Historical Culture Block,NanJing. Curtilage Artisan is a studio established by a group of returnees. They are managing solid wood floor, solid wood board table and different type of wooden furniture. The design kept the original structures of the old house, repairing the ground in the original courtyard space, to set up the firm ground and sandstone and retain the architectural features of the old residential buildings. It also injected new vitality and possibility into space.

▼空间一览,overall view of the space

项目外立面的橱窗内利用白色铁板+阴阳雕刻及镂空的方式制作主LOGO形象,成为外立面的主视觉形象,也是过往游客拍照取景的最好背景。原有相对狭小繁复的门窗尺度被拆改为大尺度玻璃及可全敞开的折叠门,有效改善原本相对较弱的室内自然采光。

The outer facade of the show window using white iron sheetplus sculptureand hollow out to become the main LOGO, the outer facade also become the main visual image. It’s also the best background for the tourists to take pictures. Replace the original small and complicated doors and windows with large scale windows and open folding doors. Effectively improve the natural light in the indoor area.

▼建筑入口,小尺度的门窗被拆改为大尺度的玻璃和折叠门,entrance, the small-scaled openings are transformed into large windows and folding doors

设计师在正对院内的内墙处设置了一个切角的悬浮透明玻璃盒子伸入庭院,从空间结构上更加丰富,也给原空间增加了一处采光最好的休息区。

We set up a suspended transparent glass box at the interior wall of the courtyard stretch into the courtyard.It is more abundant in space structure and also providing a rest area with best day lighting in the space.

▼内院,设有一个玻璃盒子,courtyard with a glass box

▼洽谈区,光线充足,communication space with plenty of light

▼洽谈区细部,details of the communication space

原建筑内搭建了一个白色内建筑,营造屋中屋的概念,同时也是整个空间的中心位置,水吧兼做收银区,上部作为夹层可供VIP客人洽谈。蓝色是宅匠的主色调,在入口及水吧墙面使用蓝色,给整个空间注入新的色彩和活力。空间的墙面及地面采用白色水磨石,白色铁板及白色肌理漆来营造一个纯粹干净的空间,和原有的木质梁祝及门窗形成强烈的反差,空间内材质及色彩对比显著,视觉效果更添层次感。

A white building is setting up in the original buildings, to create a concept of house in house.It’s the center of the whole space, the bar can also be used as cashier; upper inter layer is available for VIP guests to communicate. Blue is the main color of the Curtilage Artisan. In the entrance and bar, blue wall is used to inject new colors and vitality into the whole space. We use white terrazzoto make the walls and ground in this space, white iron sheet and white paint can create a pure space, making strong contrast of the original wood structures, doors and windows. Materials contrast well with colors; improve the visual effect to a higher level.

▼展示区,设有一个白色的屋中屋,exhibition space with a white house in house

▼白色材料与原本的木制结构形成对比,contrast between the white materials and original wooden structure

最终我们希望在空间及材质上注入新的设计元素,从而营造一个集产品展示,客户洽谈,聚会,沙龙交流等多元化的复合空间。

In the end, we hope to inject new design elements into space and materials, so as to create a diversified space for product display, client communication, party and salon exchange.

▼工作室的部分产品细部,part of the products of the studio

▼平面图,plan

▼分解轴测图,exploded axonometric

设计公司:TURING DESIGN 图灵空间设计
主案设计:李敢
设计团队:刘鹏、王政
设计选材:水磨石、实木地板、木纹膜、玻璃、钢板、STUCCO。
摄影:EMMA、李敢

Design Company: TURING DESIGN
Conceptual Designer: Li Gan
Design Team Members: Liu Peng、Wang Zheng
Material:Terrazzo, solidwood floor, wood grain firm, glass, steel, STUCCO.
Photographer: Ingallery、Li Gan

More:  TURING DESIGN on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment